Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

18 jul 2014

7 kleine tips om je gelukkig te voelen

/
Geplaatst door
/
Comments0

Je gelukkig voelen…

Is dat niet het enige doel van het leven?

Een aantal jaren geleden, realiseerde ik me dit op een regenachtige dag. Ik was een beetje chagrijnig door het slechte weer.

Starend naar buiten begon ik na te denken over wat ik eigenlijk wilde in het leven.

Simpelweg gelukkig zijn, was het antwoord. Maar hoe doe je dat?

Ik bedacht me dat veel mensen jarenlange opleidingen doen om een goede baan te krijgen. Om vervolgens een huis, een auto en vele andere spullen te kopen. Maar worden ze echt gelukkig van al deze spullen?

Waarom is het zo dat mensen jaren van hun leven bezig zijn met het voorbereiden en plannen van hun leven, maar dat ze eigenlijk vrij weinig aandacht besteden aan de dingen die hun ECHT gelukkig maken?

Dat terwijl gelukkig zijn het nummer één doel is. Toch?

Ik besefte me dat ik mijn eigen humeur ook te makkelijke liet verpesten door simpele dingen. Ik was tenslotte chagrijnig om het weer.

Hoe stom kan je zijn.

In Nederland is het namelijk ongeveer de helft van het jaar slecht weer (als het niet meer is). Dit zou betekenen dat ik de helft van het jaar een slecht humeur zou hebben omdat de zon zich niet laat zien.

Oke, toegegeven…Het zonnetje is lekker. Maar we moeten er niet ons geluk van af laten hangen.

En zo is het ook met andere dingen zoals, wat andere mensen van je vinden; tegenslagen in het leven; relaties etc.

We kunnen er zelf voor kiezen om gelukkig te zijn.

Hoe ik dat weet? Ik ben mezelf eens gaan verdiepen in hoe je nu een gelukkiger leven kunt leiden en jezelf gelukkig kunt voelen. Dit was een van de beste dingen die ik ooit gedaan heb.

Ik wil hieronder graag mijn lessen met je delen.

gelukkig voelen

Je gelukkig voelen; 7 kleine tips

1. Maak een lijstje met de dingen die jou gelukkig maken. Hoe vaak heb je hier werkelijk over nagedacht? Je gelukkig voelen kan je grotendeels bereiken door dingen te doen die je gelukkig maken.

Simpel toch?

Een aantal dingen van mij lijstje waren:

– Gezond leven (hierdoor voel ik me fit en heb ik meer plezier in andere dingen; ik pas onder andere de principes van het Paleo Dieet toe)

– Yoga (Lijkt me duidelijk 😉 )

– Andere mensen inspireren (één van de redenen waarom ik Happy with Yoga ben gestart)

– Reizen (ik vind het heerlijk om nieuwe plaatsen en landen te verkennen. Ze verbreden je blik op de wereld en je leert ontzettend veel over andere mensen.

Wat zijn dingen die jou gelukkig maken? Laat het ons weten in het reactie gedeelte onderaan dit artikel.

2. Help andere mensen.

“Happiness doesn’t result from what we get, but from what we give.”
― Ben Carson

Twitter dit!

We zijn vaak heel erg gefocust op wat wij zelf willen. Ik heb ontdekt dat je eigenlijk veel gelukkiger wordt door andere mensen te helpen. Geef je aandacht, je tijd, je liefde aan andere mensen in plaats van zelf te vragen. Geven zal zichzelf altijd terugbetalen.

3. Praat minder over jezelf.

Een andere manier om je gelukkig te voelen is door minder over jezelf te praten. Laat andere mensen eens het middelpunt van de aandacht zijn. Laat hun vertellen over hun leven. Je kunt van ieder mens een les leren.

4. Kijk minder TV.

“I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book.”
― Groucho Marx

De meeste mensen spenderen ontzettend veel uren per week voor de TV. Zonde van de tijd, want van de meeste programma’s leren we weinig. TV maakt je lui er zorgt ervoor dat je jezelf niet meer ontwikkeld.

In plaats van naar de TV te staren, probeer meer tijd te investeren in mindfullness. Probeer eens te mediteren, maak eens een lekkere wandeling, doe Yoga, spreek af met wat vrienden.

5. Investeer in jezelf.

Je gelukkig voelen is van een groot te afhankelijk van de tijd en moeite die je in jezelf steek om je te blijven ontwikkelen.

“Each day is a brand new opportunity to create a better version of yourself. Do not put so much pressure on your shoulders, make one little change at a time.”
― Isa Zapata

Door persoonlijk te blijven groeien en jezelf te blijven uitdagen (in kleine stapjes), zal je leven nooit saai worden of zal je nooit in een sleur terecht komen.

Het leven kan je zoveel moois bieden, maar je moet er wel voor openstaan.

6. Doe aan Yoga. Yoga kan je helpen je gelukkig te voelen op zoveel manieren. Maar het belangrijkste is dat je balans vindt in het fysieke, mentale en spirituele.

Ieder mens heeft dit nodig. Een verkeerde balans zorgt ervoor dat je minder goed in je vel zit, en jezelf dus ongelukkiger zult voelen.

7. Hou van jezelf.

Vergelijk jezelf niet met anderen. Wees niet te hard voor jezelf. Accepteer wie je bent. Geef jezelf een schouderklopje omdat je bent wie je bent en je best doet met de middelen die je hebt.

Je kunt je niet gelukkig voelen als je niet van jezelf houdt. Leer daarom te houden van jezelf.

Meer geluk, gezondheid en Yoga tips?

Vond je dit artikel leuk? Ik zou het erg waarderen als je het hieronder met je vrienden en familie zou willen delen. Worden zij ook weer gelukkig van 😉 (en jij voelt je weer gelukkig door te geven 🙂 ).

Je kunt je ook inschrijven voor ons gratis E-book ‘Praktische tips voor Yoga in het dagelijkse leven’.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is hieronder je naam en email adres achter te laten en we sturen het gelijk naar je op.

PS: Like je ons al op Facebook?

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter