Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

9 aug 2018

(Yin) yoga en muziek: the perfect match! (met playlist!)

/
Geplaatst door
/
Comments1

Dit is een gastblog van Miriam Evers van Slowww.nl


Voor mij geeft mooie muziek bij een (yin) yogales een extra dimensie aan de les. Het is voor mij zelfs een reden om naar bepaalde docenten te gaan, omdat ik hun muziekkeuze erg kan waarderen!

Yin yoga en muziek

Nu ik zelf docent ben, besteed ik ook veel aandacht aan de muziek bij m’n lessen.

Ik begon met een playlist met allemaal artiesten en nummers die ik al kende, en langzamerhand (dankzij Spotify) heb ik dit uitgebreid tot een heel nieuw scala aan artiesten en nummers die vergelijkbaar zijn.

Het steekt bij mij erg nauw: muziek moet niet te aanwezig zijn, een beetje minimalistisch, repetitief van aard, waardoor je wegzakt in een diepe(re) staat van bewustzijn. Geen liedjes dus waar je naar wilt luisteren, maar alleen nummers die aanvoelen als klanken, als sferen.

Yin yoga in concert: Yin yoga met live muziek

Ik ben sinds kort met iets heel gaafs bezig: lesgeven met live muziek! Dit geeft weer een andere dimensie aan de les.

Het is ongelofelijk wat er gebeurt als je muziek live ervaart, met je ogen dicht, in diepe ontspanning. Je zintuigen staan helemaal open en je hoort en voelt de muziek. Je bent de muziek.

Om dit thuis ook te ervaren heb ik een playlist samengesteld waardoor je je Yin practice extra kunt verdiepen 🙂

Een playlist voor als je thuis Yin Yoga beoefent

Ik krijg vaak van studenten te horen dat ze thuis ook graag met muziek Yin Yoga willen beoefenen.

Vaak is het net wat makkelijker om je aandacht erbij te houden met muziek en dwaal je wat minder af naar to-do-lijstjes of andere gedachtenspinsels.

Speciaal voor Happy with Yoga heb ik daarom een Yin Yoga-playlist gemaakt op Spotify.

Heb je geen Spotify? Zoek dan elders naar nummers van artiesten als Joep Beving, Deuter, Max Richter, Nils Frahm of Goldmund. Allemaal nummers die je meenemen op reis naar diepe ontspanning.

 

Vind jij de combinatie van yoga en (live) muziek ook zo fijn? Ik hoor graag naar welke muziek jij graag luistert! Of geef je de voorkeur aan stilte? Deel hieronder je reactie!

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

1 Response

Laat een reactie achter