Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

21 mrt 2015

12 dingen die je nu direct kunt doen om je leven beter te maken

/
Geplaatst door
/
Comments5

Veel mensen willen hun leven verbeteren, alleen toch lukt dat vaak niet. We zijn te druk, we weten niet hoe, of we zijn slachtoffer van onze eigen gedachten die ons wijsmaken dat we iets niet kunnen (self-limiting beliefs).

Best raar eigenlijk…

Aan de ene kant vertellen we onszelf dus dat we bepaalde dingen willen gaan doen zodat we meer uit het leven kunnen halen. En aan de andere kant vertellen we onszelf ook dat we druk zijn om dit te doen, of dat we niet capabel zijn.

De constante strijd van je gedachten.

Maar wat nu als we die gedachten even lekker aan de kant zouden zetten en gewoon die dingen zouden doen, die ons leven beter, leuker, energieker en mooier maken?

Geen slaaf zijn van je gedachten, maar ze gebruiken als gereedschap voor een beter leven. Je gedachten voor jou laten werken, in plaats van dat jij braaf gehoorzaamt aan je alsmaar rondrazende gedachten die je vanalles proberen wijs te maken.

Klinkt goed toch?

Hieronder staan 12 dingen die je direct kunt doen om je leven beter te maken, zonder hierover na te hoeven denken ;-).

je leven beter maken

12 dingen die je leven beter maken

1. Bewegen. En als het even kan in de ochtend. Dit verbetert je leven in zo veel opzichten. Het helpt je energie krijgen in de ochtend doordat je bloed weer lekker door je lichaam gaat stromen. Je wordt er meer alert door en gaat beter slapen. Je hebt een betere focus en het helpt tegen stress.

2. Lees boeken. En lees niet alleen romans of fictie. Lees ook eens een wat informatiever boek, waardoor je misschien nieuwe inzichten krijgt en je leven naar een hoger niveau kunt tillen. Een van mijn persoonlijke favorieten: Paulo Coelho – De Alchemist

3. Stop met het zeggen van ‘nu even niet’ of ‘ik heb geen tijd’. Wat is er belangrijker dan een gelukkig en mooi leven? Welke dingen zijn er zo belangrijk dat je niet de dingen kunt doen die jou een mooi leven bezorgen?

4. Lach! Een van de simpelste manieren om je beter te voelen, vaker lachen. Probeer je maar eens chagrijnig te voelen met een glimlach op je gezicht!

5. Wees dankbaar. In plaats van te stressen en piekeren over alle dingen die je niet hebt, wees eens dankbaar voor de dingen die je wel hebt. Als je in Nederland woont is de kans groot dat je meer bezittingen en inkomen hebt dan 80% van de wereldbevolking.

6. Wees eens egoïstisch. Klinkt raar, maar je kunt niet ALTIJD klaar staan voor anderen. Je hebt ook je eigen leven en je eigen doelen. Af en toe is het oké om ergens nee tegen te zeggen en even voor je zelf te zorgen. Dit zorgt ervoor dat je een goede energie om je heen houdt en geen burn-out krijgt.

7. Reis. Reizen is een van de dingen waar ik het meest geleerd van heb in het leven. Dingen die je niet leert in de schoolbanken. Het verbreedt je perspectief en je wordt meer ‘open-minded’.

8. Wees nieuwsgierig. Wees altijd nieuwsgierig waarom dingen zijn zoals ze zijn. Dat betekent niet dat je niks moet accepteren, maar in plaats van dingen voor lief te nemen, vraag je zelf eens af waarom het zo is.

9. Spendeer meer tijd met de mensen van wie je houdt. Soms door onze drukke levens willen we nog wel eens langs elkaar heen leven, of duurt het een aantal maanden voordat we eindelijk eens een gaatje in onze agenda kunnen vinden om af te spreken. MAAK TIJD voor de mensen waar jij van houdt en gelukkig van wordt. Het is het waard.

10. Durf je dromen achterna te gaan. Loop je al langer rond met een bepaald idee? Een wereldreis maken? Wisselen van baan? Een eigen bedrijf starten? Ga ervoor! Het leven is te kort om je dromen niet achterna te gaan! Wees niet bang dat het niet lukt. Ook al wordt het niet precies wat je er van verwacht had, je zult er ontzettend veel van leren waardoor je zult groeien als mens.

11. Mediteer. Waarom? Lees dit artikel maar eens.

12. Sta wat eerder op en doe de dingen die je belangrijk vindt in de ochtend, als de rest van de wereld nog aan het slapen is. Zo zet je de toon voor de rest van de dag en neem je een voorsprongetje in plaats van achter de feiten aan te lopen.

Ik ben erg benieuwd wat jouw tips zijn voor een beter, leuker, gezonder en mooier leven? Deel je tips in de reacties hieronder!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

5 Responses

  1. Jorgo

    Goede tips Rolf. Vanzelfsprekend maar net dat tikkeltje té vanzelfsprekend dat we soms de neiging hebben ze over het hoofd te zien. Bedankt om ons er opnieuw attent op te maken!

  2. Rolf van Baalen

    @Mariët: Dankje Mariët! Trouw blijven aan jezelf is zeker een hele goede! Zorgt ervoor dat je oprecht en ‘echt’ blijft en de dingen doet waar je voor staat. Nice!

    @Veronica: Thanks! Speels blijven is inderdaad ook belangrijk. Lekker het kind in je naar boven laten komen af en toe en vooral jezelf niet te serieus nemen ;-)!

Laat een reactie achter