Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

7 aug 2017

Gezond eten op vakantie, hoe doe je dat?

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Julia Vergeer van BeleefWatJeEet.nl


Vakantie!

Voor de meeste van ons betekent dat even lekker helemaal niets en tijd om leuke dingen te doen. Wellicht ga je lekker op vakantie of dagjes uit, alleen of met je gezin.

Gezellig!

Maar hoe moet dat nou met gezond eten op vakantie? Ben je net zo lekker bezig en dan ga je op vakantie. Verderop in dit blog geef ik je tips om ook op vakantie gezonde keuzes te kunnen maken.

Ga je dagjes op stap dan loop je tegen hetzelfde probleem aan. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik neem het liefst zelf iets mee als tussendoortjes. Ik heb hier wat gezonde suggesties voor je om mee te nemen op pad. Zodat je niet voor ongezonde verrassingen komt te staan! 😉

Voor de zoete trek:

 • bakje met ongebrande noten, rozijnen en wat kokoschips
 • gezonde reep van bv het merk Naked (zonder toegevoegde suikers etc)
 • home made bananenbrood
 • stukjes appel met kaneel
 • bakje fruit met zaden (pompoenpitten, pijnboompitten of zonnebloempitten)

Voor de hartige trek:

 • rijstewafel met geitenkaas of vega beleg
 • rauwkost met hummus in een bakje apart
 • groentesap
 • gekookt eitje met wat Bio mayonaise
 • olijven met blokjes feta

gezond eten op vakantie

Voorbereiding voor gezond eten op vakantie

In principe valt of staat alles met de voorbereiding. Ook bij gezond eten op vakantie. Neem bijvoorbeeld uiteten…

Wie kent het niet?

Het broodmandje dat nog voor het het voorgerecht leeg gaat, toch maar die; ‘we zijn tenslotte uiteten’ crème brulee na en natuurlijk drinken we ook wijn of bier.

Nu is het echt niet erg om een keer uit de bocht te vliegen. Je gaat tenslotte niet iedere dag uiteten. Alleen ligt dit tijdens de vakantie periode vaak anders en is het soms zelfs zo dat er twee weken lang niet in de keuken wordt gestaan.

Dan is het belangrijk om je voor te bereiden.

En dat doe je zo:

 • Kies als het even kan zelf het type restaurant. Ga voor een plek waarvan je weet dat ze ook gezonde opties hebben. Iedere avond naar dezelfde pizzeria waarvan je weet dat er geen groente op de kaart staat is misschien niet zo’n goed idee.
 • Zoek ook wat verder dan de meer voor de hand liggende plekken. Vaak zitten er hele leuke tentjes in net dat ene achteraf straatje. En, geloof me, de gezonde voedingshypes zijn echt niet alleen in ons land gaande. Hierdoor wordt gezond eten op vakantie een stuk gemakkelijker.
 • Kijk waar de locals eten. Vaak een goede & verse keuken.
 • Bekijk de menukaart alvast online. Impulsiviteit en ‘sociale druk’ maken het extra moeilijk om je aan je eigen voorgenomen eetpatroon te houden. Je ziet allerei lekkere dingen op de kaart staan, de rest besteld dat ook en voordat je het weet heb je het ook besteld. En dat was juist wat je wilde laten staan. Maak dus je keuze van tevoren en stick to it!
 • Eet alvast iets kleins. Met heel veel honger naar het restaurant is hetzelfde als met heel veel honger boodschappen doen. Eet thuis alvast iets kleins en voedzaams zodat je niet met een knorrende maag alles van de hele kaart bestelt. En het mandje met brood opeet zodra het op tafel komt. Je kunt dan denken aan een handje noten, een banaan of een glas groentesap.

Zo kun je je gezonde leefstijl dus prima voortzetten tijdens de vakantie. En het allerbelangrijkste is natuurlijk… Geniet! Fijne vakantie!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter