Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

17 mrt 2014

Mindfulness voor je Kind

/
Geplaatst door
/
Comments0

Mindfulness voor je kind hoor je tegenwoordig steeds vaker om je heen. Sterker nog, kinderen hebben er steeds meer behoefte aan.

Kinderen zijn van nature onbevangen. Ze zijn bezig met wat zich op dit moment afspeelt. Jonge kinderen leven in het hier en nu. Ze willen alles ontdekken en zijn het kind in zijn of haar puurste vorm.

Naarmate kinderen ouder worden, worden ze steeds meer gevormd. Dit kan door positieve, maar ook negatieve ervaringen zijn. Helaas wordt er steeds meer van de kinderen geëist, waardoor het kind veel stress kan ervaren en zichzelf soms kwijt kan raken.

De pure vorm van het kind wordt bewerkt, tegenwoordig al steeds vroeger, met helaas ook negatieve gevolgen van dien. Al eerder hebben we geschreven over hoe Kinderyoga positief kan bijdragen aan de ontwikkeling van het kind. Hieronder leggen we verder uit wat Mindfulness voor het kind kan betekenen.

mindfulness voor je kind

Welke klachten kun je tegenkomen?

Op het moment dat het kind zichzelf kwijtraakt, kun je een aantal klachten signaleren waardoor je merkt dat het kind uit balans is.

Kinderen kunnen gedragsproblemen krijgen, last hebben van stemmingswisselingen. Ook kan het last hebben van angstaanvallen en heeft het soms last van verschillende pijnklachten.

6 punten wat Mindfulness voor je kind kan betekenen

Mindfulness voor je kind zorgt ervoor dat het kind zichzelf leert te blijven. Zijn of haar pure vorm leert te behouden en te koesteren.

Denk hierbij aan de gevoelens van het kind, maar ook de handelingen die hij of zij doet, de gedachten die bij het kind opkomen en de bijbehorende emoties. Al deze punten zijn in balans.

Onderstaande 6 punten leert het kind mindful te worden:

  1. Je leert aanwezig te zijn in het hier en nu. Hierbij oordeel je niet over de situatie, je bent alleen bewust aanwezig.
  2. Je leert te observeren. Je blijft je hier bewust van wat er om je heen gebeurt. Zowel positieve als negatieve ervaringen passeren, maar daar laat je je niet door beïnvloeden.
  3. Je leert niet gelijk te oordelen over en te reageren op de situatie. Zorg ervoor dat je eerst zelf het overzicht over de situatie krijgt en deze van verschillende invalshoeken te belichten. Ben begripvol naar jezelf en anderen.
  4. Kom tot rust. Ontspan. Zet alle prikkelingen van buitenaf even opzij.
  5. Houd je emoties, impulsen en handelingen onder controle. Leer zowel met blijdschap, maar ook met angst, verdriet en boosheid om te gaan.
  6.  Durf te vertrouwen op jezelf. Jij bent uniek en daarom maak je de wereld een stukje mooier. Je mag er zijn!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter