Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

29 mrt 2017

Happy Spring! Zes tips om optimaal te genieten van de lente

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Miriam Evers van Slowww.nl.


Lente!

Je voelt vast aan jezelf en alles en iedereen om je heen dat er wat is veranderd. Er hangt een hele andere energie in de lucht, mensen zijn vrolijker, je ziet overal bloemen en nieuwe blaadjes verschijnen en je hebt opeens zin om zaken eens grondig aan te pakken.

Ik schreef al eerder dat je je het beste voelt wanneer je meedoet met de natuur. In de winter is het goed om net als de bomen en de dieren lekken te cocoonen, maar in de lente is het juist fijn om de boel eens lekker op te schudden en nieuwe plannen te verwezenlijken. Tune in op de vitale levenslustige energie van de lente en bloei (weer) helemaal op!

lente yin yoga

Zes tips om optimaal te genieten van de lente

Als je wilt profiteren van de krachtige en levenslustige energie van de lente dan heb ik wat tips voor je.

1. Stimuleer de meridianen

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn Lever– en Galblaas verbonden met de lente. Het moment dus om deze meridianen extra te stimuleren in (Yin-) yogahoudingen.

De meridianen van Lever en Galblaas lopen aan de binnenkant van je benen (Lever), en aan de zijkanten van je lichaam (Galblaas). Houdingen waarbij je deze gebieden strekt (en dus doorstroming van de ‘chi’ bevordert), zijn dus fijn om in de lente extra vaak te doen! Denk bijvoorbeeld aan Bananasana, Shoelace, Sleeping Swan, Straddle, etc.

2. Profiteer van de vitale lente energie

Maak gebruik van de vitale lente-energie die ervoor zorgt dat je nieuwe plannen kan verwezenlijken. Denk goed na over wat je wilt, zet een visie voor de toekomst neer. Dit is het moment!

3. Kom in beweging 

Bij Lever- en Galblaas horen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde het weefsel van de spieren en de pezen en die willen graag in beweging komen. Rek je regelmatig uit en neem wat vaker de fiets of wandel tijdens de lunch. En dan heb je meteen de volgende tip te pakken:

4. Ga naar buiten en voed je met de krachtige metamorfose van de natuur

Zie hoe de de blaadjes aan de bomen elke dag groter worden, er steeds meer bloemen komen en hoor steeds meer vogels. Fotografeer bijvoorbeeld elke dag een tak van een boom/plant bij jou in de tuin/straat zodat je over een paar weken een toffe Time Lapse (bijvoorbeeld met deze app) kan maken.

5. Uit je gevoelens

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is het vanwege de link met Lever en Galblaas in de lente extra belangrijk om je te uiten. Denk aan uitspraken als ‘spuw je gal’ of ‘houdt niets op je lever’!

6. Laat je inspireren/geruststellen: Je kan altijd weer opnieuw beginnen

Iedere lente ben ik weer geraakt door het feit dat alles altijd weer opnieuw begint. Dat de cyclus van groei en verval maar eindeloos door blijft gaan. Op momenten dat het tegenzit kan ik hier veel kracht uithalen want het is een geruststellende gedachte dat je net als die blaadjes aan de boom altijd weer opnieuw kan beginnen.

In m’n volgende blog ga ik uitgebreider in op de Lever– en Galblaas-meridiaan, inclusief een fijne Yin-yoga-sequence voor deze meridianen.

Wat doe jij (anders) in de lente? Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Happy Spring!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter