Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

17 jun 2014

Yoga adelaar, een meditatief evenwicht!

/
Geplaatst door
/
Comments0

De Yoga adelaar of (Garudasana) is een Yoga oefening die niet alleen mooi is om te zien, maar ook nog eens heel functioneel is!

Hoe ziet de Yoga adelaar er dan uit?

De Yoga adelaar is een houding waarbij de Yogi op één been staat. Tijdens de houding zijn de armen en benen als het ware om elkaar heen “gevlochten”.

Hoe voer je de Yoga adelaar uit?

De Yoga adelaar kun je uitvoeren door de volgende stappen te volgen:

Stap 1: Ga rechtop staan met de voeten op schouderbreedte naast elkaar, de zogenaamde “berghouding”.

Stap 2: Buig door je knieën en trek je rechterbeen omhoog, zodat je lichaamsgewicht op je linkerbeen rust. Breng je staartbeen richting je linkerbeen. Zoek vervolgens naar je evenwichtspunt.

Stap 3: Klem nu je rechterbeen achter je linkerbeen. Houd je rug recht.

Stap 4: Kruis je linker elleboog over je rechter elleboog en vouw je handen samen.

Stap 5: Let goed op je volledige Yoga ademhaling en kijk recht vooruit.

Stap 6: Houd de oefening zo’n 30 seconden vol.

Wat is de functie van de Yoga adelaar?

De Yoga adelaar is een staande Yoga oefening die zorgt voor een grote balansontwikkeling. Omdat je lichaamsgewicht maar op één been rust, wordt het evenwichtsorgaan goed getraind.

Maar misschien nog wel belangrijker tijdens de Yoga adelaar is je concentratie. Het is enorm belangrijk om tijdens het uitvoeren van de oefening geconcentreerd te zijn.

Door deze concentratie kun je jezelf blijven richten op het vinden van je balans. Wanneer je eenmaal een gevorderde Yogi bent, kan deze oefening zich zelfs ontwikkelen als onderdeel van je meditatie.

Door je hoofd namelijk helemaal leeg te maken na het vinden van je concentratie, kan een eerste stap gezet worden naar een succesvolle meditatie!

Voor welke Yogi is de Yoga adelaar het meest geschikt?

De Yoga adelaar is voor alle Yogi’s geschikt. De oefening vraagt alleen wel om een aantal belangrijke vaardigheden om hem zo optimaal mogelijk te kunnen uitvoeren.

Om de Yoga adelaar goed uit te voeren zijn de volgende zaken belangrijk:

1) de Yogi is lenig genoeg om de armen en benen om elkaar heen te vlechten.

2) de Yogi is in staat om op één been te blijven staan.

3) de Yogi wil graag zijn of haar concentratie- en meditatie vaardigheden ontwikkelen.

Wanneer je deze drie punten beheerst is het voor jou goed en leuk om de Yoga adelaar uit te voeren!

Als je een beginner bent kan het lastig zijn om goed je balans te vinden. In de praktijk vinden Yogi het echter vaker lastig om een goede concentratie vast te houden.

Wil je dus verder komen op het gebied van balans, concentratie, maar vooral meditatie, dan is de Yoga adelaar absoluut een aanrader.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter