Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

7 apr 2014

Yoga en kanker; beoefenen van Yoga in een moeilijke periode

/
Geplaatst door
/
Comments0

Yoga en kanker. Vaak wordt gezegd dat Yoga voor iedereen een positief effect heeft. Maar kan Yoga ook een positieve invloed hebben op lichaam en geest tijdens deze zware periode?

Over het beantwoorden van deze vraag hoeven we niet lang na te denken, want ‘JA!’ Yoga kan heel veel betekenen voor kankerpatiënten in deze moeilijke tijd.

Toch kunnen wij ons heel goed voorstellen dat het onderwerp ‘Yoga en kanker’ vragen bij je oproept. Lees daarom snel verder wat Yoga kan betekenen voor kankerpatiënten.

yoga en kanker

Yoga en kanker, de voordelen van verschillende Yoga aspecten

Een kankerpatiënt maakt een moeilijke tijd door. Het is daardoor goed mogelijk dat de desbetreffende persoon het vertrouwen in zijn of haar lichaam verloren heeft.

Door het beoefenen van Yoga leer je het vertrouwen in jezelf en je lichaam terug te krijgen. Dit zorgt voor een stabiele basis tijdens deze intensieve periode.

Ook kan kanker zorgen voor een stressvolle tijd. Stress werkt negatief, voor iedereen. Een ziek lichaam heeft het al zwaar genoeg. Yoga kan het lichaam laten ontspannen. Van essentieel belang om het lichaam de rust te geven die het nodig heeft.

Verder leer je je emoties beter te controleren. Heftige emoties werken negatief. Door positiever te leren denken en je emoties beter onder controle te houden, zal dit een betere uitwerking hebben op het lichaam.

Een ander voordeel is dat Yoga een goede balans in het leven brengt. Dit zorgt voor een beter dagelijks ritme.

Bij het uitvoeren van Yoga in deze situatie, wordt er gebruik gemaakt van verschillende ademhalingsoefeningen, meditaties en (eventueel aangepaste) rustige Yoga oefeningen.

Dit zorgt voor rust, ruimte en een betere opname van zuurstof in het bloed. Een betere zuurstofopname bevordert de energie in het lichaam en helder denken.

Daarbij leer je je lichaam beter kennen en kun je gemakkelijker naar je lichaam luisteren. Wat heeft het nodig?

Yoga en kanker, onder leiding van een professional

Ieder mens is uniek. Je hebt je eigen mogelijkheden en beperkingen. Dat betekent ook dat iedere kankerpatiënt vraagt om een specifieke aanpak. Iedereen heeft hierbij zijn eigen klachten, maar ook zijn kwaliteiten.

Het is tijdens deze periode erg belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Forceren of het op een verkeerde manier uitvoeren van de oefeningen kan grote negatieve gevolgen hebben.

Aangezien de klachten bij kankerpatiënten soms complex en van grote omvang kunnen zijn, is het in dit geval nog belangrijker om bij beoefening van Yoga een professional in te schakelen.

Deze gespecialiseerde docent kan je helpen bij een optimale aanpak bij Yoga en kanker, ondersteuning bieden en rekening houden met specifieke wensen.

Zo kunnen de Yoga oefeningen worden aangepast naar jouw eigen wensen en mogelijkheden.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter