Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

17 mei 2018

Een interview met.. Yogadocente Miriam Evers

/
Geplaatst door
/
Comments0

Zou je jezelf kunnen introduceren?

Ik ben Miriam Evers. En sinds 2016 ben ik fulltime op Slowww-missie!

Met m’n Yogalessen, Shiatsu- en stoelmassage-behandelingen, Yogavakanties en blogs wil ik mensen inspireren om wat meer ‘de tijd te nemen’ en daardoor wat bewuster te leven.

Door hier dagelijks mee bezig te zijn, inspireer ik ook mezelf om dit te doen! (en dat is vaak hard nodig ).

Miriam Evers

Hoe ben je in aanraking gekomen met Yoga?

Ik zat rond 2002 niet lekker in m’n vel en besloot op advies van een vriendin ‘op Yoga te gaan’. Ik vond een fijne docent bij Centrum de Roos in Amsterdam en daar ben ik een jaar of 2 veel geweest. Ik vond het heerlijk, maar voelde ook vaak veel weerstand tijdens de les.

Zodra de les voor m’n gevoel te zweverig werd, haakte ik meteen af. Maar…na de les voelde ik me altijd top. M’n lijf voelde fijn, en het leek wel alsof ik alles wat lichter en luchtiger zag. Precies wat ik nodig had op dat moment!

Wat is je favoriete Yogastijl en waarom?

Yin Yoga! Zal geen verrassing zijn als Yin Yoga-docent… . Ik vond veel Yogalessen vaak wat te snel gaan. Net als ik lekker in een houding zat, gingen we alweer door naar een volgende houding.

Mijn eerste Yin-les was echt een openbaring: eindelijk alle tijd om rustig in een houding te komen en te voelen wat er dan gebeurt.

Wanneer en waarom heb je besloten om Yogadocente te worden?

In 2015 werkte ik ergens waar ik helemaal niet op m’n plek zat. Ik besloot daar weg te gaan, en die beslissing gaf me heel veel lucht. Opeens was er ruimte voor iets nieuws wat (blijkbaar) al lang in de lucht hing.

Eerder had ik een opleiding tot Shiatsu-therapeut gedaan, deed veel aan Yoga, had Slowww.nl gelanceerd en ik voelde steeds duidelijker dat ik die kant van mezelf meer wilde ontwikkelen.

Ik weet nog goed dat ik een keer op de terugweg van een Yogales naar huis fietste het helemaal voor me zag, en barste van de energie. Ik was op slowww-missie: Ik zou een opleiding volgen tot Yoga-docent, m’n Shiatsu-behandelingen weer oppakken en m’n website www.slowww.nl verder uitwerken. Alles om mensen (en mezelf!) te inspireren om de tijd te nemen en bewuster te leven.

Ik vond het doodeng, maar wist ook diep van binnen dat deze beslissing klopte. In 2016 ben ik begonnen met de opleiding tot Yin Yoga-docent, en inmiddels komt mijn voorspelling van 2015 al aardig overeen met hoe mijn leven er nu uitziet.

Ik geef +/- 7 Yogalessen per week, organiseer Yogavakanties en evenementen, blog voor m’n eigen site maar vooral voor Happy With Yoga, geef stoelmassages bij bedrijven, en geef Shiatsu-behandelingen aan particulieren. Yes!

Welke advies zou je een jongere versie van jezelf willen geven?

Neem het leven niet te serieus, geniet van kleine dingen en wees blij en dankbaar voor alles wat (al) goed is!

Ik heb namelijk (nog steeds hoor) de neiging teveel te willen, teveel te verwachten van mezelf en daardoor altijd meer in de toekomst te leven dan in dit moment.

Hoe ziet je practice er uit? (Welke stijl, hoe lang, hoe vaak, waar focus je op etc.)

Om heel eerlijk te zijn, schiet m’n eigen practice er vaak een beetje bij in, nu ik zelf veel lesgeef. Een hele bekende valkuil voor lesgevende Yogi’s, waar ik zelf (dus) ook volledig intrap.

Omdat ik alleen maar Yin Yoga geef, probeer ik in m’n eigen practice meer te focussen op kracht en balans, met name voor m’n core. En altijd een Zonnegroet-variant!

Hoe motiveer je jezelf als je geen zin hebt om je practice te doen?

Ik weet hoe lekker m’n lijf (en geest) voelt na afloop, dus ik focus me daarop. En dat maar 5 minuten ook goed is (en dan wordt het altijd meer ).

Zou je in een paar zinnen kunnen samenvatten wat Yoga voor jou betekent?

Yoga geeft me ruimte. Letterlijk in m’n lichaam door alle houdingen, maar ook ruimte om te voelen. Te voelen hoe je lichaam reageert, waar je grenzen liggen, en te voelen hoe jij reageert, waardoor je heel subtiel jezelf beter leert kennen.

Want hoe je reageert ‘op de mat’, zo reageer je waarschijnlijk ook in het dagelijks leven!

Welk advies heb je voor beginnende Yogi’s?

Gooi alle ambitie overboord: zie Yoga niet als iets waar je goed (of de beste ) in wilt worden.

Hoe beoefen je Yoga van de mat af?

Dit noemde ik al eerder: je neemt heel onbewust dingen mee die je ‘op de mat’ hebt geleerd. Bijvoorbeeld dat je je eigen grens goed voelt en bewaakt, of dat je soms meer bereikt door even een stapje terug te doen, of zelfs helemaal niets te doen.

Wat is je favoriete Yoga quote?

“Yoga doesn’t take time. It gives time” – Ganga White

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter