Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

5 feb 2018

De griep te lijf met deze 3 ‘Superfoods’

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een Gastblog van Julia Vergeer van BeleefWatJeEet.nl 


Er heerst griep… Oh jeej. Je voelt een verkoudheid opkomen of nog erger, het echte griepvirus heeft je te pakken.

Wat je hier aan kunt doen is uiteraard je rust pakken en er aan toegeven. Zo krijgt je lichaam de kans om goed te herstellen. Niemand heeft ’tijd’ voor griep maar door het negeren ervan wordt het later alleen maar erger. Dus laat de weerstand van je lichaam haar werk doen, en laat je lichaam herstellen.

Wat je er qua betreft voeding aan kunt doen ga ik je in dit blog vertellen. Voeding kun je namelijk heel erg goed inzetten als medicijn of als bescherming tegen ziektes. Ik ga er drie in het zonnetje zetten; boerenkool, kurkuma en gember.

Boerenkool!

Griep Superfoods

Laat ik beginnen met boerenkool. De meeste mensen zijn zich niet bewust van de geneeskrachtige werking van boerenkool. Het zit vol vitamines en mineralen, en is daardoor een van de beste groenten om regelmatig te eten. Vandaar dat het de naam superfood krijgt.

Ik zal je drie redenen geven waarom je zeker veel boerenkool ‘moet’ eten;

 1. Extreem hoge voedingswaarden. De voedingswaarde van vitamines in boerenkool is super hoog. Zo hoog dat het zelfs de dagelijkse hoeveelheid overtreft.
  Dit kan gelukkig geen kwaad, zeker niet als jouw imuunsysteem wel een boost kan gebruiken.
 2. Meer vitamine C dan in een sinaasappel. De hoeveelheid vitamine C in boerenkool is vele malen groter dan in een sinaasappel. Bij een griepje of verkoudheid is extra vitamine C een must. Dit verkleint de kans dat de griep of verkoudheid doorzet.
 3. Heel veel mineralen. Naast de vele vitamines (K, A, C, B en E) die erin zitten, bevat boerenkool ook heel veel mineralen. Denk dan aan mangaan, koper en kalium. Deze vitamines zijn belangrijk voor je stofwisseling, de opname van ijzer en de balans van de PH-waarde van je lichaam.

Eet dus zoveel mogelijk boerenkool. Maak er een stamppot van (met zoete aardappels), roerbak het door een pasta, maak er pesto van of gooi twee handen door je smoothie!

Gember!

Griep Superfoods

Gember is ontstekingsremmend en heeft een positief effect op je spijsvertering. Het kan heel goed helpen tegen misselijkheid. Een verse kop gemberthee is daarom de remedie tegen een verkoudheid of griep.

Hoe maak je een pot gemberthee?

 • Snijd een stukje gemberwortel (ongeveer 5 cm) in kleine stukjes
 • Doe ongeveer 1 liter kokend water in een theepot met de gember en laat 5 a 7 min trekken
 • Ik combineer het ook wel met een schijfje citroen en wat kaneel
 • Voeg eventueel nog wat honing toe aan je kopje thee

Kurkuma!

Kurkuma is één van de meest ontstekingsremmende specerijen die er maar zijn. Het bevat een heel voetbalelftal aan antioxidanten die sterk ontstekingsremmend zijn. Voeg deze super kruid zoveel mogelijk toe aan je gerechten.

Verse kurkuma is moeilijk te krijgen maar de gemalen is net zo gezond en lekker. Wat ik lekker vind, is om voordat ik ga slapen een beker golden milk te nemen. Ontstekkingsremmend en slaapbevorderend.

Golden milk (2 glazen)

 • 500 ml amandel- of havermelk
 • 1 el gemalen kurkuma
 • 1 tl gemalen kaneel
 • 1 tl gemalen kardemom
 • 1 tl gemalen zwarte peper
 • 1 el kokosolie
 • 1 el honing

Verwarm de melk en de kokosolie in een pannetje tot die handwarm is. Klop de overige ingrediënten erdoor en drink de melk terwijl die nog lauwwarm is.

Dit zijn voor mij de 3 superfoods die ik inzet tegen preventie of als herstel voor de griep. En rust, nogmaals; gun je lijf en jezelf de rust om goed te herstellen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter