Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

6 okt 2014

Actieve Yoga voor meer beweging!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Actieve Yoga is een term die vaak gebruikt wordt voor Yogavormen die lichamelijk intensief zijn. De meest bekende hiervan is Power Yoga.

Actieve Yoga heeft als doel om je lichamelijk fitter en/of leniger te maken. Binnen de Actieve Yogavormen zijn er talloze Asana’s die je daarbij helpen.

actieve yoga

Kenmerken van Actieve Yoga

Actieve Yoga kenmerkt zich door een hoog tempo. Deze vorm van Yoga wordt snel uitgevoerd waardoor je veel calorieën verbrandt. Zo kun je doormiddel van deze vorm van Yoga afvallen, maar voel je je bovenal fitter.

Hieronder staan alle mogelijke resultaten van Actieve Yoga opgesomd:

– Je ontwikkelt een betere balans

– Je krijgt sterkere spieren

– Je wordt leniger

– Je kunt afvallen

– Je krijgt een betere conditie

Zoals je ziet zorgt Actieve Yoga ervoor dat je op eigenlijk elk gebied fitter en sterker wordt. Perfect toch, zou je denken.

De voor- en nadelen van Actieve Yoga

Toch biedt Actieve Yoga niet alléén maar voordelen. Yoga bestaat namelijk uit twee belangrijke, eigenlijk onafscheidelijke groepen, je lichaam en geest.

Actieve Yoga besteedt alleen aandacht aan de lichamelijk kant van de Yoga, de geestelijke kant wordt achterwege gelaten.

Een nadeel daarvan is dat je hierdoor belangrijke voordelen die Yoga je kan bieden, misloopt. Denk dan bijvoorbeeld aan meditatie tegen stress, en het oproepen van energie in je lichaam tegen een futloos gevoel.

Nu is het natuurlijk maar net de vraag wat je doelen zijn, maar de geestelijke kant van de Yoga is vaak juist hetgeen waarmee Yoga zich onderscheid van “sporten”.

Mocht je toch alleen van plan zijn om je lichamelijk te ontwikkelen, dan is Actieve Yoga een perfecte Yogavorm.

Actieve Yoga als basis voor sporters

Actieve Yoga is door de veelzijdige lichamelijke voordelen, goed geschikt als basis voor vele sporten. Het ontwikkelen van een goede balans kan veel voordelen bieden bij bijvoorbeeld turnen en dansen.

Ook ontwikkel je jouw spieren goed. Door veel variërende Asana’s word je hele lichaam leniger en krachtiger. De voordelen hiervan zijn bij elke sport merkbaar.

Tot slot ontwikkel je ook nog een betere conditie in combinatie met het verbranden van calorieën!

Belangrijke tips bij Actieve Yoga

Omdat Actieve Yoga in hoog tempo wordt uitgevoerd, is het een blessuregevoelige Yogavorm. Het is daarom verstandig om goed te weten hoe je Actieve Yoga moet beoefenen. Goede begeleiding wordt dus zeker aangeraden.

Houd er ook rekening mee dat het lichaam bij een Actieve Yogales goed opgewarmd moet worden, hiermee voorkom je eventuele blessures. Bij een goede Actieve Yogales zijn deze oefeningen een vast onderdeel van de les.

Tot slot. Wanneer Actieve Yoga je goed bevalt, probeer dan ook eens andere Yogavormen. Naast Actieve Yoga heeft Yoga namelijk nog veel meer te bieden!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter