Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

10 sep 2019

Yoga online beoefenen als toegankelijke basis

/
Geplaatst door
/
Comments0

Yoga online beoefenen, een jaar of 15 geleden zou het nog ondenkbaar zijn.

Toch besloten Mel en ik om de sprong te wagen en Happy with Yoga om dit concept heen te bouwen.

Waarom?

Wij waren ervan overtuigd dat online yoga ontzettend veel voordelen biedt om Yoga toegankelijker te maken.

Bijvoorbeeld:

 • Het kost minder tijd.
 • Het is goedkoper.
 • Je kunt oefenen waar en wanneer je maar wilt.
 • Je hebt meer privacy.
 • Je kunt lessen herhalen, pauzeren en terugspoelen.
 • Je kunt altijd de lessen volgen die je zelf wilt.

Kortom, de voordelen van online yoga waren zo groot dat we er vol enthousiasme in sprongen!

Yoga online beoefenen als toegankelijke basis

Tijdens alle cursussen en lessen die we volgden kregen we ironisch genoeg steeds hetzelfde mee: steeds meer mensen begonnen het nut van Yoga in te zien in onze drukke samenleving, maar tegelijkertijd zorgde die drukke samenleving ervoor dat niemand de tijd kon vinden om met Yoga aan de slag te gaan.

Om die negatieve spiraal te doorbreken, hadden Mel en ik het idee om een online yoga cursus voor beginners te maken die overal en altijd bereikbaar zou zijn. Iets waar we zelf altijd veel behoefte aan hadden gehad, maar wat er toen nog niet was.

Yoga vanuit je huiskamer, in plaats van naar een Yogales te gaan. Je vergeet bijna dat dit een aantal jaren geleden nog heel erg nieuw (en revolutionair) was. Yoga online beoefenen werd toen bijna nog niet gedaan, nu is het de normaalste zaak van de wereld.

Yoga Stap voor Stap

Met dit idee werd Yoga Stap voor Stap geboren.

Stap voor stap wilden we iedereen namelijk kennis laten maken met Yoga, en ze de kern meegeven van alles wat wij geleerd hadden. Ook de mensen die nog veel moeite hadden om een les vol met mensen binnen te stappen.

Op die manier konden we nieuwe yogi’s de mogelijkheid geven om de essentie te halen uit alle trainingen die we over de hele wereld gevolgd hadden.

yoga online

Yoga online beoefenen bleek iets te zijn wat veel mensen aansprak, want tot op vandaag de dag starten er dagelijks nieuwe Yogi’s hun Yoga avontuur door middel van de Yoga Stap voor Stap cursus. En met ontzettend leuke reacties en mooie transformaties als gevolg:

 

Veel Yogi’s vinden het fijn om een basiscursus achter de hand te hebben waar ze altijd op terug kunnen vallen. Omdat je levenslang toegang houdt tot de cursus, blijf je die basis altijd bij je houden.

Als je nieuwsgierig bent geworden, bekijk de cursus dan eens hieronder!

yoga online

Happy with Yoga blog

Omdat Yoga veel meer is dan alleen asana’s, wilden we naast onze beginnerscursus ook een manier vinden om de prachtige en omvangrijke filosofie achter Yoga online met de wereld te delen.

Wat je ervaart tijdens je les, kan je koppelen aan je kennis over Yoga en dit helpt je om te groeien. Onze blogs over Yoga vormen hier een goede en uitgebreide basis voor.

Inmiddels hebben we hierdoor een archief opgebouwd van ruim 750 blogs die stuk voor stuk helemaal gratis toegankelijk zijn!

Ze zijn altijd voor je beschikbaar, klaar om afgestruind te worden door jou met antwoorden op alle ervaringen die je hebt en heldere en toegankelijke uitleg over de filosofische concepten van de (soms ingewikkelde) Yoga traditie.

Yoga online volgen d.m.v. video’s op Youtube

De drukte moderne tijden met vele prikkels brengen ook voordelen met zich mee. Alle technologie en apps die ons afleiden en stress bezorgen, kunnen we ook gebruiken om aan onszelf te werken. Yoga online op YouTube volgen is daar een mooi voorbeeld van.

Op het YouTube kanaal van Happy with Yoga vind je meer dan 100 online Yoga video’s met korte Yoga lessen en uitleg van de Yoga filosofie.

De onderstaande playlist is een verzameling van onze Yoga tips. Erg handig wanneer je van plan bent om thuis online Yogalessen te volgen!

Neem gerust een kijkje op ons YouTube kanaal want er staan nog veel meer leuke en inspirerende video’s voor je klaar!

Nederlandstalige online Yogales op YouTube

Op het YouTube kanaal van Happy with Yoga vind je honderden Nederlandstalige online Yogalessen die je direct met ons mee kunt doen.

In deze Yoga playlist hebben we lessen van verschillende vormen van Yoga voor je verzameld:

Zoek de verdieping op de HWY Academy

Met een blog, beginnerscursus en Youtube kanaal, vroegen we ons af hoe we Yogi’s verder konden helpen bij het vinden van meer diepgang in de Yoga filosofie.

We besloten daardoor de Happy with Yoga Academy op te zetten, een platform met verdiepende cursussen rondom de Yoga filosofie. Inmiddels staan er verschillende cursussen op de Academy zoals Reis door de chakra’s, Mindfulness voor het dagelijkse leven en Yoga Nidra.

Oh en wist je trouwens dat we op dit moment bezig zijn om weer een nieuwe cursus te maken…?

Neem eens een kijkje op de Academy via de afbeelding hieronder…

happy with yoga academy

Het Practice Platform

Je denkt misschien, wat valt er verder nog te delen? Maar er is meer, veel meer!

Achter de schermen hebben we bijna 3 jaar lang gewerkt aan een enorm project: Het Practice Platform.

Het doel van dit project was om een online omgeving te creëren waarin Yogi’s overal en altijd toegang zouden hebben tot losse lessen, volledige cursussen, meditaties en alle soorten lessen die je je maar kunt bedenken. Een online Yoga studio.

Bijna drie jaar heeft het geduurd om dit nieuwe platform van de grond af aan op te bouwen, maar we zijn ontzettend trots op het resultaat en hebben hele positieve reacties ontvangen van mensen die nu de mogelijkheid hebben om dagelijks op de mat te staan en kunnen kiezen uit talloze goede en verdiepende Yogalessen en stijlen.

Neem via de afbeelding hieronder gerust een kijkje en wie weet zien we je binnenkort wel op de mat…!

Practice Platform

De voordelen van online Yoga op ons Practice platform zijn eindeloos:

 • Je stapt sneller en vaker even op de mat.
 • Je weet precies wat je moet doen.
 • Je kiest uit verschillende Yoga stijlen, lengtes en intensiteit.
 • Lekker thuis in alle rust en op je gemak een Yogales doen zonder gestoord te worden door anderen.
 • Geen reistijd van en naar je Yogastudio.
 • Geen reclames die je van rust en stilte beroven en je afleiden zoals op YouTube.
 • Iedere maand onbeperkt, altijd en overal Yoga voor de prijs van een les bij een studio.
 • Altijd toegang tot Yogalessen die je helpen om te bewegen, ontspannen, meer energie te krijgen en beter te slapen.
 • Geen lage kwaliteit Yogalessen waarvan je niet zeker weet of de docent wel goed opgeleid en bekwaam is zoals bij veel lessen op YouTube.
 • Alle online Yogalessen zijn Nederlandstalig.
 • Online Yogalessen voor alle niveau’s: beginners, intermediate en gevorderden.
 • Kijk alle Yogalessen vanaf je smart-TV, smartphone, computer, laptop of tablet.
 • Gemakkelijk zoeken naar een Yogales waar je behoefte aan hebt en die in je dagelijkse schema past.
 • Op ieder moment opzegbaar zonder verplichtingen of rare fratsen.
 • Dagelijks vanuit huis (of waar dan ook) werken aan kracht, flexibiliteit, innerlijke balans en fysieke en mentale gezondheid.
 • En nog veel meer….

Ons verhaal in beeld

Yoga online met anderen delen is begonnen met een visie die een aantal jaren geleden voor sommige mensen onhaalbaar leek. Maar inmiddels heeft het ons meer gebracht dan we ooit hadden durven dromen.

Happy with Yoga is namelijk uitgegroeid tot iets wat veel meer is dan een gewone Yoga studio. We zijn een tribe van mensen met dezelfde mindset, die graag willen werken aan persoonlijke groei en de wereld een mooiere plek willen maken.

Wil je meer weten over waarom we doen wat we doen? Bekijk dan hieronder de korte documentaire ‘Why we practice’ die kort geleden is uitgekomen.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter