Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

21 mei 2014

Partner Yoga, samen sta je sterk!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Partner Yoga is ook één van de manieren om Yoga uit te voeren.

Partner Yoga hoef je niet per sé met de persoon waar je een relatie mee hebt te volgen. Je kunt het ook perfect beoefenen met iemand waar je goed mee op kunt schieten, of die je graag beter zou willen leren kennen.

Deze manier van Yoga beoefenen onderscheidt zich op een aantal punten van andere vormen van Yoga. Benieuwd naar wat Partner Yoga precies inhoudt? En wat de voordelen van het beoefenen van deze Yoga vorm zijn?

Lees dan hieronder verder!

partner yoga

Wat houdt Partner Yoga in?

Bij Partner Yoga voer je de verschillende Yoga oefeningen of houdingen (Asana’s) gezamenlijk met je ‘partner’ uit.

Zo kun je houdingen uitvoeren waarbij je elkaar moet ondersteunen, of kun je elkaar op verschillende manieren versterken. Je helpt elkaar bijvoorbeeld om nog meer uit een houding te kunnen halen.

Ook kun je gebruik maken van verschillende massage oefeningen. Op deze manier leer je elkaar te respecteren en zul je de onderlinge band stimuleren.

Bij Partner Yoga is het niet de bedoeling dat je met elkaar de strijd aangaat. Bijvoorbeeld wie het beste in een houding kan staan. Maar het is juist gespitst op de samenwerking en het aanvullen van elkaar.

In de video hieronder krijg je een kleine kennismaking met een manier waarop je Partner Yoga kunt beoefenen. Inclusief een aantal makkelijk toepasbare oefeningen.

De voordelen van Partner Yoga

Er zijn verschillende voordelen te noemen waarom Partner Yoga een positieve werking heeft:

Je leert met je partner samen te werken. Hierdoor leer je dat je elkaar nodig hebt om bepaalde oefeningen uit te kunnen voeren.

De communicatie wordt verbeterd. Zowel verbaal als non-verbaal leer je naar elkaar te luisteren. Door een goede communicatie wordt de uitvoering van de oefeningen gestimuleerd.

Je leert dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft. Met name die van je partner en die van jezelf. Doormiddel van deze verschillende kwaliteiten werk je aan een gemeenschappelijk doel. Door elkaars kwaliteiten kom je verder.

Men leert elkaar op een andere manier kennen en waarderen. Doormiddel van het uitvoeren van Yoga oefeningen ben je zowel geestelijk als lichamelijk met elkaar in contact. Dit kan in het begin misschien wat onwennig zijn, maar brengt je uiteindelijk tot nieuwe, waardevolle inzichten.

Je bouwt een band op met je partner. Je deelt met Yoga een positieve ervaring, waardoor je ook buiten de Yoga les deze ervaring mee kunt nemen.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter