Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

2 mei 2018

Energiek het voorjaar in!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Julia Vergeer van BeleefWatJeEet.nl


Heerlijk he… de zon gaat weer schijnen, de natuur ontwaakt, het voorjaar gaat beginnen.

Vaak krijgen we hier al wat meer energie van. Toch hoor ik ook veel mensen die weinig energie hebben zo vlak na de winter.

Uiteraard werkt gezond eten enorm voor meer energie. Maar met alleen gezond eten ben je er niet, uiteindelijk gaat het om je hele mindset. De juiste balans tussen lichaam & geest. Deze 10 tips helpen je alvast iets op weg! ?

Energiek het voorjaar in10 energiebommetjes voor een balans tussen lichaam en geest

 1. Kom van de bank af! Natuurlijk is het heerlijk om soms op die bank neer te ploffen maar dat kan ook nog nadat je even bent gaan wandelen buiten. Dit geeft je uiteindelijk veel meer energie.
 2. Lachen! Lachen vermindert stress en dat zorgt er voor dat je hormonen meer in balans komen. Want weer de nodige energie oplevert.
 3. Mediteer! Hier voorkom je een hele berg energievretende ergernissen mee. Ze zijn er nog wel maar je kunt er veel beter mee omgaan als je mind rustig is.
 4. Wekker = wakker worden! Stap uit bed zodra de wekker gaat. Als je gaat snoozen zorgt het ervoor dat je hormoonhuishouding van slag raakt. Dit geeft een vermoeid gevoel voor de rest van de dag. En dat is nou net niet wat we willen.
 5. Gezonde snack! Kies een tussendoortje die de bloedsuikerspiegel mooi stabiel houdt. Zoals een handje ongebrande, ongezouten noten of groente.
 6. Begin de dag goed met een zonnegroet! Een van de bekendste yoga-oefeningen die bestaat uit een aantal verschillende houdingen. Begin er met bijvoorbeeld 5. Echt een super begin van een energieke dag.
 7. Chocolade! Recent onderzoek heeft uitgewezen dat een klein stukje chocola verkwikkend kan werken! Kies wel degene met een hoog cacaopercentage (minimaal 72%). En snoep met mate.
 8. Klein maar fijn! Wie van de kleine dingen in het leven geniet laadt steeds hiermee de een beetje batterij op. Dingen waar je blij van wordt zorgen dat de energie blijft stromen.
 9. Vermijd suiker! Ieder lichaam is anders en iedereen reageert anders op voedsel. Maar waar niemand goed op reageert is suiker. Suiker maakt moe. Af en toe een stukje chocola mag best, maar wees alert.
 10. Laat het stromen! Chi is je levensenergie ook wel prana genoemd. Mediteer, doe aan yoga, let op je ademhaling, lach, omring je met mensen die je liefhebt, dit alles zorgt ervoor dat je chi/ prana blijft stromen!

Energiek het voorjaar in

Gezonde tussendoortjes

Een van de tips is om gezonde tussendoortjes te eten. Tussendoortjes die weinig invloed hebben op je bloedsuikerspiegel.

Zelf vind ik rauwkost met een hummus erg lekker. Hummus is echt super simpel zelf te maken. Je kunt het in een glazen potje zeker 5/6 dagen goed houden in de koelkast! Ik heb hier een lekker recept voor je:

Wat heb je nodig?

 • 1 blik kikkererwten (afgespoeld)
 • 1 teen knoflook
 • Sap van 1/2 citroen
 • 1 1/2 el (witte) tahin
 • Handje peterselie
 • Peper en zout (naar eigen smaak)
 • Wat olijfolie

Doe alle (behalve de olijfolie) in de keukenmachine en pureer tot een mooie smeuïge massa. Check of de hummus al smeuïg genoeg is, meestal voeg ik zelf namelijk nog wat olijfolie op het laatst toe om het nog iets smeuïger te krijgen.

Voilà… Klaar is de hummus. Bon appetit! ?

Geniet van de eerste zonnestralen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter