Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

6 okt 2014

Ananda Yoga, laat energie stromen!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Ananda Yoga is een Yogavorm die veel werkt met energieën. Net als bijvoorbeeld Bharata Yoga, wordt Ananda Yoga beoefend om energie vrij te maken in het lichaam.

Ananda Yoga werkt met oefeningen die de energie uit je Chakra’s vrijmaakt, je wordt daardoor een stuk energieker. Binnen de Ananda Yoga wordt het lichaam namelijk gezien als een batterij die opgeladen moet worden.

Bepaalde Asana’s en ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat je lichaam deze energie uit zichzelf en haar omgeving kan onttrekken. Door deze energiestroom blijft je lichaam fit en energiek!

ananda yoga

Het ontstaan van Ananda Yoga

Ananda Yoga is een relatief nieuwe vorm van Yoga. Het is in de westerse wereld ontstaan in de veertiger en vijftiger jaren.

Ananda Yoga is gebaseerd op de Kriya Yoga, wat op zijn beurt weer zijn oorsprong vindt in de Hatha Yoga. Het was een van de eerste Yogavormen in het westen die zich specifiek bezig ging houden met de geestelijke kant van de Yoga, speciaal gericht op meditatie.

In totaal ontstonden er 39 oefeningen die de Yogi een steeds verder gevorderd stadium van meditatie kunnen aanleren.

Al deze Asana’s hebben als doel ervoor te zorgen dat je enerzijds goed geconcentreerd blijft op je gedachten, en anderzijds de energie uit je Chakra’s vrij kan laten komen. Deze Asana’s worden gecombineerd met specifieke ademhalingsoefeningen.

Is Ananda Yoga wat voor jou?

Omdat Ananda Yoga zich voornamelijk bezighoudt met energieën in je lichaam is deze soort Yoga vooral aan te raden wanneer je meer geïnteresseerd bent in de geestelijke kant van de Yoga.

Ananda Yoga heeft zich vooral toegelegd op de meditatie, alle Asana’s die worden gebruikt hebben als doel om je beter te kunnen laten mediteren.

Wanneer je dus op zoek bent naar oefeningen om leniger, of gewoon lichamelijk fitter te worden, zal Ananda Yoga waarschijnlijk niet de beste optie zijn.

Wil je jezelf juist graag ontwikkelen op het gebied van meditatie? Dan past Ananda Yoga waarschijnlijk perfect bij je!

De kracht van Ananda Yoga

De kracht van Ananda Yoga zit hem in het feit dat het een Yogavorm is die je heel veel oplevert, namelijk meer energie én een rustiger gevoel. Je voelt je daardoor energieker en minder gestresst.

Vooral in de wintermaanden is Ananda Yoga een ideale vorm van Yoga, aangezien vaak juist in deze donkere dagen gevoelens van stress en vermoeidheid op de loer liggen.

Ananda Yoga is geschikt voor allerlei verschillende niveaus. Het is een breed toepasbare Yogavorm.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter