Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

22 mrt 2017

6 Manieren om low budget Yoga te volgen

/
Geplaatst door
/
Comments2

Een van de redenen waarom we met Happy with Yoga gestart zijn, is om Yoga toegankelijker te maken. Yoga moet te beoefenen zijn voor iedereen dit wil oefenen.

Dit is een van de redenen waarom we inmiddels meer dan 400 blogs, tientallen YouTube video’s en diverse online cursussen hebben.

Yogalessen volgen bij een studio is ontzettend leuk en waardevol, maar als je dit vaak wilt doen, kan de prijs best een beetje oplopen. Helaas heeft niet iedereen hier het budget voor.

Gelukkig leven we in een tijd met geweldige mogelijkheden. Hierdoor wordt het mogelijk om voor iedereen Yoga te volgen. In een studio, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

In deze blog zetten we een aantal manieren om low budget Yoga te volgen voor je op een rijtje. Experimenteer ermee en kijk wat er bij je past!

low budget yoga

6 manieren om low budget Yoga te volgen

1. Gratis Youtube Yoga video’s

Een van de beste en meest toegankelijke manieren om low budget Yoga te volgen, is door naar YouTube te gaan en naar Yoga video’s te zoeken.

Je kunt de Yoga video’s op YouTube gratis bekijken en doen wanneer en waar je maar wilt. En er zijn er duizenden, dus je raakt nooit uitgeyogaat. 😉

Daarbij moeten we wel zeggen dat niet iedere video kwalitatief en inhoudelijk even goed is, maar hé, het is gratis. Neem dus de tijd om iets te vinden wat bij je past.

Start bijvoorbeeld eens met ons eigen YouTube kanaal, vol met Nederlandstalige Yoga video’s.

2. Online Yoga cursus

Als het niet per se helemaal gratis hoeft, en je wilt een klein beetje de diepte in gaan, dan is een online Yoga cursus ook een goede optie. Een echte online Yoga cursus heeft vaak iets meer diepgang dan YouTube video’s en je werkt bewust naar een doel toe.

Een iets grotere investering dus, maar wel beter opgebouwde lessen met een specifiek doel. En vaak hoef je maar eenmalig een bepaald bedrag te investeren en heb je de rest van je leven toegang tot de cursus. Best wel low budget Yoga dus, als je bedenkt dat een gemiddelde Yogales bij een Yogaschool ongeveer € 10 is.

Als je een beginner bent en je wilt aan de slag met een online Yoga cursus, dan zou je eens kunnen kijken naar onze Yoga cursus voor beginners: Yoga Stap voor Stap.

3. Richt een Yogagroepje op

Als je een aantal mensen kent die bij je in de buurt wonen en ook graag vaker Yoga willen doen, dan zou je eens kunnen kijken of je samen een groepje kunt starten met wekelijkse sessies (of vaker als je dit wilt).

Je kunt dan bijvoorbeeld afspreken dat iedereen zich om de beurt verdiept in het maken van een les en dat diegene de les ook begeleid. Zo hoeft iedereen maar eens in de zoveel weken een les te maken, en je kunt van elkaar leren.

De lessen zullen uiteraard kwalitatief niet zo goed zijn als die van een echte Yogadocent, maar je staat wel lekker op de mat.

Bovendien helpt dit om je kennis van Yoga te vergroten, omdat je je zelf af en toe moet verdiepen in het maken van een les. En je deelt ervaringen en kennis met elkaar. Daarnaast is het helemaal gratis. Ook helpt het je om een gewoonte van Yoga te maken omdat je een afspraak hebt met andere mensen.

De enige voorwaarde is dat je een ruimte ter beschikking moet hebben waarin je met een aantal mensen Yoga kunt beoefenen. Maar het is een hele goede manier om low budget Yoga te beoefenen.

4. Bied je aan als vrijwilliger bij een Yogastudio

Deze mogelijkheid voor low budget Yoga geldt vooral bij grotere Yogastudio’s. Bij het runnen van een grote Yogastudio komen veel dingen kijken. Denk aan schoonmaken, inkopen doen, administratie en het verzorgen van alles rondom workshops en lessen.

Kortom, ze kunnen vaak wel een handje hulp gebruiken. Je zou kunnen informeren of je wat werkzaamheden voor de Yogastudio kunt verrichten in ruil voor gratis Yogalessen. Zo hebben zij iemand die wat werk voor ze uit handen neemt, zonder dat het ze iets kost, en jij hebt een paar gratis lesjes in de maand. Win-win en helemaal low budget!

5. Gratis Yoga evenementen

Een andere manier om low budget Yoga te volgen is door je ogen open te houden voor gratis evenementen en Yogasessies. Yoga festivals zijn soms gratis en daarnaast zijn er bij Yogascholen vaak Yoga en/of meditatiesessies op basis van donatie. Je doneert dus wat je kunt missen voor de les.

Ook worden er vaak gratis Yogalessen gegeven voor het goede doel. Ook hier kun je gewoon doneren wat je op dat moment kunt missen.

6. Gratis lessen van startende docenten

Er komen constant nieuwe Yogadocenten bij die hun Yoga Teacher Training hebben afgerond. Deze Yogadocenten willen vaak snel aan de slag met het geven van Yogalessen, maar ze moeten alles nog opstarten en willen vaak wel al wat ervaring opdoen.

In de beginfase bieden deze docenten vaak hele goedkope of gratis lessen aan om de boel draaiende te krijgen. Jij kunt hiervan gebruik maken door een tijdje low budget Yoga bij een startende Yogadocent te volgen.

Jij hebt goedkope of gratis Yogalessen, en zij doen ervaring op en hebben wat mensen in de les om hun teaching skills te oefenen. Als je dan hier en daar ook nog wat mond-op-mond reclame maakt voor de docent, zijn ze helemaal blij met je!

Bonus tip!

Een andere tip is om eens in de zoveel tijd naar een verdiepings-Yogaworkshop te komen over een onderwerp waar je meer over wilt weten.

Je investeert een keer in de workshop en je hebt daarna weer een aantal nieuwe tools en middelen om thuis mee aan de slag te gaan. Lekker low-budget dus!

Combineer!

Het beste is om verschillende mogelijkheden te combineren. Je hoort ons vaak zeggen dat je meer voordelen van Yoga behaalt wanneer je dagelijks op de mat stapt. Maar elke dag naar een les in een studio is kostbaar en tijdrovend.

Een goede optie is om bijvoorbeeld een of twee lessen bij een docent te volgen en daarnaast zelf thuis aan de slag te gaan door middel van YouTube video’s of een online cursus.

Combineer bovenstaande mogelijkheden dus naar je eigen behoefte om tot een goede Yoga-routine te komen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

2 Responses

Laat een reactie achter