Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

28 dec 2019

Spullen voor in je huis die je écht wilt – zo helpt minimalisme je daarmee!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Spullen voor in je huis.

Zeker in deze maand koop of krijg je vaak nieuwe spullen voor in je huis. De verleiding ligt daardoor al snel op de loer om nog meer nieuwe spullen te kopen. Alles moet tenslotte wel perfect bij elkaar passen. 😉

Je ziet het probleem hierbij waarschijnlijk al aankomen: Als je niet oplet geef je voor je het weet torenhoge bedragen uit aan een nieuw interieur en heb je geen idee hoe je van je oude spullen af komt.

In dit blog help ik je hierbij graag een handje. Zo kom je bijvoorbeeld te weten:

 • Waarom nieuwe spullen kopen en minimalisme prima bij elkaar kunnen passen
 • Hoe je ruimte maakt voor een nieuw interieur
 • Op welke manier je geen kosten hoeft te maken voor je nieuwe inrichting

Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

spullen voor in je huis

Minimalisme en nieuwe spullen kopen

Wanneer je aan Minimalisme denkt, zie je het kopen van nieuwe spullen waarschijnlijk niet zo snel voor je. Toch gaan Minimalisme en nieuwe spullen voor in je huis prima samen.

Minimalisme draait namelijk niet om het wegdoen van spullen, het draait om ruimte maken voor spullen en dingen die je dienen en het afstand doen van wat je niet meer dient.

Hoeveel je uiteindelijk bezit staat dus niet centraal, het gaat er alleen om dat wat je bezit je ook echt nodig hebt en gebruikt. Vaak is dit echter niet zoveel waardoor je vaak maar weinig spullen overhoudt.

Wanneer nieuwe spullen je dienen, is het dus geen probleem om deze te kopen. Wel is het belangrijk om je hierbij af te vragen welke spullen ze vervangen.

Vaak ervaar we problemen bij het kopen van nieuwe spullen. In de consumptiemaatschappij waar we in opgroeien wordt ons namelijk wel aangeleerd om te consumeren maar niet om spullen weg te doen.

Wanneer we alleen maar kopen maar niet ontspullen, worden we na verloop van tijd omringd door een grote berg van spullen die we niet (meer) gebruiken. In de video hieronder vertel ik je daar graag wat meer over.

Spullen voor in je huis de ruimte geven

Het principe dat nieuwe spullen oude spullen vervangen is eigenlijk heel logisch. Zeker wanneer het gaat om spullen voor in je huis heb je niet zo vaak dubbele spullen nodig.

We vinden het logisch dat een nieuw bankstel ons oude bankstel vervangt, maar vaak verslapt onze aandacht voor het vervangen van spullen naar mate deze kleiner worden.

Een extra stofzuiger, die oude stereoinstallatie of een derde serviesset kan geen kwaad denken we vaak, omdat deze klein zijn of niet direct in ons zicht staan.

Het gevaar hierbij is dat we nieuwe spullen kopen zonder afstand te doen van onze oude spullen.

We komen daardoor na verloop van tijd terecht in een zee van spullen die we niet gebruiken en te tijdrovend is om op te ruimen.  

Om die negatieve spiraal te doorbreken heb ik een simpele tool voor je om zowel van je oude spullen af te komen, als het budget voor je nieuwe inrichting te vinden.

spullen voor in huis

Ontdek de kracht van ontspullen

Vaak zien we ontzettend op tegen het ontspullen van onze woning. Het kost ons tijd en moeite die we vaak liever overslaan.

Maar wist je dat ontspullen juist de tool bij uitstek is om ruimte en budget te vinden voor je nieuwe inrichting?

Door de volgende stappen ontdek je direct hoe krachtig ontspullen kan zijn:

 1. Pak pen en papier en maak een lijst van de spullen waar je afstand van zou kunnen doen
 2. Schrijf achter deze spullen op voor hoeveel geld je deze denkt te kunnen verkopen
 3. Tel de bedragen bij elkaar op en bereken het totaalbedrag
 4. Verkoop zoveel mogelijk spullen en spaar je winst op
 5. Gebruik je winst om nieuwe spullen te kopen die passen bij je nieuwe inrichting 

Door deze simpele stappen te volgen heb je eigenlijk twee problemen in een klap opgelost. Je bent namelijk van je oude spullen afgekomen en hebt budget gekregen om nieuwe spullen te kopen.

Je zult merken dat oude spullen nog maar een deel van de originele waarde opbrengen, waardoor het bijna verslavend wordt om steeds meer spullen te verkopen. Ontspullen wordt hierdoor een ontzettend leuk project waarmee je jezelf kunt belonen.

Serieus aan de slag met ontspullen

Ontspullen is voor veel mensen lastiger dan we vaak denken. Na verloop van tijd raken we namelijk gehecht aan onze spullen waardoor het soms moeilijk is om hier afstand van te doen.

Problemen met ontspullen die ik vaak hoor zijn bijvoorbeeld:

 • Hoe je bepaalt welke spullen je weg wilt doen en welke niet
 • Op welke manier je gestructureerd aan de slag gaat met ontspullen
 • Hoe je van al je spullen afkomt als deze te weinig waarde hebben om te verkopen maar teveel om weg te gooien
 • Wat een krachtige manier is om het ‘stemmetje in je hoofd’ te weerstaan die je tegenwerkt bij het ontspullen

In de Minimalisme cursus die ik pas gemaakt heb gaan we hier professioneel mee aan de slag.

Mocht je meer willen weten over ontspullen en de andere voordelen van Minimalisme willen ontdekken dan vind je meer info hieronder! 🙂

Minimalisme cursus

Heb jij de voordelen van ontspullen en de minimalisme levensstijl al ervaren? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter