Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

23 jan 2023

Sapkuur – 3, 5 of 7 dagen? De afwegingen op een rij!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Een sapkuur, hoe veel dagen moet je dat nou eigenlijk doen?

Je hebt vast weleens gehoord van een sapkuur. Een sapkuur kan je helpen om je lichaam te reinigen en het kan afvallen ondersteunen. Het kan je ook helpen om bepaalde voedingspatronen en -gewoontes te doorbreken.

Misschien wil je bijvoorbeeld graag stoppen met alcohol? Minder bewerkt eten? Minder suiker eten? Een sapkuur kan je precies die kickstart geven die je nodig hebt om je gezonde leefstijl door te zetten.

Een sapkuur duurt meestal 3, 5 of 7 dagen. Maar hoe weet je nou wat voor jou geschikt is? In dit artikel gaan we daar dieper op in. Je komt te weten:

 • Wat een sapkuur is 
 • Waarom je een sapkuur zou doen
 • Hoe het een sapkuur werkt
 • De redenen om voor een sapkuur van 3, 5 of 7 dagen te kiezen

En nog veel meer! Lees je mee?

sapkuur 3,5,7 dagen

Vraag en antwoord

1.Wat is een sapkuur?

Een sapkuur is een kuur waarbij je in een bepaalde periode alleen sapjes drink.

2.Waarom zou je een sapkuur doen?

De reden waarom veel mensen kiezen voor een sapkuur, is om zichzelf te ontgiften van schadelijke stoffen om vervolgens met een ‘schone lij’ opnieuw te kunnen beginnen.

Daarnaast is het volgen van een sapkuur een cadeautje voor je gezondheid, omdat je tijdens de kuur de gezonde nutriënten binnenkrijgt, die je algehele gezondheid boosten.

3.Hoelang duurt een sapkuur?

Je kan een sapkuur al doen vanaf 1 dag. Maar je ervaart meer effect van een sapkuur als je het meerdere dagen doet. Vaak kun je kiezen of je een sapkuur 3, 5 of 7 dagen wil doen.

Een sapkuur doen, hoe werkt dat?

Als je besloten hebt om een sapkuur te doen, is het handig om te weten hoe dit werkt. Je kunt kiezen om de sapjes zelf te maken met een slow juicer of je kunt deze kant en klaar bestellen.

Wanneer je het kant en klaar wil bestellen, zijn er verschillende opties mogelijk. Wij zijn zelf fan van HappyJuicy. Zij bieden 100% onbewerkte groente-, fruitsapjes aan.

Tijdens zo’n kuur krijg je een schema welke sapjes je moet nemen en op welk tijdstip. Tijdens de kuur drink je alleen sapjes en eet je dus geen vast voedsel. Water, kruidenthee en koffie mag hiernaast wel.

Hoeveel dagen doe je een sapkuur?

Er zijn verschillende soorten lengteduren van een sapkuur. Om daadwerkelijk positieve effecten te ervaren van een sapkuur, is het raadzaam om langer dan 1 dag te kuren.

Met 1 dag kuren is overigens absoluut niks mis. Het is zeker goed om als beginner te wennen aan het idee dat je tijdelijk alleen maar sapjes neemt. 1 dag alleen sap drinken is dan een mooie opstap.

Wil je echt de positieve effecten ervaren van een sapkuur? Dan kun je kiezen uit een kuur van 3, 5 of 7 dagen.

Een sapkuur van 3 dagen

Tijdens een sapkuur van 3 dagen drink je voor een korte periode, namelijk 3 dagen, groente-, en fruitsapjes. Tijdens de kuur krijgt je lichaam de gelegenheid om te rusten en zich te ontdoen van schadelijke stoffen.

Een sapkuur van 3 dagen, voor wie is dat?

Voor iedereen die zichzelf wil ontgiften en het verteringsstelsel rust wil geven, is een 3 daagse sapkuur een goede opstap. Het werkt als een snelle detox en is goed vol te houden. 3 dagen is immers een overzichtelijke periode.

Je kan een sapkuur van 3 dagen gebruiken als je merkt dat je een tijdje ongezonder hebt gegeten dan normaal (na feestdagen bijvoorbeeld ;)).

Hoe zit een sapkuur van 3 dagen eruit?

Tijdens de kuur begin je de dag met kruidenthee of water. Als je het heel graag wil kun je ook zwarte koffie drinken. Gedurende de dag volg je een schema waarin staat welk sapje je moet drinken op welke tijd.

Wat zijn de voordelen van een 3 daagse sapkuur?

 • Het geeft de lever rust
 • Het stimuleert afvallen
 • Je ontdoet je lichaam van gifstoffen 
 • Het spijsverteringsstelsel krijgt rust
 • Je krijgt veel voedingsstoffen binnen

herbal tea

Een sapkuur van 5 dagen

Deze kuur duurt twee dagen langer dan de vorige en is daarmee al wat uitdagender. De opzet is hetzelfde als bij een sapkuur van 3 dagen: je drinkt alleen sapjes van groenten en fruit. Hiernaast kun je water, thee en koffie drinken.

Een sapkuur van 5 dagen, voor wie is dat?

Ook een 5 daagse sapkuur is een mooi kickstart voor een nieuwe gezonde levensstijl. Je hebt sneller resultaat, omdat het langer duurt dan een sapkuur van 3 dagen. Ook je serieus af wilt vallen, zal dat met een 5daagse sapkuur sneller gaan.

De kuur is geschikt voor iedereen die het roer om wil gooien, actief blijvend wil investeren in zijn of haar gezondheid en het aandurft om 5 dagen alleen sappen te drinken.

Hoe ziet een sapkuur van 5 dagen eruit?

Tijdens de kuur begin je net als een 3 daagse sapkuur met kruidenthee, water en-, of koffie. Gedurende de dag volg je een schema wat aangeeft wanneer en op welk tijdstip je de sapjes mag nemen.

Op een dag drink je 6 sapjes verdeeld over de dag.

Wat zijn de voordelen van een 5 daagse sapkuur?

 • Stimuleert het afvallen
 • Ontgift het lichaam
 • Versnelt de opname van voedingsstoffen
 • Geeft een energiek gevoel
 • Houdt de vochtbalans in evenwicht

Een sapkuur van 7 dagen

Dit is de meest uitdagende kuur, maar wel een kuur welke je algehele gezondheid een boost geeft! Ook tijdens een kuur van 7 dagen drink je 6 verschillende soorten sapjes op een dag.

Een sapkuur van 7 dagen, voor wie is dat?

Voor iedereen die heel serieus zijn of haar ongezonde levensstijl op de schop wil gooien en wil investeren in zijn of haar gezondheid, is een 7 daagse sapkuur een optie.

Wil je bijvoorbeeld serieus afvallen? Deze kuur kan daar zeker bij helpen.

Het is het meest geschikt voor mensen die al eerder een kuur van 3 of 5 dagen hebben gehad, dan weet je namelijk al een beetje wat je te wachten staat. 

Deze kuur is het meest intensief maar ook het meest effectief!

Hoe ziet een sapkuur van 7 dagen eruit?

Ook deze kuur ziet er hetzelfde uit als een sapkuur van 3 of 5 dagen. Je volgt een schema en drinkt op vaste tijden sapjes. Tussentijds kun je kruidenthee, water of koffie drinken.

Wat zijn de voordelen van een 7 daagse sapkuur?

 • Verbeterde darmgezondheid
 • Je voelt je fitter, vitaler en energieker
 • Stimuleert het afvallen
 • Huidverbetering
 • Versnelde opname van voedingsstoffen

Aan de slag met een sapkuur?

Wil jij je gezondheid een boost geven en af rekenen met je ongezonde gewoontes? Probeer dan eens een sapkuur en ervaar zelf wat het met je doet!


Heb jij al eens een sapkuur gedaan? Hoe beviel dat je? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter