Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

2 jun 2014

Prana Yoga, Yoga voor het hart!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Prana Yoga, een Yoga vorm die opgericht is door de in België wonende Italiaan Alberto Paganini.

Prana wordt in het Sanskriet ook wel levenskracht genoemd. Hiermee is de adem onlosmakelijk verbonden. Niet alleen de ademhaling, maar ook het beheersen en laten stromen van de adem in zijn geheel staat centraal.

Alberto Paganini heeft Prana Yoga opgericht, omdat hij vond dat je in deze stressvolle tijd ervoor moet kunnen zorgen dat je dichtbij jezelf blijft. In jezelf zul je pas het echte geluk vinden.

Prana Yoga wordt ook wel Yoga voor het hart genoemd.

prana yoga

Wat is Prana Yoga?

Prana Yoga kan voor veel mensen misschien nog een onbekende Yoga vorm zijn. Zoals we hierboven al schreven, noem je Prana Yoga, ook wel Yoga voor het hart.

Er komen verschillende onderdelen aan bod die ervoor zorgen dat je hart geopend wordt.

Zo doe je ontspanningsoefeningen doormiddel van klankschalen. Klankschalen staan erom bekend een rustgevende uitwerking te hebben.

Ook maak je gebruik van verschillende meditaties. Hierbij staat concentratie en focus centraal. Zo zoek je de stilte in jezelf op.

Verschillende Asana’s (Yoga oefeningen) komen in een dynamische vorm aan bod. Hierbij stuurt de adem de beweging. Op een uitademing kom je dan bijvoorbeeld beter in een houding. Op deze manier ervaar je de optimale effecten van de verschillende houdingen.

Daarbij gebruik je verschillende Pranayama oefeningen, ook wel ademhalingsoefeningen genoemd.

Verder is de Zonnegroet een serie die regelmatig terug komt tijdens de Prana Yoga lessen. Op een dynamische manier worden de verschillende Asana’s in deze vastgestelde Yoga serie op het ritme van de adem uitgevoerd.

Voordelen van Prana Yoga

Er zijn vele voordelen te benoemen waarom Prana Yoga positief kan werken. Omdat Prana Yoga gespitst is op het openen van het hart, kan je een gevoel van vrijheid ervaren.

Je voelt je krachtig, maar ook wordt de liefde voor jezelf gestimuleerd. Je voelt je goed en leert jezelf te accepteren zoals je bent. Dit zorgt voor vreugde in jezelf.

Ook kan Prana Yoga ervoor zorgen dat je hart optimaal opengesteld wordt. Dit kan een gevoel van vrijheid met zich meebrengen.

Verder voer je verschillende oefeningen uit, waardoor de flexibiliteit bevorderd wordt. Ook gaat doormiddel van beweging de energie optimaal door het lichaam stromen, omdat de totale doorbloeding gestimuleerd wordt.

Door je van binnen uit goed te voelen, zul je dit ook uitstralen naar de buitenwereld.

Allesomvattend zou je dus eigenlijk kunnen zeggen dat Prana Yoga meewerkt aan een betere gezondheid voor zowel lichaam als geest. En de verbinding daartussen natuurlijk. 🙂

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter