Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

10 feb 2014

Yoga op school, zorg voor rust en nieuwe energie!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Yoga op school komt steeds vaker voor. In de klas, maar ook na school wordt steeds vaker Yoga toegepast. Kinderyoga is een mooie tegenhanger van de stressvolle tijd waarin de kinderen zich bevinden.

Er wordt veel van de kinderen verwacht. Zowel op school als tijdens buitenschoolse activiteiten. Kinderen moeten presteren, het liefste constant op hun tenen lopen. De lat ligt hoog. En dan nog is het vaak niet goed genoeg….

yoga op school

Yoga op school, zelfs in de eigen klas

Leerkrachten vinden het vaak moeilijk om Kinderyoga oefeningen toe te passen in de klas. Waar moet je beginnen? En daarbij zijn ze bang in deze vrije situatie de controle of interesse te verliezen van de leerlingen.

Een kleine opstart kan het lesmateriaal van Helen Purperhart zijn. Zij heeft materiaal ontworpen dat gemakkelijk te gebruiken is, ook voor een korte onderbreking.

Daarbij is het ook goed te gebruiken voor leerkrachten die zelf nog niet zoveel ervaring hebben met Hatha Yoga. Natuurlijk is het belangrijkste dat je jouw enthousiasme en plezier naar de kinderen uitstraalt. Hierdoor zullen de kinderen sneller enthousiast worden.

Voordelen van Yoga op school

Doordat Yoga op school gegeven wordt, kun je als leerkracht een kleine pauze inlassen. Dit rust momentje zorgt ervoor dat de kinderen ontspannen, maar tegelijkertijd nieuwe energie krijgen. Een groot voordeel daarbij is, dat de kinderen na een Yoga oefening de stof veel beter op kunnen nemen.

Ben je van plan om langer voor de kinderen Yoga lessen te verzorgen, dan is het een goed idee om een gecertificeerde docent in te schakelen. Hierdoor wordt Yoga op een goede wijze aangeboden, waarbij ook wordt gekeken naar de dynamiek van de groep.

Daarnaast kan de docent ook iets betekenen voor kinderen met speciale behoeften. Deze vragen een gespecificeerde aanpak. Meer weten? Onze kinderyogadocente Melanie beantwoordt graag al je antwoorden via ons contactformulier!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter