Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

10 nov 2014

De voordelen van Voedingssuppletie

/
Geplaatst door
/
Comments2

*Dit is een gastblog van Sabine Mooijweer. Sabine is alternatief therapeut, coach en (commercieel) trainer bij Additieve Therapie Mooijweer.

Haar motto:

‘Als je danst, is je doel niet om op een bepaalde plek op de dansvloer te komen. Je doel is te genieten van iedere danspas!’ – Dr. Wayne W. Dyer

 Sabine, ga je gang!

Misschien vraag je je af wat voedingssupplementen te maken hebben met Yoga?

Voor mij is yoga, meditatie een levensstijl, waar bewustzijn bij hoort en daar hoort dan weer bewust leven bij.

Nu ben ik niet heiliger dan de Paus, dus ik drink best nog koffie en eet eens een patatje. Maar over het algemeen vind ik een gezonde leefstijl, ook voor mijn kinderen, erg belangrijk.

Wat is Voedingssuppletie?

Het woord Voedingssuppletie zegt eigenlijk: een aanvulling op onze voeding.

Helaas is het de afgelopen jaren een beetje omgedraaid. De bodem waar onze groenten en fruit op groeien bevat steeds minder voedingsstoffen, zo blijkt uit onderzoek van Universiteit Wageningen.

Milieuvervuiling speelt een rol en ook dat veel groenten en fruit rijpt in kisten voor vervoer in plaats van in de grond, aan de boom en in de zon. Hierdoor bevat onze voeding minder voedingsstoffen en is Voedingssuppletie eigenlijk de basis geworden van een gezond eetpatroon.

Natuurlijk is biologische teelt een ander verhaal, maar helaas ook daar is er voedingswaardevermindering, en dus is suppletie ook bij biologische voeding noodzakelijk. Toch vervangt suppletie gezonde voeding niet, omdat we deze sowieso nodig hebben voor ons hele spijsverteringsstelsel van gebit tot darmen.

voedingssuppletie

Waarom is Voedingssuppletie goed voor je?

Als ik iemand in de praktijk krijg die zegt: “maar ik eet heel gezond”, probeer ik uit te leggen waarom suppleren noodzakelijk is.

Veel van mijn cliënten hebben het gevoel een pil te slikken, en daardoor lijkt het alsof het iets is wat je inneemt als je ziek bent.

Niets is minder waar: het is preventief, om gezond te blijven en mocht je toch ziek worden, dan is andere suppletie nodig.

Ik hoor ook vaak dat cliënten bang zijn een teveel aan vitaminen binnen te krijgen. Als je je houdt aan de geadviseerde hoeveelheid is dit absoluut niet mogelijk.

Om onze gezondheid op peil te kunnen houden is een basissuppletie nodig. Dan ga ik ervan uit dat je gezond bent en geen klachten hebt.

Basissuppletie bestaat per dag uit:

  • 1 multivitaminetablet
  • 1 visoliecapsule en
  • 1 probioticacapsule

Vaak hoor ik dat dit erg duur is. Inderdaad, de aanschaf is vaak prijzig. De prijs heeft met kwaliteit te maken.

Dosering van de vitamines is veelal hoger en de kwaliteit van de grondstoffen waarvan de duurdere supplementen worden gemaakt is vaak van hogere waarde.

Ik adviseer meestal aan cliënten wat ikzelf gebruik of waar ik goede geluiden over hoor. En ik heb het berekend. Als je een van de goede merken aan basissuppletie zou nemen, ben je per persoon ongeveer  1 euro per dag kwijt.

1 euro voor een goede gezonde basis…

In de wintermaanden voeg ik er apart nog vitamine C en D aan toe. Dit voorkomt een vitamine D tekort in het voorjaar (wat o.a. tot  voorjaarsmoeheid kan leiden) en zorgt het voor een betere weerstand.

1 euro per dag.

Ik zeg: minder in frisdrank, snoep en zoutjes en suppleer!

‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’ – Hippocrates

*Laat Sabine weten wat je van haar blog vindt door hieronder een reactie achter te laten!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

2 Responses

  1. Hai Rene,

    Ik adviseer op basis van kennis en ervaring van anderen en mezelf Orthica of Solgar.
    Juiste dosering, kwalitatief goed en beide onafhankelijke laboratoria die zich met kwaliteit en met continue onderzoek naar verbetering, nieuwste inzichten bezig houden.

Laat een reactie achter