Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

4 okt 2021

De top 10 lifestyle blogs voor een betere gezondheid!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Het internet staat bomvol met blogs over lifestyle en gezondheid. Natuurlijk kun je op happywithyoga al een heleboel vinden hierover, maar soms is het fijn om je nog wat breder te oriënteren.

Het kan behoorlijk overweldigend zijn als je op zoek bent naar informatie over lifestyle en gezondheid. Er is zoveel, dus waar moet je beginnen? En welke blogs zijn betrouwbaar?

Wij helpen je daarom graag een handje op weg en delen hier de top 10 beste lifestyle blogs voor een betere gezondheid. We delen ze in willekeurige volgorde.

Lees je mee?

Top 10 lifestyle blogs

Perfecthealth.nl  

Op de website van perfecthealth vind je superveel informatie over gezondheid en voeding. Het staat bomvol blogs over het belang van mineralen, vitamine en gezond eten.

Perfecthealth biedt in hun webshop supplementen aan. Supplementen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een gezond en energiek leven. Ieder mens is anders en ieder lichaam is anders.

De supplementen en de doseringen die voor jou een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan je gezondheid, zijn voor je buurvrouw misschien totaal anders.

Het hangt namelijk samen met heel veel factoren. Denk bijvoorbeeld aan je leeftijd, voedingspatroon, geslacht en hoe vaak je sport.

Perfect health biedt daarom een online health check die je kan helpen om erachter te komen welke supplementen voor jou behulpzaam zouden kunnen zijn.

Wil je nog een stapje verder, dan kun je hun premium health check doen. Hierin komt ook een uitgebreid bloedonderzoek aan bod.

In hun webshop vind je hoge kwaliteit supplementen in hun natuurlijke vormen. Ze zijn ook nog eens vegan friendly.

Gezondlijfgezondleven.nl

Gezondlijfgezondleven is een gezondheidsblog waarop vanalles te vinden is op het gebied van afvallen, gezondheid, leefstijl, sporten, vitamines en voeding.

De blogs worden geschreven door een divers team van bloggers. De onderwerpen waar over wordt geschreven varieren dan ook enorm.

Zo kun je bijvoorbeeld blogs vinden over het coronavirus, over het weerstaan van verleidingen tijdens de feestdagen of over het creeren van een gezond klimaat in huis.

Je leest er ook over het verwijderen van lichaamshaar, de meest voorkomende oorzaken van allergische reacties en wat er gebeurt als je teveel vitamine c inneemt.

Zoals gezegd, enorm divers!

Heb jij hier al een kijkje genomen?

Julieslifestyle.com

Op deze website vind je vanalles over keto en low carb levensstijl. De eigenaar van de blog, Julie, vertelt op de website hoe (en waarom) ze van een Vegan Raw voedingspatroon over is gestapt naar een keto levensstijl.

Het principe van keto zit hem in het eten van weinig koolhydraten en veel gezonde vetten. De meeste mensen halen hun energie uit glucose (door koolhydraten). Als je deze slechts weinig binnenkrijgt, gaat je lichaam op zoek naar andere manieren om energie te verkrijgen: vet.

Julie deelt vooral recepten op haar blog, maar je kunt ook tips vinden op andere gebieden. Denk aan manieren om gezond te eten met beperkt budget, (vegan) hotspots in verschillende steden en tips om gezond te eten op reis.

Leuk weetje, als je liever luistert dan leest: ze heeft ook een podcast!

Ruimtevoorgezondheid.nl

De blogs op deze website zijn enorm divers en er wordt een breed publiek aangesproken. De hoofdthema’s zijn ifestyle, lichaam, afvallen, bewegen en voeding, maar de onderwerpen gaan veel verder.

Er zijn blogs die gaan over het vinden van een nieuwe rollator, blogs over het gebruik van een borstkolf, blogs over zazen meditatie en blogs die gaan over leuke buitenspeelactiviteiten.

Je vindt hier ook blogs met titels zoals ‘zoveel calorien zitten er in een boterham met pindakaas’ of ‘wat zijn de voordelen van een massage gun’. Ook vind je hier informatie over erfenissen, zorgverzekeringen en uitvaartverzekeringen.

Zoals gezegd, super divers!

Gezondaantafel.nl

Op deze site vind je heel veel tips en inspiratie over een gezonde leefstijl. De blogs lopen uiteen qua informatie en komen allemaal uit boeken over een gezonde leefstijl.

Zo vind je bijvoorbeeld blogs over de wim hof methode, tips om langer te leven, wildzwemmen en meditatief hardlopen.

Daarnaast vind je er heel veel recepten voor snelle, gezonde, voedzame maaltijden. Alle recepten komen uit kookboeken en zijn van experts op het gebied van voeding. Er zijn veel mogelijkheden om te filteren op dieet.

Het bijzonder op deze site is dat je kan filteren op recepten van bekende koks! Bijvoorbeeld Jamie Oliver, Tara Stiles en Gwenth Paltrow.

Op voedingsgebied verschillen de meningen nog al eens qua wat ‘gezond’ is. De recepten op deze site zijn heel divers, maar hanteren allemaal een aantal basiskenmerken.

Denk aan: veel groenten, veel variatie, minder koolhydraten en meer eiwitten en koken zonder pakjes en zakjes.

Oersterk.nu

Oersterk heeft zich als missie gesteld dat in 2022 één miljoen mensen leider van hun gezondheid zijn. Dit doen ze door het promoten van een gezonde leefstijl.

De focus ligt op drie pijlers: Ontspanning, Eten en Regelmatig bewegen (OER dus).

Oersterk is het initiatief en levenswerk van Richard de Leth. Hij heeft meerdere boeken geschreven en is regelmatig te gast als expert op het gebied van de leefstijlgeneeskunde.

Op de website van Oersterk vind je o.a. blogs over beweging, vermoeidheid, mindset, gezond afvallen en mondgezondheid. Je leest er ook veel, goed onderbouwde informatie, over de huidige gezondheidscrisis (corona).

Natuurlijk vind je er ook veel concrete tips hoe je zelf je immuunsysteem kunt versterken.

Als je liever luistert dan leest, kun je bij Oersterk ook terecht! Er komt namelijke elke week een podcast uit.

Bloom.be

Bloom is de website die hoort bij het tijdschrift ‘Bloom’. Bloom is gefocust op het vergroten van het bewustzijn. Bezieling en spiritualiteit staat hier centraal.

Er is voor ieder wat wils. Het fijne van deze website is, dat het gezonde leefstijl in een breder, holistisch perspectief zet. Het gaat verder dan voeding, beweging en slaap.

Je vindt op de website een webshop, cursussen en een agenda voor een spirituele beurs. Daarnaast vind je er o.a. blogs over astrologie, voeding en gezondheid, kaartleggen, numerologie, kristallen en edelstenen en gelukkig leven.

Je vindt er ook blogs met een andere kijk op het coronacrisis.

Je kan hier bijvoorbeeld een blog vinden waarmee je de betekenis van jouw geboortejaar kunt berekenen volgens de numerologie. Je vindt hier ook informatie over mild ouderschap, maar je leest bijvoorbeeld ook hoe je je huis kunt feng shui-en.

Heartfulness.be

De website van centrum Levensstroom. Levensstroom is een praktijk voor transpersoonlijke bewustwording en zijnsgeorienteerde levenshouding.

Dirk Vieren is de oprichter van de website. Hij is tevens psychotherapeut, mindfulness trainer, massagetherapeut, centering practitioner en schrijver.

Je vindt op deze website veel informatie over levensstroom en uitleg wat dat precies is. Je vindt er blogs over meditatie, mindfulness en massage. De website is, volgens Dirk, bedoeld om jou te ondersteunen in jouw zoektocht in het leven.

De website heeft ook een webshop waar je vanalles omtrent massage en voeding kunt kopen.

Gymjunkies.nl

Op gymjunkies staat mindset, support en genieten centraal. Je vindt hier veel inspiratie op het gebied van leefstijl, afvallen en mindset. Bovendien staat het bomvol gezonde recepten.

Je vindt hier daarnaast ook een gymjunkie family, waarin je eetdagboeken en interviews van andere kunt lezen. Zo kun je zien dat je niet alleen bent op jouw pad naar een gezonder leven.

In de webshop kun je terecht voor lifestyle en workout programma’s.

Happywithyoga.com!

Last but not least moeten we uiteraard ook onszelf nog even noemen! 😉 Hopelijk heb je al ontdekt dat je op onze archiefpagina een lange lijst aan inspirerende lifestyle blogs kunt vinden! Kijk daar dus zeker eens rond voor nieuwe inspiratie 🙂

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter