Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

5 mrt 2022

Aarden met aardingsproducten – hoe werkt dat?

/
Geplaatst door
/
Comments0

Aarden, oftewel gronden, is een term die in yoga wel vaker voorbij komt. Aarden betekent dat je, zowel letterlijk als figuurlijk, weer even met beide voeten op de grond gaat staan.

De aarde, de grond, is onze basis en fundament. We lopen er immers de hele dag op ;). Het zorgt voor stabiliteit, kracht en stevigheid.

Wanneer je niet goed geaard bent, dan merk je dit doordat je heel erg in je hoofd zit en niet met je aandacht bij het huidige moment bent.

Aarden kun je op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld naar buiten gaan en op je bloten voeten lopen.

Maar we kunnen ons zo voorstellen dat je er niet zo’n zin in heb om op je blote voeten over straat naar je werk te lopen ;). Gelukkig is er nog meer dat je kunt doen.

Je kunt gebruik maken van speciale aardingsproducten, die jou helpen om sneller en effectiever te aarden. Ben je benieuwd wat je daarvoor nodig hebt en hoe dit precies werkt?

In deze gastblog van Lisanne van Superyoga vind je meer over:

  • Het proces van aarden
  • Het effect van aarden
  • Wat aardingsproducten zijn
  • Hoe aardingsproducten werken

Lees je mee?

aarden

Vraag en antwoord

1.Wat is aarden?

Aarden of gronden betekent letterlijk dat je contact maakt met de grond onder je.

2.Wat zijn aardingsproducten?

Aardingsproducten zijn producten die geleidende materialen bevatten zoals zilvervezels of koolstof die de randaarde doorgeven aan je lichaam.

Wat gebeurt er tijdens het aarden van je lichaam?

Als je geaard bent dan betekent dat dat er een uitwisseling plaatsvindt tussen je lichaam en de aarde. Er vindt dan een uitwisseling plaats met het elektromagnetische veld van de aarde.

De aarde is namelijk negatief geladen en de lucht is juist positief geladen.

Doordat we onszelf meer en meer omringen met elektroniche apparatuur, wifi en bluetooth verbindingen en talloze andere elektromagnetische velden, nemen die positieve elektroden steeds meer toe.

Dit is geen positief gegeven, want deze elektroden stimuleren het ontstaan van ontstekingen in je lichaam met talloze gevolgen van dien.

Gelukkig leven we op een prachtige wereld die voor bijna alles een oplossing biedt!

Zodra je huid in contact komt met de aarde zet je de deur open voor de positieve elektroden om te ‘ontsnappen’ in de aarde.

Andersom is de aarde geladen met negatieve elektroden die een heilzame werking in ons lichaam hebben en onze cellen voorzien van de nodige kracht om boosdoeners uit te schakelen en ons ook energie geven om maximaal te presteren.

Je lichaam ontdoet zich door het aarden dus van de positieve elektroden en neemt de negatieve elektroden uit de aarde in zich op.

In onderstaande video vind je nog meer uitleg over wat aarden precies is.

Aarden in Nederland

Het klinkt heerlijk he, dat aarden?! Maar hoe zorg je er in ons klimaat voor dat je lichaam op regelmatige basis geaard is?

Op vakantie is het niet lastig: iedere dag even naar het strand en je lichaam kan zich voltanken met de negatieve jongens en zich ontdoen van de positieve ;).

Maar tijdens een gemiddelde maand in Nederland loop je niet met blote voeten over de aarde naar je werk. Gelukkig is daar een oplossing voor gevonden, namelijk aardingsproducten. Zo kun je ook binnenshuis gedurende een langere tijd aarden.

Wat zijn aardingsproducten?

Aardingsproducten bestaan in verschillende verschijningen. De meest bekende zijn de aardingsmatten die je in allerlei formaten kunt kopen.

De matjes kun je gebruiken als ondergrond voor je voeten als je een tijdje stil zit, maar je kunt de aardingsmat ook in de vorm van een muismat gebruiken tijdens het werken met een computer.

Naast aardingsmatten zijn slaapmatten of aardingslakens populaire producten.

Bij het aarden van je lichaam geldt doorgaans dat hoe langer je aardt, hoe beter dit voor je is en hoe groter het lichaamsoppervlak is dat aardt, hoe beter. Zo zal je begrijpen dat het meer effect heeft als je gedurende een hele nacht met een complete kant van je lichaam (rug, zij of buik) aardt dan wanneer je dit voor korte duur met alleen je pols op een aardingsmuismat doet.

Een aardingsproduct voor in bed kan een mat zijn die je onder je hoeslaken legt, maar het kan ook een aardingshoeslaken zijn waar je direct op ligt.

De mat die onder je hoeslaken ligt, begint na ongeveer een half uur met geleiden omdat je lichaam tijdens het slapen na deze tijd begint te transpireren. Het vocht dat hierbij vrijkomt geleidt de aarde die wordt doorgegeven via de slaapmat.

Een aardingshoeslaken raak je direct aan met je huid dus hier vindt de geleiding direct plaats vanaf het moment dat je erop ligt.

aardingsmat

Hoe werken aardingsproducten?

Aardingsproducten zijn producten die bestaan uit geleidende materialen zoals zilvervezels of koolstof die de randaarde via een geaard stopcontact of verwarmingsbuis doorgeven aan je lichaam.

Zo goed als ieder huis in Nederland is voorzien van geaarde stopcontacten aangezien deze verplicht zijn in de badkamer en keuken. Nieuwere woningen zijn doorgaans door het gehele huis voorzien van geaarde stopcontacten.

Een aardingsproduct kan met behulp van een aardingskabel verbonden worden met een aangepaste stekker. Deze wordt aangesloten op het stopcontact of een verwarmingsbuis als er geen geaard stopcontact in de buurt is. Verwarmingsbuizen zijn namelijk altijd geaard.

De aangepaste stekker bevat twee dummy pinnen die je in het stopcontact steekt. Hierdoor is het onmogelijk om elektriciteit door te sturen naar je lichaam.

Het enige onderdeel van de stekker dat van metaal is gemaakt, zijn de plaatjes die tegen de aardingspinnen in het stopcontact komen te zitten. Dit zorgt ervoor dat de randaarde wél wordt doorgegeven aan het aardingsproduct.

Op deze manier verleng je de aarde vanuit de grond via het stopcontact en je aardingsproduct naar je lichaam!

Wat zijn de effecten van aarden?

De effecten van aarden kunnen groot zijn en per persoon verschillen.

Zo geven ervaringsdeskundigen aan dat ze:

  • makkelijker in slaap vallen
  • gedurende de nacht rustiger slapen
  • makkelijker op een natuurlijke manier wakker worden door een betere regulering van het hormoon cortisol
  • het gevoel hebben van meer energie gedurende de dag
  • een betere bloedcirculatie (dit is wetenschappelijk aangetoond)

Omdat aarden een natuurlijk proces is dat op een onzichtbare manier gebeurt, is het moeilijk om na een korte tijd te meten wat het met je doet.

Wil je dit toch, dan moet je voorafgaand onderzoeken laten doen. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken naar de gezondheid van je bloedcirculatie of je slaappatroon. Deze onderzoeken herhaal je na enkele weken tot maanden aarden.

Zoals voor veel onderdelen in het leven geldt, geldt dit ook voor aarden: als je vertrouwt op je eigen onderzoek en informatie en achter je keuze staat dan zal het je goed doen.

Helaas is aarden (nog) niet algemeen erkend als manier om voor een gezond lichaam te zorgen. Tot die tijd bepaal je zelf of het aarden van je lichaam een vast onderdeel van jouw leven verdient te zijn of niet.

Een aardingsproduct kopen

Wil je zelf ook een aardingsmat of een ander aardingsproduct kopen? In de webshop van superyoga.nl vind je een grote variëteit aan aardingsproducten.


Dit is een gastblog van Lisanne van Superyoga.nl 

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter