Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

3 nov 2022

De wet van de aantrekkingskracht en yoga

/
Geplaatst door
/
Comments0

De wet van de aantrekkingskracht, waarschijnlijk heb je daar weleens van gehoord. Als je maar de juiste affirmaties uitspreekt en denkt aan wat je wil dan kun je alles manifesteren, toch?

Tja, dat zou leuk zijn, maar dan zouden we allemaal wel exact datgene hebben wat we willen toch?

Het idee van de wet van de aantrekkingskracht is vrij simpel, je trekt datgene aan wat je uitzendt, dus dat wat jij denkt, voelt en gelooft.

Toch hebben veel mensen het idee dat het niet werkt.

Maar hoewel we misschien denken dat de wet van de aantrekkingskracht vaak niet werkt, werkt het altijd. Dat heb je nou eenmaal met natuurwetten ;).

Ik schreef al eens in eerdere blog hoe je iets kunt manifesteren. In deze blog leg ik uit hoe de wet van de aantrekkingskracht nou precies werkt en hoe yoga jouw manifestatiekracht kan versterken.

In deze gastblog van Jorine kom je meer te weten over de wet van de aantrekkingskracht en yoga. Zo lees je:

  • Wat de wet van de aantrekkingskracht is
  • Hoe de wet van de aantrekkingskracht werkt
  • Waarom de wet van de aantrekkingskracht vaak niet lijkt te werken
  • Wat de relatie is tussen yoga en de wet van de aantrekkingskracht
  • Het risico van de wet van de aantrekkingskracht
  • Waar de wet van de aantrekkingskracht echt om draait

En nog veel meer! Lees je mee?

de wet van de aantrekkingskracht

Vraag en antwoord

1.Wat is de wet van de aantrekkingskracht?

Volgens de wet van de aantrekking kun je alles in je leven bewust creëren. Dat wil overigens niet zeggen dat het altijd precies gaat op de manier waarop je verwacht of binnen de tijdspanne die jij graag zou willen.

Het is een proces van weten wat je wil, loslaten, vertrouwen en ontvangen.

2.Hoe werkt de wet van de aantrekkingskracht?

Het werkt met behulp van energie. Alles in het leven is energie. Zo ook jouw gedachten en verlangens. Je trekt aan wat je uitstraalt, dus als jij liefde uitstraalt dan trek je liefde aan.

Het gaat erom dat je kunt geloven, vertrouwen en voelen, nog voordat je verlangen tot uiting is gekomen.

Vaak is angst een van de grootste belemmeringen voor ons om echt ergens op te kunnen vertrouwen. Maar je kunt dit wel leren! Rolf helpt je in onderstaande video op weg om angst om te zetten in vertrouwen.

Manifesteren

Wanneer je je wil verdiepen in de wet van de aantrekkingskracht kun je eindeloos veel boeken lezen, films kijken en podcasts luisteren.

Het klinkt natuurlijk fantastisch, volgens de wet van de aantrekkingskracht kun jij alles manifesteren wat je maar wil. Droomvilla? Kan. Droombaan? Kan. Liefde van je leven? Kan.

Ik zeg overigens niet dat dit gemakkelijk is 😉 maar laten we eerst eens even kijken hoe dit werkt.

De wet van de aantrekkingskracht – hoe werkt dit?

De wet van de aantrekkingskracht gaat dus over manifesteren, daar kun je meer over lezen in deze blog die ik eerder heb geschreven.

Je kunt datgene waar je naar verlangt als het ware naar je toetrekken door de juiste energie uit te stralen.

Daarvoor is het belangrijk dat je gedachten en gevoelens met elkaar in lijn liggen. Dus je moet ook echt geloven dat jouw verlangens uit gaan komen.

Stel jij wil heel graag een liefdespartner. Dan moet je dus geloven dat de liefde naar je onderweg is en je moet zelf al liefde uitstralen. Je kan immers alleen aantrekken wat je zelf uitstraalt.

We do not see things as they are, we see them as we are.

Quantum Fysica

Een andere manier om deze wet uit te leggen is vanuit de wetenschappelijke kant, met behulp van de quantum fysica, of kwantum fysica.

Dit is vrij complex, maar kort door de bocht komt het hierop neer: alles in het leven bestaat uit atomen en die bestaan vervolgens weer uit energie. De kwantum fysica onderzoekt die energie.

Het is wetenschappelijk bewezen dat we met ons bewustzijn invloed kunnen uitoefenen op deze energie. Onze gedachten en gevoelens zenden namelijk ook een bepaalde energie (trilling/frequentie) uit.

We leven daarmee eigenlijk in een veld van energie, het kwantumveld. Alles en iedereen heeft een elektromagnetisch veld en er vindt continu uitwisseling van energie plaats met het kwantumveld.

Als jij denkt vanuit een tekort gedachte ‘ik ben niet goed genoeg’ dan vind je in alles om je heen bevestiging dat jij inderdaad niet goed genoeg bent.

Je creëert je eigen realiteit door die uitwisseling, door datgene waar jij je op focust.

Wanneer jij bijvoorbeeld zwanger wil worden, zie je opeens overal zwangere vrouwen. Dat is niet omdat er opeens meer zwangere vrouwen zijn, maar dat is omdat jij daarop gefocust bent.

‘Het kwantumveld reageert niet op wat we willen, maar op wie we zijn’

Waarom werkt de wet van aantrekkingskracht vaak niet?

Het klinkt allemaal best logisch als je het zo ziet toch? Maar waarom leven we dan niet allemaal ons droomleven?

Je kan heel veel doen om je gedachten te veranderen.

Je kan oefenen om positief te denken, met behulp van affirmaties bijvoorbeeld. Je kan positief tegen jezelf praten in de spiegel. Je kan negatieve gedachten leren omdenken tot positieve gedachten.

Maar dat gevoel! Als je het niet echt voelt, dan gaat het dus ook niet gebeuren. Dan kan je nog zo positief denken, maar als je gevoel er niet achter staat dan trek je niet aan wat jij verlangt.

Heel vaak hebben we een blokkade ergens op (dit kan bijvoorbeeld uit je familiesysteem komen) en spelen er oude gedragspatronen en overtuigingen op.

Dit zorgt ervoor dat we niet echt helemaal geloven dat dit verlangen voor ons is weggelegd. En dan kunnen we het dus ook niet echt voelen. Zelfs niet als we het visualiseren.

En dan is er nog iets anders belangrijks dat meespeelt…

Waarom willen we eigenlijk dat wat we willen? Wat is je intentie van dit verlangen? Wil je dit puur en alleen voor jezelf of draag je met de uitkomst van dit verlangen bij aan iets groters?

Laten we de wet van de aantrekkingskracht eens bekijken in combinatie met de yoga filosofie…

Yoga en de wet van de aantrekkingskracht

Als je het allemaal zo leest dan klinkt het alsof de wet van de aantrekkingskracht echt iets van deze tijd is, maar eigenlijk gaat het al veel verder terug.

Boeken zoals The Secret, zijn gebaseerd op hele oude spirituele tradities, waaronder yoga.

In veel opzichten zie je overeenkomsten tussen de yoga filosofie en de wet van de aantrekking. Beide zeggen bijvoorbeeld dat je kunt leren om je gedachten en je energie te beheersen en te veranderen.

Yoga heeft veel te maken met visualiseren, mindfulness, dankbaarheid, mediteren, affirmeren, voelen en vertrouwen. En zoals met alles is, als je meer oefent, word je er beter in. 😉

Dus yoga kan een heel groot positief effect hebben op jouw manifestatiekracht.

Wil je dankbaarheid meer integreren in je leven? Kijk dan even naar deze video waarin Mel je uitlegt hoe je dit kunt doen.

De andere kant van de wet van de aantrekkingskracht…

Maar als je nog wat verder gaat kijken, dan kun je vanuit yoga perspectief afvragen of je het eigenlijk wel moet willen, dat steeds maar focussen op verlangens. Creëer je daadwerkelijk een tevreden, zinvol leven door als maar dingen te willen?

Ik heb zelf twee keer een 10daagse vipassana retraite gedaan en daarin leer je om bewust te kijken naar je gedachten. De hele dag door willen we van alles (we ‘craven’ en ‘verlangen’) of willen juist bepaalde dingen niet (we ‘hebben een afkeer van’).

Stel je verlangt naar een ijsje. Je hebt een ijsje, maar dan is het ijsje op en wil je meer maar dat is er niet. Dan baal je. Zo creëer je vervolgens je eigen lijden.

De kunst is juist om je hier niet te veel door te laten leiden. Immers, alles is altijd in verandering en niks blijft ooit hetzelfde.

Nou geloof ik niet in ‘niks meer mogen verlangen’ of ‘nergens een afkeer van mogen hebben’. We zijn mensen, we leven, en het is belangrijk om te weten wat we wel en niet willen.

Anders worden we makke schapen en kunnen we net zo goed in een boomhut op de hei gaan zitten en het leven aan ons voorbij laten trekken. En wat voeg je dan toe aan deze wereld?

Maar ik denk dat er nog iets anders meespeelt…

Het risico van de wet van de aantrekkingskracht

Manifesteren en de wet van de aantrekkingskracht kan soms leiden tot steeds meer willen. Je ego groeit en het risico bestaat dan dat je je geluk af laat hangen van dat wat je manifesteert, dus dat wat je ziet in de materiële wereld.

Of dat nou een huis, een baan of een partner is, dat maakt niet uit. Het is allemaal extern. Dit kan ervoor zorgen dat je juist verder van je eigen essentie af komt te staan.

Het kan ook zo zijn dat je het gevoel hebt dat je ‘altijd’ positief moet denken en altijd blij moet zijn. Anders kan je immers niet aantrekken wat je wil. Dit kan veel stress veroorzaken.

Yoga laat je zien dat echt geluk, echte vrede binnen in jou zit en dat je daar niks voor nodig hebt. Yoga helpt je juist om je ego te zien voor wat het is.

Ook laat yoga je zien dat jij een bijdrage levert aan het grotere geheel. Je kan naar de wereld kijken alsof alles om jou en jouw verlangens draait (je ego dus) of je kunt jezelf zien als iemand die iets komt brengen op deze wereld.

Dan draait het opeens niet meer om jou alleen.

Wil je meer geld omdat je dan duurdere kleren kan kopen en vervolgens daarmee kunt pronken? Of wil je meer geld omdat je je bedrijf wil laten groeien zodat je meer mensen kunt helpen?

Als wij handelen op een manier die overeenkomt met dat wat diep binnen in ons leeft, en met datgene waarvoor we hier op de wereld zijn gekomen, dan lijkt opeens alles op zijn plek te vallen en te kloppen. Dan draaien die verlangens niet meer om het voeden van je eigen ego maar om het mooier maken van de wereld om je heen.

Waar de wet van de aantrekkingskracht echt om draait

Uiteindelijk draait de wet van de aantrekkingskracht er dus vooral om dat jij tevreden en dankbaar kunt zijn en je over kunt geven aan dat wat er gaat gebeuren.

Het is belangrijk dat je handelt met de juiste intentie. Heb alleen jij baat bij dit verlangen of draagt de uitkomst van dit verlangen iets bij aan de wereld om je heen?

Hoe beter jij weet wat er binnen in jou leeft, wat jij voelt, wat jij echt belangrijk vindt en wat jij te doen hebt hier in dit leven, hoe meer je je durft over te geven aan en te vertrouwen op het onbekende. En dat is een heel belangrijk onderdeel van manifesteren.

Dan kan het niet anders of je zal dit verlangen vroeg of laat manifesteren.

Aan de slag

Zo, en nu aan de bak ;). Met alleen een blog lezen ga je niks manifesteren, dus maak voor jezelf concreet wat je wil en waarom. Hou vervolgens je ogen open voor de kansen die op je pad komen en onderneem actie vanuit de juiste intentie.

En blijf je yoga practice doen, al is het slechts een paar minuten per dag!

Het leven is niet maakbaar, maar het is wel stuurbaar.

PS: wist je dat ook yoga nidra een fijne tool is om in te zetten bij het manifesteren? Op de HWY academy vind je twee fijne yoga nidra cursussen: yoga nidra en yoga nidra reis door de chakra’s

Cursus Yoga Nidra

Cursus Yoga nidra chakra


Dit is een gastblog van Jorine Kuilman van www.jorinekuilman.nl

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter