Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

22 mrt 2018

5 Voordelen van Kokoswater

/
Geplaatst door
/
Comments0

Liggend op een tropisch eiland een kokosnoot leegslurpen met een rietje. Je kent het beeld vast wel. Heerlijk!

Zelf drinken we regelmatig Kokoswater. Het is namelijk niet alleen lekker, maar ook ontzettend gezond voor je. Wist je bijvoorbeeld dat Kokoswater vitamine C en belangrijke mineralen bevat?

In deze blog bespreken we 5 redenen waarom we graag Kokoswater drinken, en leggen we je uit waarom we hier zo enthousiast over zijn.

voordelen van kokoswater

5 voordelen van Kokoswater

1. Kokoswater is natuurlijk en bevat weinig calorieën

Kokoswater is een drank die voor het grootste deel – zoals de naam al doet vermoeden – bestaat uit water. Maar liefst 95% van Kokoswater bestaat uit water waardoor een glas slechts 46 calorieën bevat.

Kokoswater komt direct uit de natuur. Wanneer je vers Kokoswater drinkt, drink je dus een onbewerkte drank. Denk nu even aan frisdrank en je begrijpt meteen wat de betere keuze is 😉

2. Kokoswater wordt natuurlijk gezuiverd

Kokoswater komt in Kokosnoten doordat het vocht gezuiverd wordt door de boom.

Zoals sommige mensen vermoeden komt Kokoswater niet in Kokosnoten terecht door regenwater. De boom neemt het water op via de wortels en zuivert het vervolgens voordat het in de vruchten terechtkomt. Ideaal!

3. Kokoswater geeft je energie

Kokoswater bevat naast belangrijke vitamines en mineralen ook natuurlijke suikers. Het is hierdoor niet alleen gezond, het geeft je ook nog eens lekker energie. 🙂

4. Je (Yoga) workout en Kokoswater gaan perfect samen

Vanwege de eerder genoemde natuurlijke suikers en voedingswaarden in Kokoswater, is dit een perfecte dortlesser voor tijdens of na het sporten.

Omdat 95% van Kokoswater bestaat uit water, hydrateert Kokoswater ontzettend goed. Door de natuurlijke suikers krijg je energie, en de voedingswaarden helpen je bij het aanvullen van je voedingsstoffen tijdens of na het sporten.

Kokoswater is hierdoor dus eigenlijk water, maar dan net even beter. Misschien is Kokoswater wel de meest natuurlijke energiedrank die er bestaat!

5. Kokoswater helpt bij het verlagen van de bloeddruk

Onderzoek wijst uit dat het regelmatig drinken van Kokoswater leidt tot een vermindering van de bloeddruk.

Als Yogi’s juichen wij dit uiteraard sterk toe. Kokoswater is daardoor namelijk een uitstekend hulpmiddel om naast je Yogapractice makkelijker je innerlijke rust te kunnen vinden.

Lekker dat Kokoswater, maar waar vind ik dat?

Zoals je misschien weet zijn wij redelijk vaak op Bali te vinden. Daar zijn er verse kokosnoten in overvloed. Misschien denk je bij het lezen van dit artikel wel: “lekker hoor dat Kokoswater, maar ik woon niet in de tropen!”. Dus waar haal je vers en lekker kokoswater vandaan? Gelukkig is Kokoswater gewoon te bestellen 🙂

Belangrijk wanneer je Kokoswater koopt is om te kiezen voor Kokoswater van goede kwaliteit, van een producent die biologisch verantwoord te werk gaat. Dr. Antonio Martins Coco, is daar een voorbeeld van.

Coco werkt met grondstoffen en bewerkingsprocessen die volledig biologisch gecertificeerd zijn, daarnaast draagt het bedrijf meerdere Europese en lokale biologische keurmerken.

Coco

Als kokoswater fans zijn we altijd op zoek om zo puur en lekker mogelijk kokoswater te vinden als we in Nederland zijn. Hebben we toch nog een beetje het Bali gevoel in ons koude kikkerlandje.

Cocojuice is een van onze favoriete merken van kokoswater en we hebben ze gevraagd om een van de sponsoren te worden van ons eigen Yoga festival: ‘The Happy with Yoga Experience’.

Proost! 🙂

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter