Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

9 okt 2016

Online Yoga Nidra programma (Nederlands)

/
Geplaatst door
/
Comments0

Yoga Nidra is een van de best bewaarde geheimen uit de Yoga. Alhoewel, dankzij het internet is het inmiddels niet echt een geheim meer.

Toch is Yoga Nidra een minder bekende Yogavorm. Bij Yoga denk je namelijk misschien meteen aan flexibiliteit en rare houdingen waarin je je moet worstelen.

Maar bij Yoga Nidra is dit ietsje anders. Het is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren. Het is Yoga, zonder het doen van Yoga houdingen.

Als je op zoek bent naar Yoga Nidra in het Nederlands, dan hebben we in deze blog je wat nuttige informatie en tips voor je.

yoga nidra nederlands

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.

Bewuste diepe ontspanning vinden met een Nederlandstalig Yoga Nidra programma

Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms erg lastig. Het leven gaat snel. Vaak té snel.

Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. We krijgen zo veel prikkels binnen en vliegen van hot naar her. Dagen vliegen voorbij en het leven schiet voorbij. Vaak zonder dat we het gevoel hebben dat we er echt grip op hebben.

We worden geleefd in plaats van dat we actief de richting van ons eigen leven bepalen.

Wat nodig is, is een moment van ontspanning. Het liefste ieder dag, en als dat niet lukt minimaal een paar keer per week. Yoga Nidra is hiervoor een uitermate geschikt middel.

Door middel van de methoden en technieken die de Yogi’s uit het verre oosten honderden jaren geleden al hebben ontdekt, kunnen we met Yoga Nidra een moment van rust inbouwen en bewuste diepe ontspanning ervaren, temidden van alle chaos en stress.

Je hebt dit als mens nodig. De wetenschap bewijst dit. Hoe meer prikkels en stress we ervaren, hoe slechter we kunnen ontspannen. En hoe slechter we kunnen ontspannen, hoe meer stress-gerelateerde klachten we ervaren. Je systeem is uit balans en heeft rust nodig.

Gun het die rust door middel van Yoga Nidra. Met ons online Yoga Nidra programma (Nederlands)  helpen we je hier mee.

Yoga Nidra mp3

Ons Yoga Nidra programma bestaat uit verschillende Yoga Nidra mp3 sessies die je kunt luisteren waar en wanneer je maar wilt.

Denk er bijvoorbeeld aan om een Yoga Nidra mp3 te luisteren in de lunchpauze van je werk. Zo kun je het tweede gedeelte van je dag weer gefocust en ontspannen beginnen.

Of gebruik een Yoga Nidra mp3 wanneer je thuis komt van je werk. Dit helpt je om de stress van het werk achter je te laten en over te schakelen in de ontspanningsmodus. Zo kan ook je gezin genieten van de beste versie van jou.

Ook is het heerlijk om een Yoga Nidra mp3 te luisteren vlak voor het slapengaan. Je gebruikt het zo om rustig over te schakelen over te schakelen van dag naar nacht. Van activiteit naar ontspanning.

Nederlands Yoga Nidra boek

Bij het Nederlandstalige Yoga Nidra programma ontvang je gratis een Yoga Nidra boek (ebook) met wat uitleg en achtergrond over de Yoga Nidra oefeningen.

Klik hier voor meer informatie over ons Yoga Nidra programma.

Ervaringen van anderen over het Nederlandstalige Yoga Nidra programma

Ha Rolf en Mel,

Na 7 sessies Yoga Nidra kan ik jullie zeggen dat ik deze vorm van yoga zeker zal blijven gebruiken, naast Hatha Flow Yoga, meditatie en Mindfulness. Het is voor mij een perfecte aanvulling en wellicht is het wat te vroeg om te zeggen maar ik slaap inmiddels goed……

Hartelijke groet,

– Marian


Hoi Rolf en Mel,

Leuk dat jullie even horen hoe het gaat met yoga nidra!
Ik heb het nu 2 keer uitgeprobeerd. En ben zo relaxed dat ik bijna in slaap val. Dat komt denk ik omdat ik het uit mijn werk doe en dan aardig moe ben. Voor het slapen dit doen lijkt me ook wel wat. Dan ben ik zo weg!

Groetjes,

– Lydia


Beste Melanie en Rolf,

Vorige week heb ik de curcus van Yoga Nidra bij jullie gekocht en wilde even laten weten hoe ontzettend fijn ik het vind, heb het afgelopen week 3x toegepast en echt super!
Dus hartelijk dank hiervoor.
Ook al jullie andere informatie over yoga is ontzettend fijn om te lezen, toen ik vorig jaar begon, dacht ik , ohh yoga een beetje ontspannen, maar er is zo ontzettend veel over te lezen en heerlijk om te doen , het helpt me echt enorm aan mijn herstel.
Dus nogmaals bedankt voor al jullie enthousiasme en hopelijk gaan jullie nog even door hiermee.

Hartelijke groet,

– Diana


Hoi Rolf en Mel,

Yoga Nidra is voor mij echt een uitkomst en helpt enorm bij het in slaap vallen. Helaas mis ik daardoor wel vaak het einde van de yoga nidra oefening ;-).
Zoals ik ook al vertelde aan Melanie, afgelopen zondag, mijn dochter heeft er ook baat bij. Ze is 13 jaar en heeft nu net de eerste klas afgerond. Maar toetsweken blijven een stressvolle gebeurtenis. Ze slaapt dan weinig en gaat gespannen door het vele leren naar bed. Yoga Nidra helpt haar om te ontspannen en haar opmerking was wel opvallend: “Als tijdens de oefening de lichaamsdelen worden benoemt is het zo grappig dat ik die delen ook meteen voel ontspannen!”

Hartelijke groet,

– Sandra

 

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter