Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

26 aug 2021

Uit de Tribe: Een interview met Nancy Janssens

/
Geplaatst door
/
Comments0

De afgelopen jaren is Happywithyoga.com uitgegroeid tot een platform met duizenden bezoekers per dag. Hierdoor hebben we ontzettend veel leuke mensen ontmoet en een leuke community opgebouwd.

Wij willen alles, wat we de afgelopen jaren geleerd hebben, delen met zoveel mogelijk mensen. Dit doen we in onze cursussen, in de blogs en door middel van video’s.

Bij Happy with Yoga hebben we één doel voor ogen en dat is het helpen groeien tot de beste versie van onszelf.

Met enige regelmaat ontvangen wij dankbare mails, mooie woorden en verhalen over wat een cursus gebracht heeft. Dit geeft ons altijd nog meer kracht om verder te gaan met wat we ooit begonnen zijn. 

Zo kwam ook de mail van Nancy binnen.

Nancy woont in België en wilde ons heel graag een keer ‘live’ ontmoeten nu ze voor twee dagen in Nederland was. 

Zo gezegd, zo gedaan. Wel alles op afstand natuurlijk (Corona periode), maar het was een hele fijne ontmoeting. Nancy heeft meerdere cursussen bij HWY gevolgd en is enorm enthousiast. Om deze reden leek het ons leuk om haar eens te interviewen.

Benieuwd naar wat Nancy haar ervaringen zijn van Happy with Yoga? Je leest het hieronder.

Zou je jezelf kort kunnen voorstellen?

Mijn naam is Nancy Janssens, woonachtig in België en gezegend met een lieve man, een top dochter (én schoonzoon) en twee schatten van kleindochtertjes Floor (5) en Fien (3). Ik heb dus alles én meer om heel gelukkig en dankbaar te zijn.

Al meer dan 33 jaar ben ik werkzaam in een ziekenhuis, momenteel als onthaalmedewerker op de spoedgevallendienst. Ik moet wel eerlijk zeggen dat 2020 een zwaar jaar voor mij is geweest, niet alleen door Corona, maar vooral door de mentaliteit van een aantal mensen in mijn omgeving. 

Waarom ben je begonnen met Yoga en hoe lang beoefen je dit al?

Zelf heb ik respect, eerlijkheid en waardering hoog in het vaandel staan. Het viel mij op dat niet iedereen hier hetzelfde instaat, waardoor ik telkens weer frustratie voelde. Langzaam kwam ik tot het besef dat ik de wereld om mij heen niet kon veranderen, maar dat het tijd werd dat ik in mezelf ging investeren.

Na een lange zoektocht besloot ik me vorig jaar september in te schrijven voor een Yoga cursus hier in de buurt. Er was meteen een klik met de docente, echter werd door Corona alles snel ‘on hold’ gezet en was ik genoodzaakt om me te verdiepen in de ‘online’ Yogawereld.

Toen ik online op zoek ging naar een filmpje over de Zonnegroet kwam ik op het YouTube kanaal van Happy with Yoga terecht, waar ik verrast werd door de warme lach, de duidelijke en lieve manier van lesgeven en het enthousiasme van Mel.

Dit filmpje deed me verlangen naar meer en sindsdien ben ik een fan geworden van de online Yoga van Happy with Yoga.

Hoe regelmatig sta je op de mat? En voor hoe lang?

Sinds ik lid ben van het practice platform sta ik dagelijks met Mel & Rolf op de mat.

Op rustige dagen geniet ik van een langere, actieve les. Op hectische dagen heb ik enorm veel behoefte aan een meditatie of een Yoga Nidra sessie.

Zou je iets meer kunnen vertellen over hoe je de cursussen van HWY gebruikt en combineert?

Nadat ik verkocht was door het YouTube filmpje ben ik gestart met de Yoga Stap voor Stap cursus. Hier leerde ik de basis voor een goede Yoga practice.

Ondertussen las ik over het practice platform, iets wat klonk als een droom, altijd én overal yoga kunnen doen, waar en wanneer je zelf wil, korte lessen, lange lessen, actieve lessen, rustige lessen, verschillende stijlen, meditaties.

Doordat ik de Stap voor Stap cursus had gevolgd kon ik, bijna gratis, het platform proberen voor een maand. Binnen een week had ik al een jaarabonnement afgesloten, want dit wilde ik niet meer kwijt.

Nu maak ik elke dag gebruik van een les op het platform.

In maart ben ik begonnen met de online Mindfulness cursus van Happy with Yoga, dit probeer ik ieder moment van de dag toe te passen.

Hierdoor leef ik veel bewuster, wat me ook veel meer rust geeft tijdens mijn practice. Want wat je geest niet aankan, uit zich via het lichaam.

Dit is waarom ik de combinatie van Mindfulness en Yoga zo fijn vindt.

Sinds kort ben ik ook begonnen aan Yoga Nidra, dit vind ik vooral heel fijn op de dagen dat het wat hectisch en drukker is, hierdoor kom ik aan het einde van de dag toch weer helemaal tot mezelf. 

Welke voordelen ervaar je sinds dat je Yoga beoefent?

Door het beoefenen van Yoga leef ik veel bewuster. Ik sta veel meer stil bij mijn ademhaling en creëer langzaam meer rust en ruimte in mijn hoofd door een meditatiesessie.

Door Mel & Rolf heb ik geleerd dat alles mag, maar niets moet. Er bestaat geen goed of fout, vooral die twee dingen geven enorm veel rust in het dagelijks leven. 

Vooral het tijd nemen voor mezelf op de mat en echt even alleen met mezelf zijn voelt heel fijn.

Hierdoor hoef ik even met niemand rekening te houden behalve mezelf!

Telefoon, radio en tv allemaal uit en de deuren dicht. Zoals het nummer van Bon Jovi; ‘Close the door and leave the world outside’ of tijdens de mooie dagen bij ons op het terras.

Je hebt bij ons ook een Mindfulness cursus gevolgd, hoe kwam je hiermee in aanraking?

Bij de tweede vraag gaf ik al aan dat er bepaalde frustraties waren naar de mensen om mij heen. Ik wilde in mezelf investeren om te leren hoe ik dingen los kon laten en aanvaarden waar ik toch geen invloed op had of kon veranderen. Vandaar dat ik in maart besloot om met de Mindfulness cursus aan de slag te gaan.

Ik vond de mails die ik dagelijks van Rolf ontving erg duidelijk, boeiend en inspirerend. De tips, oefeningen, meditaties en webinars hebben me ontzettend geholpen.

De cursus klopte en ik heb nu een koffer vol informatie die ik dagelijks probeer toe te passen. Het is nu aan mij!

Merk je dat je anders in het leven staat na het volgen van de Mindfulness cursus? Zo ja, hoe precies?

Sinds ik de cursus gevolgd heb besef ik me nog meer hoe belangrijk het is om je geest en lichaam in balans te houden.

Het lukt me nog niet altijd, vooral niet als er stressmomenten zijn, maar dat is aan mij nu ik de tools heb. Ik ben gelukkig met alle momenten dat het me wel lukt, want vooral dat is belangrijk bij het leren aanvaarden.

En ik geloof dat er steeds meer van die momenten zullen volgen en het steeds makkelijker wordt om wat ik geleerd hebt toe te passen in de praktijk. 

Waarom zou je de cursussen en lessen van HWY aan andere aanbevelen?

Door de lessen en cursussen van Happy with Yoga heb ik enorm veel geleerd en leer ik nog steeds elke dag.

Zo weet ik nu hoe ik mijn grenzen kan bewaken, hoe ik lief kan en mag zijn voor mezelf, dat mijn lichaam elke dag anders reageert en dat ik compassie mag voelen voor de mensen om mij heen, maar vooral ook voor mezelf.

Dit zijn maar enkele inzichten die Happy with Yoga mij gebracht heeft en die gun ik andere mensen ook. 

Is er nog iets anders dat je wilt delen met de mensen die dit lezen?

Niemand is perfect!

Door dagelijks met mezelf bezig te zijn met behulp van Mel & Rolf, heb ik geleerd dat we dat ook helemaal niet van onszelf moeten verwachten.

En dat zelfs het zwaarste uur ook maar 60 minuten heeft.

Door hier bewust van te worden, wordt het leven een stukje makkelijker en kan je nog meer genieten van de waardevolle dingen om je heen.

Bedankt voor alles Mel & Rolf! 🙏

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter