Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

16 feb 2017

5 Redenen om op Yoga vakantie in Nederland te gaan

/
Geplaatst door
/
Comments2

Bij een Yoga vakantie denk je misschien al snel aan locaties zoals Portugal, Griekenland of zelfs nog wat exotischer zoals India of Bali.

Natuurlijk zijn dit heerlijke locaties en absolute aanraders om een keer te doen als je de mogelijkheid hebt, maar een Yoga vakantie in Nederland kan ook heerlijk zijn. Weliswaar iets minder exotisch, maar zeker de moeite waard.

Nog niet overtuigd? In deze blog lees je 5 hele goede redenen om op Yoga vakantie in Nederland te gaan!

Lees je mee?

Yoga vakantie in Nederland

5 Goede redenen om op Yoga vakantie in Nederland te gaan

1. Ontdek de Nederlandse natuur

Ik ben altijd vrij sceptisch over de Nederlandse natuur. We leven in een klein landje en bijna elke vierkante meter is al wel tien keer opnieuw ingedeeld.

Toch zijn er zeker nog wel hele mooie plekjes te vinden als je goed zoekt. Yoga vakanties in Nederland zijn vaak op mooie rustige locaties. Dicht bij de natuur en de stilte.

Zo hebben we laatst in Twente zelf een Yogaweekend georganiseerd op een oude boerderij, midden in de Twentse natuur. Toevallig had het vlak daarvoor ook gesneeuwd en dat gaf dit mooie beeld.

yogavakantie nederland

2. Lekker dicht bij huis

Het voordeel van wonen in een klein land, is dat je overal kunt komen binnen een paar uur. Of je nu met het openbaar vervoer of met de auto gaat, het duurt meestal niet langer dan maximaal drie uur.

Een exotische Yoga vakantie is leuk, maar een Yoga vakantie in Nederland kan ook ontzettend veel bieden en is dus lekker dicht bij huis.

3. Ontmoet andere Nederlandse Yogi’s

Jezelf omringen met mensen die dezelfde interesses en kijk op het leven hebben is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om geïnspireerd en gemotiveerd te blijven. Deze mensen zijn jouw ’tribe’ en helpen je om op het juiste pad te blijven, welke obstakel je daar ook op tegen komt.

Er is niets fijner dan jezelf een weekend of een week lang te omringen met andere Nederlandse Yogi’s die met dezelfde dingen bezig zijn als jij.

4. Reset jezelf binnen no-time

Een van de dingen die we van deelnemers van onze eigen Yogaweekenden terug krijgen is dat het een echte reset geeft. Even een paar dagen weg van alle prikkels en drukte van het dagelijkse leven en juist weer even aandacht voor jezelf.

Vaak vergeten we door de drukte van het dagelijkse leven momenten van rust in te bouwen om te zorgen voor ons lichaam en geest. Dit kan er toe leiden dat het kaarsje op een gegeven moment is opgebrand en je weinig energie meer over hebt.

Tijdens een Yoga vakantie in Nederland blijf je dicht bij huis, maar kun je jezelf toch gemakkelijk weer even een reset geven om weer dichter bij jezelf te komen en met volle energie in het leven te staan.

5. Bespaar geld

Ook het financiëlele gedeelte is belangrijk. Een Yoga vakantie op Bali is leuk, maar helaas niet altijd mogelijk. En voor een veel minder grote investering kan je heerlijk even met jezelf bezig zijn tijdens een Yoga vakantie in Nederland.

Waarom is een Yoga vakantie zo goed voor je?

Nog niet overtuigd waarom een Yoga vakantie in Nederland zo leuk kan zijn? Mel geeft je in onderstaande video een aantal goede redenen waarom Yoga vakanties zo fijn kunnen zijn.

Ga je mee met ons op Yoga vakantie in Nederland of het buitenland?

Door onze eigen ervaringen weten we inmiddels hoe waardevol een Yoga weekend of vakantie in Nederland of het buitenland kan zijn. Het gaat veel dieper dan een gewone les, en je hebt écht even de tijd voor jezelf. Je hoeft na de les niet gelijk weer de drukte in, maar je kunt nagenieten en voelen wat een Yogapractice of meditatiesessie met je heeft gedaan.

Kortom, het is zeer de moeite waard om dit te doen? Als het je leuk lijkt, kijk dan eens in het menu op de website onder het kopje ‘Yoga vakanties’ en kijk waar we de komende tijd allemaal heen gaan. Wij zouden het natuurlijk ontzettend leuk vinden als je er bij bent!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

2 Responses

Laat een reactie achter