Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

27 nov 2022

Detox sapkuur Doen? – de 6 beste detox kuren op een rij!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Een detox kuur, is de laatste tijd erg populair geworden, met name in de vorm van een sapkuur. 

Misschien is daardoor je interesse gewekt en wil je het zelf ook weleens proberen!

Met een sapjeskuur krijg je veel gezonde voedingsstoffen binnen die je lichaam ondersteunen bij het ontgiften. Ook is het een effectieve ondersteuning bij het afvallen en een manier om op gezond gewicht te blijven. 

Ben je op zoek naar een de beste detox kuur in Nederland om te sapvasten of detoxen? Lees dan vooral dit blog! In dit blog vergelijken we de 6 beste detox kuur aanbieders met elkaar. 

detox kuur

Vraag en antwoord

1.Wat is een detox kuur met sappen?

Bij een detox kuur met sappen eet je een aantal dagen, meestal variërend van 1 tot 7 dagen, geen vaste voeding. Je drinkt koudgeperste sappen van fruit en groente en verder water en evt. thee (zonder suiker of melk).

Meestal drink je per dag zo’n 4 tot 6 sapjes.

2.Waarom zou je een detox kuur doen?

Het idee achter een detox kuur is dat je je lichaam tot rust brengt en ontgift. Dit kan leiden tot vermindering van klachten en meer energie. Ook kan het ondersteunend werken bij afvallen.

Waarom een detox kuur doen?

Voor veel detox liefhebbers is een sapkuur niet alleen een goede manier om het lichaam te helpen ontgiften, maar ook om een paar kilo af te vallen.

Met een detox sapkuur doe je het enkele dagen zonder vast voedsel en drink je 3, 5 of 7 dagen alleen sappen en shots. Het is gebaseerd op sapvasten, wat naast het ontgiften van het lichaam nog tal van andere voordelen biedt.

Je kunt zelf je sappen maken, maar vaak is het fijner om een sappenkuur te bestellen. Dan hoef je zelf niet na te denken over hoeveelheden, samenstellingen en voedingsstoffen. Je bestelt zo’n sappenkuur eenvoudig online.

Er zijn inmiddels talloze aanbieders die een detox kuur met sappen aanbieden. Uiteraard zijn er daardoor verschillen qua smaken, productieprocessen en prijzen.

In dit artikel hebben we de beste sapkuur aanbieders voor je getest, zodat je snel en duidelijk kunt zien welke detox sapkuur het beste bij jouw wensen past! 

De 6 beste detox kuren

Sapkuur #1: HappyJuicy

HappyJuicy is een van de beste detox sapkuur keuzes wat ons betreft. Het is geschikt voor iedereen die een sapkuur wil proberen met verse en 100% natuurlijke koudgeperste sappen, gemaakt van groenten en fruit van lokale telers.

Hoe wordt het sap gemaakt?

Bij HappyJuicy wordt de cold pressed slowjuice techniek toegepast. Doordat het sap koud en langzaam wordt geperst, blijven veruit de meeste voedingsstoffen en vitamines in het sap behouden.

De sapjes van HappyJuicy zijn vers, koudgeperst en zonder toegevoegde suikers of andere kunstmatige toevoegingen. Het sapkuur assortiment van HappyJuicy bestaat uit 9 verschillende groentesapjes en gembershots.

Per dag drink je 5 sapjes van 180 ml per flesje. Dat komt neer op bijna een liter groentesap per dag. Elk flesje bevat 7 ingrediënten waaronder verschillende superfood.

En met 260 gram aan groenten en fruit per sapje kom je aan voedingsstoffen niks te kort!

De sapkuur gaat vergezeld van een sapkuur gids en schema waarin de volgorde van het drinken vermeld staat. Dat de sappenkuur van HappyJuicy erg gemakkelijk om te volgen.

De flesjes zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat dit een stuk duurzamer is dan (verrassend genoeg)  het gebruik van glas.

Bij HappyJuicy is een detox kuur van 3 dagen en van 5 dagen mogelijk. Voor beginners raden we deze sapkuren aan. Je kunt het aantal dagen detoxen verhogen tot maximaal 7 dagen als je al ervaring hebt met het volgen van een sappenkuur.

Voordelen van HappyJuicy: 

 • Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk van lokale telers
 • Grote verscheidenheid aan smaken
 • Geen toevoegingen of suiker
 • Cold pressed slowjuicer als perstechniek
 • Detox sapkuur voor 3 dagen, 5 dagen en 7 dagen beschikbaar
 • Kant-en-klaar sapkuur gids en schema (erg uitgebreid)
 • Inclusief gratis verzending
 • Verpakking gemaakt van 100% gerecycled plastic (beter voor het milieu)

Nadelen van HappyJuicy: 

 • Nieuw sapbedrijf op de markt

Sapkuur #2: Dr. Veggie

Ook Dr. Veggie is een goede keuze. Dit sapbedrijf is een aanbieder van 100% natuurlijke slowjuice groentesappen. De sapkuur van Dr. Veggie werkt volgens hetzelfde principe als de andere sapkuur aanbieders.

Je hebt de optie om een sapkuur 3 dagen, sapkuur 5 dagen of een sappenkuur van 7 dagen te volgen. Allemaal zijn ze gericht op sapvasten met gezonde sapjes voor gewichtsverlies.

Hoe wordt het sap gemaakt?

Voor het persen van groente maakt Dr. Veggie gebruikt van de slowjuice techniek. Vervolgens wordt het groentesap ingevroren door te shockvriezen. Dit zorgt ervoor dat het groentesap in korte tijd compleet is bevroren.

Hierdoor maken eventuele bacteriën in het sap weinig kans.

Een ander voordeel is dat het ingevroren sap van Dr. Veggie tot 10 maanden kan worden bewaard in de vriezer. Komt een sapkuur dus niet gelegen, dan kun je het altijd op een ander moment doen.

Elk flesje bevat minimaal 250 gram aan vers geperste groente en zitten boordevol vitamines en mineralen, dus je zou je snel energieker moeten voelen tijdens het sapvasten.

De verhouding tussen groenten en fruit is minimaal 70/30. Dit is goed om te weten aangezien groentesap in vergelijking met fruitsap een stuk minder suiker en calorieën bevat. 

Voordelen van Dr. Veggie:

 • Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk
 • Geen toevoegingen of suiker
 • Slowjuicer als perstechniek
 • Detox kuur voor 3 dagen, 5 dagen en 7 dagen beschikbaar
 • Ruime keuze aan smaken
 • Sapkuur abonnement is mogelijk

Nadelen van Dr. Veggie:

 • Verzendkosten van €6,95 worden in rekening gebracht (bij een bestelling onder €50)

#3: Frecious

Bij de sapkuur van Frecious kom je aan groenten niks te kort! Ze bieden verschillende groentesappen aan.

Voor mensen die nieuw zijn in de wereld van sapvasten, bestaat er de 70% en 85% groentesap categorie. Deze groentesappen bestaan dus voor 30% of 15% uit fruitsap. Omdat deze sappen meer fruit bevatten zijn ook wat zoeter van smaak.

De echte sapliefhebber kan een sapkuur volgen met 100% groentesappen.

Hoe wordt het sap gemaakt?

De groentesappen van Frecious worden gemaakt met de slowjuice techniek. De slowjuice methode zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk voedingsstoffen en vitamines in het groentesap behouden blijven.

‘Glorious green’, ‘purple punch’ en ‘wonder weeds’ zijn slechts enkele namen uit de selectie van sappen van Frecious. Ook zijn er soepen en detox theesoorten beschikbaar. De sapkuur van Frecious kan voor 3 dagen, 5 dagen of 7 dagen worden besteld.

Naast de gezondheidsvoordelen van een sapkuur voor je lichaam, kun je met Frecious ook iets goeds doen voor de natuur: voor de groentesappen van Frecious worden alleen 100% gerecycled plastic als verpakkingsmateriaal gebruikt.

Er ontstaat dus vrijwel geen afval meer. Handig voor jou, maar ook voor het milieu.

Als je besluit om bij Frecious een sapkuur te volgen, weet dan dat je een handleiding krijgt voor het drinken van de sapjes op het juiste tijdstip.

Voordelen van Frecious:

 • Alle ingrediënten zijn 100% biologisch
 • Detox kuur voor 3 dagen, 5 dagen en 7 dagen beschikbaar
 • Geen toevoegingen of suiker
 • Cold pressed slowjuicer als perstechniek
 • Sapkuur abonnement is mogelijk (korting)

Nadelen van Frecious

 • Verzendkosten worden in rekening gebracht (gratis vanaf €99)
 •  Een minimale bestelwaarde van €69 is vereist

#4: Zuss & Sap

Bij Zuss & Sap kun je voor een driedaagse sappenkuur gaan, maar ze hebben ook een langer durende detox kuur van 2, 3 en zelfs 4 weken.

In deze periode drink je minimaal drie sapjes per dag en is het de bedoeling dat je enkel gezonde voeding eet. Voor de meer ervaren sappen kuurder kan dit interessant zijn.

Hoe wordt het sap gemaakt?

Bij Zuss & Sap worden de groentesappen geperst door middel van de cold pressed slowjuicer techniek. Dit zorgt ervoor dat de meeste voedingsstoffen en vitaminen behouden blijven.

De sapjes bevatten bovendien geen toevoegingen, zodat je gezonde groentesappen kunt drinken en jezelf kan bevrijden van toegevoegde suikers, e-nummers en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. 

Bij Zuss & Sap worden ook sapjes gemaakt voor kinderen. Voor de allerkleinsten onder ons zijn er speciale toversappen met 50% fruit.

De detox kuur wordt gekoeld aan je deur bezorgd. 

 Voordelen van Zuss & Sap:

 • Geen toevoegingen of suiker
 • Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk
 • Sapkuur abonnement nemen is mogelijk
 • Kidsvariant mogelijk

Nadelen van Zuss & Sap:

 • Verzendkosten worden in rekening gebracht (gratis vanaf €90)
 • Abonnement kan pas worden stopgezet na de vierde bestelling

#5: Dr. Blend

Ook Dr. Blend heeft een mooie variatie aan sapkuren. Ze bieden verschillende detox sapkuren van 1 dag, 3 dagen, 5 dagen en 7 dagen aan. 

Elke detox sappenkuur van Dr. Blend bevat verschillende koudgeperste sappen en shots. Door elke twee uur een gezond groentesapje te drinken, heb je minder kans om honger te krijgen.

Hoe wordt het sap gemaakt?

De sappen van Dr. Blend zijn 100% biologisch en koudgeperst. In elk sapje zit minimaal 400 gram lokale groenten. Dus aan groentes geen gebrek.

Dr. Blend is van de weinige sapbedrijven in deze lijst die gebruikt maakt van high pressure processing (HPP) als conserveringsmethode.

Door deze methode wordt het sap blootgesteld aan verhoogde druk om mogelijke schadelijke ziekteverwekkers te vernietigen. Het nadeel hiervan is wel dat de voedingswaarde van het sap mogelijk beïnvloed wordt.

Groentesap dat met HPP is behandeld is technisch gezien niet meer vers, het is geconserveerd. In Amerika mogen sapbedrijven niet het woord ‘vers’ op hun etiketten zetten wanneer groentesappen het HPP-proces hebben doorlopen.

Voordelen van Dr. Blend:

 • Alle ingrediënten zijn 100% biologisch
 • Detox sapkuur voor 1 dag, 3 dagen, 5 dagen en 7 dagen beschikbaar
 • Geen toevoegingen of suiker

Nadelen van Dr. Blend:

 • Verzendkosten worden in rekening gebracht (gratis vanaf €90)
 • Een detox sapkuur abonnement is niet mogelijk
 • Maakt gebruik van high pressure processing (HPP)

#6: Sapmeesters

Ook Sapmeesters mag niet in deze lijst ontbreken. Het is een echt Nederlands sapbedrijf dat verschillende detoxkuren aanbiedt.

Voor ervaren sapkuurders is het iets minder geschikt, omdat ze geen 7-daagse sappenkuur aanbieden. Ze hebben wel kortdurende detox opties van 1, 3 en 5 dagen die zijn onderverdeeld voor beginners en gevorderden.

Behalve sapjes, bevat een sapkuur van Sapmeesters ook verschillende soorten shots, soeps en verschillende supplementen.

Hoe wordt het sap gemaakt?

Het sap van Sapmeesters wordt gemaakt met zoveel mogelijk biologische groenten en fruit en geperst met een slowjuicer.

De sapjes van Sapmeesters zijn ontwikkeld zijn om het lichaam te ontgiften, ongezonde gewoontes te doorbreken en een gezond eetpatroon op gang te brengen.

Onthoud dat het idee van een sappenkuur is om met behulp van gezonde sapjes je gezondheid een boost te geven en je spijsvertering een pauze te geven.

Het assortiment van Sapmeesters bestaat uit sapjes, shots, soepen en zelfs raw balls.

Voordelen van Sapmeesters:

 • Verschillende detox sapkuur opties mogelijk (1, 3 en 5 dagen)
 • Geen toevoegingen of suiker
 • Een breed assortiment met verse sappen, soepen, shots en supplementen

Nadelen van Sapmeesters:

 • Een sappenkuur van 7 dagen is niet mogelijk

Zelf een detox kuur doen

Wil je zelf een detox sapkuur doen dan heb je nu mooi vergelijkingsmateriaal!

Wij kiezen zelf vaak voor HappyJuicy omdat ze hun groentesap absoluut vers maken en omdat het niet wordt geconserveerd. Dat de verpakking duurzaam is en dat de ingrediënten van lokale telers komen vinden we ook fijn. 

Heb jij weleens een detox kuur gedaan? We zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen! We vinden het heel leuk als je ze hieronder met ons zou willen delen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter