Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

29 mrt 2014

Kriya Yoga, doorstroming van energie!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Kriya Yoga, een Yoga soort die in de jaren 40 naar het Westen is gekomen, naar aanleiding van het boek ‘De autobiografie van een Yogi’ van Paramahansa Yogananda.

In het Sanskriet betekent Kriya: Kri (handelen), ya (ziel). De doorstroming van de energie in je lichaam wordt gestimuleerd, maar ook de rust in jezelf staat centraal.

Wat is Kriya Yoga?

Tijdens Kriya Yoga voer je zogenoemde Kriya’s uit. Dit doe je in een bepaalde opeenvolging. Kriya’s zijn verschillende meditatie-oefeningen en ademhalingstechnieken. Zo zorg je ervoor dat je de rust vindt in jezelf.

De meditatie vindt het liefste twee maal per dag een uur plaats. Je richt je naar binnen en concentreert je hierbij op je energie.

Bij Kriya Yoga gaat men ervan uit dat je een karma bij je draagt uit een vorig leven. Doormiddel van Kriya Yoga zorg je ervoor dat je dit karma zo snel mogelijk schoonpoetst.

kriya yoga

4 Voordelen van Kriya Yoga

1. Bij Kriya Yoga staat je lichaam optimaal in verbinding met je geest. Alles in jezelf is perfect in evenwicht. Hierdoor kun je optimaal genieten van al het moois dat het leven te bieden heeft.

2. Doormiddel van Kriya Yoga leer je optimaal naar je lichaam te luisteren. Hierdoor kun je zelf een kijkje nemen in en kennis nemen van je ziel. Zo leer je jezelf het beste kennen. Daarmee worden ook je grenzen bedoeld, zodat je eventuele klachten kunt vermijden

3. Kriya Yoga zorgt voor een betere doorstroming van je energiebanen. Je Chakra’s worden optimaal gestimuleerd. Dit kan doormiddel van oefeningen, maar ook doormiddel van meditatie. Eventuele blokkades in je lichaam worden verminderd of zelfs opgeheven.

4. Kriya Yoga is voor iedereen. Welke religie, of geen religie, je ook bezit. Welke lichamelijke en geestelijke mogelijkheden of beperkingen dan ook.

Kriya Yoga les onderwijzen of volgen?

Helaas kun je geen certificaat halen om Kriya Yoga te onderwijzen. Kriya Yoga wordt van docent op student overgedragen. Het zal dus redelijk moeilijk worden om een docent te vinden.

Er zijn wel een aantal filmpjes op YouTube beschikbaar over Kriya Yoga. Hieronder een filmpje in het Engels waarin het duidelijk wordt uitgelegd.

 

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter