Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

28 jun 2016

SUP Yoga

/
Geplaatst door
/
Comments0

SUP Yoga. Het is de nieuwe trend én ontzettend leuk om te doen.

Misschien heb je al eens van SUP Yoga gehoord en ben je zelf aan het kijken om eens een keer een les of workshop te volgen, of misschien denk je, waar hebben jullie het over….?

Een tijdje terug ben ik SUP Yoga gaan proberen, en tot mijn verbazing was het ontzettend gaaf om te doen. Hieronder zal ik mijn ervaringen delen en je wat praktische tips geven.

Wat is SUP?

Als jij bij de groep mensen hoort die zoiets heeft van…wat is in hemelsnaam SUP, geen probleem. Hieronder een korte uitleg.

SUP staat voor Stand Up paddling. SUP lijk een beetje op surfen. Je doet het op een extra brede surfplank die op het water drijft.

In tegenstelling tot surfen hoef je SUP niet op golven te doen. Je hebt namelijk een peddel om jezelf mee voort te bewegen. Het is dus eigenlijk een soort kano, alleen dan een op een surfplank en vaak doe je het staand.

Doordat je geen golven nodig hebt, wordt SUP praktisch overal gedaan. Je kunt SUPPEN op zee, op rivieren, door kanalen en grachten en op meren.

En dat is ook tegelijkertijd het leuke van SUP. Waar je je SUP plank mee naar toe neemt, kan je SUPPEN. Dit is dus een hele leuke en originele manier om nieuwe gebieden te ontdekken. Of gebieden die je al kent eens op een andere manier te bekijken.

Omdat je bij SUP alleen met je plank en je peddel bent, vaak midden in de natuur zonder en motorvoertuig, is SUP ook heerlijk om even helemaal tot rust te komen en jezelf wat ‘me-time’ te gunnen.

Wat is SUP Yoga?

SUP Yoga is, je raadt het al, Yoga op een SUP board. Doordat een SUP plank vaak vrij breed is, heb je genoeg ruimte om een Yoga sessie op de plank te doen.

SUP Yoga doe je dus op het water. Vaak is het relaxt om eerst een stukje te peddelen naar een rustig plekje, om vervolgens lekker even alleen omringd door de natuur een SUP Yoga sessie op je plank te doen.

SUP YOGA

Waarom de combinatie SUP en Yoga?

Stand Up Paddling is sowieso al heel relaxt om te doen. Je bent lekker in de natuur en niemand die jou stoort op je SUP plank.

De combinatie met Yoga ligt dus al vrij voor de hand. SUP Yoga dus!

Als je voor het eerst gaat SUPPEN zal je merken dat je best even moet wennen aan de plank en het peddelen. Balans, evenwicht en focus zijn erg belangrijk. Bovendien gebruik je tijdens het SUPPEN je hele lichaam. Het is dus een echte total-body-workout.

Wanneer je hier Yoga aan toevoegt, worden al deze elementen versterkt. Doordat de plank in het water ligt, voel je elke verplaatsing van je gewicht veel beter dan wanneer je op een harde vloer staat.

Je balans, concentratie en focus worden dus extra veel op de proef gesteld. Dit is daarom een hele goede training en combinatie met Yoga.

Natuurlijk kan het gebeuren dat je van de plank af valt tijdens SUP Yoga, maar laten we eerlijk zijn, zo erg is een beetje water niet toch? 😉

SUP Yoga in Nederland

Ook in Nederland wordt SUP Yoga steeds populairder. Ten opzichte van tropische warme landen heeft Nederland natuurlijk wel te maken met uitdagendere weersomstandigheden. Het waait hier redelijk vaak, waardoor SUP zwaarder wordt. Ook is SUP Yoga natuurlijk gewoon leuker met een zonnetje op je hoofd.

Toch zijn er steeds meer plekken waar je SUP Yoga kunt doen. En als je zelf al wat langer Yoga doet en je voelt je comfortabel op een SUP plank, dan kan je zelf natuurlijk ook gewoon een board huren en er op uit trekken.

Maar, ik raad je wel aan om dit alleen te doen als je hier al ervaring mee hebt!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter