Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

26 aug 2014

Integrale Yoga – Wat is het? En 3 redenen om het te proberen…

/
Geplaatst door
/
Comments0

Integrale Yoga is een vorm van Yoga die de leer van Sri Swami Sachidananda volgt. In de zestiger jaren kwam deze Yogi naar de Verenigde Staten, hij zette vele Yoga instituten op en deelde zijn kennis over de Yoga met het westen.

Integrale Yoga probeert zoals de naam eigenlijk al zegt, de drie hoofdzakelijke elementen van jou als mens: de gedachten het lichaam en de geest, met elkaar te “integreren”.

Integreren houdt daarbij eigenlijk in dat je leert om in harmonie je eigen gedachten, gevoelens en lichaam te verenigen. Wanneer dit lukt leidt je een gebalanceerd en gezond leven.

integrale yoga

Integrale Yoga als kennismaking met de Yoga

Een reden om Integrale Yoga een keer te proberen, is dat deze vorm van Yoga heel algemeen is. Het combineert verschillende Yogastijlen met elkaar en laat je daardoor heel breed kennismaken met de Yoga. Integrale Yoga is om die reden een perfecte Yogavorm voor beginners.

Integrale Yoga is dus een perfecte manier om te ontdekken of Yoga bij je past!

Integrale Yoga is echt nuttig

Integrale Yoga is er specifiek op gericht om toegepast te worden binnen je dagelijks leven. De Integrale Yoga haalt als het ware het beste uit de Yoga en past dit zo toe dat we er in onze westerse wereld wat aan hebben, het is daardoor makkelijk toepasbaar in je leven.

Integrale Yoga is dan ook enorm nuttig om stressgevoelens te beperken. Daarnaast houdt de Integrale Yoga zich bezig met de zogenaamde “Yoga Lifestyle“.

Naast Asana’s, ademhalingsoefeningen en meditatie biedt het je ook richting voor een gezonder en gelukkiger leven in onze drukke levens.

Integrale Yoga haalt het beste uit de Yoga

Integrale Yoga combineert maar liefst zes verschillende Yogasoorten! Integrale Yoga zorg er dus voor dat je in één keer kennismaakt met zes Yogasoorten. Al deze Yogasoorten worden door elkaar toegepast in de les.

Karma Yoga elementen worden toegepast om minder egoïstisch handelen te bevorderen.

Elementen uit de Hatha Yoga worden gebruikt om de Asana’s te oefenen, maar ook ademhalingsoefeningen en rustgevende oefeningen worden hieruit toegepast.

Elementen uit de Japa Yoga worden gebruikt om je een aantal Mantra’s te leren.

Bhakti Yoga om de toewijding aan de Yoga te ontwikkelen.

Jnana Yoga wordt toegepast om je eigen reflectievermogen te trainen, het leert je goed na te denken over jezelf en je handelingen.

En de Raja Yoga wordt gebruikt om meditatieoefeningen te oefenen en meer controle over de geest te krijgen.

Integrale Yoga biedt je dus een veelzijdige vorm van Yoga waarin je jezelf heel breed ontwikkelt.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter