Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

8 apr 2014

10 inspirerende Yoga uitspraken

/
Geplaatst door
/
Comments0

Yoga uitspraken. Wanneer je ergens passie voor hebt, ben je er het liefst zo veel mogelijk mee bezig. Je leest wat andere mensen over jouw passie gezegd hebben en dat kan erg motiverend zijn.

Voor Yoga is dit niet anders. Nu en in het verleden hebben er veel beroemde en bijzondere Yogi’s geleefd, waar wij heel veel van kunnen leren.

Deze Yogi’s kenmerken zich vaak doordat zij bepaalde uitspraken over Yoga hebben gedaan, die zeer verhelderend, inspirerend, mooi en motiverend kunnen zijn. Deze Yoga uitspraken worden vaak door andere mensen overgenomen en veel mensen kunnen zich vinden in deze Yoga uitspraken.

Hieronder geven we je onze top 10 Yoga uitspraken.

We raden je aan een aantal Yoga uitspraken uit je hoofd te leren zodat je deze kunt gebruiken als je ze nodig hebt. Bijvoorbeeld als het even tegen zit.

We zullen ook bij elk van de Yoga uitspraken een korte uitleg geven.

10 inspirerende Yoga uitspraken

1. The yoga mat is a good place to turn when talk therapy and antidepressants aren’t enough. ~Amy Weintraub

yoga uitspraken (1)

Vaak worden we bij problemen al snel verwezen naar een therapeut of krijgen we een potje medicijnen voorgeschreven. Meestal kan een groot gedeelte van onze problemen worden opgelost door hele simple dingen. Yoga is hier een goed voorbeeld van. Lees bijvoorbeeld eens ons artikel over Yoga tegen stress.

2. I would like for people to realize that yoga is not about touching your toes. ~Gary Kraftsow

yoga uitspraken (2)

Het gaat er niet om of jij je tenen aan kunt raken. Het gaat erom dat je je lichaam leert kennen en balans vindt tussen lichaam en geest.

3. A photographer gets people to pose for him. A yoga instructor gets people to pose for themselves. ~Terri Guillemets

yoga uitspraken (3)

Yoga doe je puur en alleen omdat je het zelf leuk vindt. Houd daarbij rekening met je eigen grenzen.

4. The beauty is that people often come here for the stretch, and leave with a lot more. ~Liza Ciano

yoga uitspraken (4)

Veel mensen denken dat Yoga alleen maar om lenig worden draait. Het gaat om zo veel meer. Te veel om hier op te noemen. Neem nog wat andere artikelen op onze website door en je krijgt een beetje een idee.

5. Blessed are the flexible, for they shall not be bent out of shape. ~Author Unknown

yoga uitspraken (5)

Deze Yoga uitspraak zegt wat over flexibiliteit, terwijl de achterliggende gedachte eigenlijk is dat je juist meer tot jezelf komt en meer waarde gaat hechten aan je eigen normen en waarden.

6. Without proper breathing, the yoga postures are nothing more than calisthenics. ~Rachel Schaeffer

yoga uitspraken (6)

Ademhaling is een van de belangrijkste aspecten van het beoefenen van Yoga. Op de juiste manier ademen kan voor vele voordelen zorgen, klik hier voor meer informatie over ademhaling.

7. Pas op voor de leegte van een druk leven. ~ Socrates

yoga uitspraken (7)

Veel mensen hebben een druk leven en vergeten in het moment te leven. Yoga kan helpen om deze balans te herstellen.

8.  Een kleine positieve gedachte in de ochtend kan de richting van je hele dag veranderen. ~ Unknown

yoga uitspraken (8)

Even een korte meditatie in de ochtend en focus op positieve dingen kan er voor zorgen dat je de hele dag sterk en positief blijft.

9. Voor hen die door de beschaving gewond zijn, is yoga de meest helende zalf. ~ Terri Guillemets

yoga uitspraken (9)

We worden vaak door iedereen allerlei kanten op geduwd en krijgen te horen wat we wel en niet moeten doen. Yoga leert je terug komen tot jezelf en je zelf te respecteren.

10. Yoga is energie vinden in ontspanning. Vrijheid in routine. Zelf vertrouwen door zelf controle. Energie van binnen en energie van buiten. ~ Ymber Delecto

yoga uitspraken (10)

Kortom, Yoga kan je heel veel moois brengen!

We hopen dat je deze Yoga uitspraken mooi en inspirerend vond en dat jij deze dagelijks kunt gebruiken.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter