Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

27 mrt 2019

5 Redenen om individueel Yoga te beoefenen

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Yoga International Magazine.


Yoga is een van de meest beproefde methodes om spirituele groei te bereiken. Dit pad werd vroeger eigenlijk altijd alleen bewandeld, of in het gezelschap van een guru. Want dan kan je je volledig focussen op je gedachten en je mentale groei.

Het huidige aanbod van groepslessen bij yogastudio’s of in sportscholen spreekt echter vaak alleen het fysieke aspect van yoga aan. Als dit je nog niet heeft overtuigd, zijn hier nog vijf redenen waarom Yoga alleen thuis heel fijn kan zijn.

https://www.happywithyoga.com/yoga/thuis-yoga-oefeningen-voor-beginners-videos/

De zonnegroet in je woonkamer

Wanneer je veel, vroeg of op onregelmatige tijden werkt, is een lidmaatschap voor groepslessen bij een yogaschool eigenlijk nutteloos. Heel vroeg in de ochtend opstaan om naar de yogastudio te rijden is ook niet heel aantrekkelijk, en dan is yoga in je warme woonkamer met een kop thee in de buurt toch wel een heel fijn alternatief.

De Uttanasana op je eigen tempo

Als je wat langer de tijd nodig hebt om comfortabel in de Cobra Pose te komen, kan een groepsles een hele haastige aangelegenheid worden wanneer je van pose naar pose moet racen. Ook heb je dan geen last van je buurvrouw die al drie minuten met een perfect gebogen rug en een sereen gezicht op haar yogamat zit. Als je je Yoga routine in je eentje doet, kan je zo rustig aan doen als je zelf wilt.

Onzekerheid en andere Yoga blessures

Terwijl je yoga thuis in je te korte pyjamabroek en je slobberige t-shirt kan doen, moet je wel nadenken over wat je aantrekt wanneer je naar een groepsles gaat. Onzekerheid over je yoga poses of je postuur kunnen een yogales ook tot een hele zelfbewuste ervaring maken, waardoor je er niet zo ontspannen uitkomt als je zou willen. Ook een blessure kan er voor zorgen dat je niet volledig mee kan doen met de les, terwijl je thuis je yoga routine erop aan kan passen.

Vertrouwde omgeving

Als je erg gehecht bent aan thuis, kan een yogastudio aanvoelen als een andere wereld. Het ruikt anders, het ziet er anders uit, en er zijn overal vreemde mensen. Dit kan veel nervositeit veroorzaken en je concentratie verbreken. Ja, thuis zie je dat je nog moet stofzuigen wanneer je in de Downward Facing Dog staat, maar door de bekende omgeving kan je je beter ontspannen en zo ook fijner voelen tijdens en na de yoga.

Thuisyoga is gratis yoga

Tja, groepslessen kosten toch geld. Je moet reizen, yogakleding aanschaffen, en lesgeld betalen. Thuis kost het een yogamat en een boek of online cursus als je wat meer diepgang wilt. Meer valt daar eigenlijk niet over te zeggen.

Als je socialer bent ingesteld of toch liever een leraar hebt die afwisselende series van Yoga poses bedenkt, zijn groepslessen vast iets voor jou. Maar voor de yogi’s onder ons die toch liever thuis yoga beoefenen: het is echt geen schande, en je staat in elk geval sneller onder de douche.

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter