Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

25 nov 2013

Kinderyoga Oefeningen

/
Geplaatst door
/
Comments0

Kinderyoga oefeningen en houdingen zijn bovenal gebaseerd op Hatha Yoga oefeningen en het hebben van plezier.

Daarbij krijgen de kinderen doormiddel van deze oefeningen meer energie en komt dit het evenwicht ten goede. Net zoals de balans tussen lichaam en geest van het kind.

Een ander punt is dat het kind zichzelf, maar ook de ander leert te waarderen. Respect, normen en waarden ziet men bijvoorbeeld terug bij Kinderyoga oefeningen waarbij samenwerking centraal staat.

Kinderyoga oefeningen en visualisatie

Visualisatie is ook erg belangrijk bij Kinderyoga. Hierbij kan men gebruik maken van verhalen, als bijvoorbeeld sprookjes en muziek.

Kinderen krijgen de mogelijkheid zich terug te trekken en op zoek te gaan naar hun eigen ik. Hierdoor voelen de kinderen zich veilig en worden ze rustiger. Ook neemt door Kinderyoga creativiteit toe en ze worden fantasierijker.

kinderyoga oefeningen

Ze leren zichzelf tijdens deze kinderyoga oefeningen te waarderen, om te gaan met spanningen en het hebben van nachtmerries kan doormiddel van visualisatie afnemen.

Kinderyoga oefeningen en meditatie

Kinderen leren doormiddel van meditatie oefeningen goed te kijken, ook naar bijvoorbeeld één punt. Zo leren de kinderen zich doormiddel van verschillende kinderyoga oefeningen goed te concentreren.

Dit heeft tot voordeel dat de kinderen leren zich daardoor te focussen op één ding zonder daarbij afgeleid te worden.

Daarnaast leren ze de informatie sneller op te nemen, ook in het dagelijks leven.

Kinderyoga oefeningen waarbij meditatie centraal staat, zorgt er niet alleen voor dat de concentratie bevorderd wordt, maar ook de creativiteit, het zelfvertrouwen en het beter omgaan met stress.

Kinderyoga oefeningen en ademhaling

Tijdens de Kinderyoga oefeningen komen er verschillende ademhalingstechnieken (Pranayama) aan bod. Kinderen leren op speelse wijze het verschil tussen de buikademhaling en de ademhaling in de borst.

Kinderen krijgen doormiddel van ademhalingsoefeningen meer energie en komen daarbij ook in contact met zichzelf.

Deze Kinderyoga oefeningen zorgen er ook voor dat kinderen de weg van spanning naar ontspanning leren.

Kinderyoga oefeningen en massage

Men kan er voor kiezen om Kinderyoga oefeningen in te zetten waarbij massage (over de kleding) aan bod komt. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met de verschillende leeftijdscategorieën.

Deze oefeningen kunnen bijdragen aan een betere spijsvertering, een goede ademhaling en doorbloeding van het lichaam. Spanning en ontspanning van het lichaam.

Ook wordt het kind zich doormiddel van deze Kinderyoga oefeningen meer bewust van het eigen lichaam. Het kind beseft zich meer wat er in het lichaam gebeurt, waardoor het zelfvertrouwen daarbij ook bevorderd wordt.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter