Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

20 jul 2018

Online platform: De Happy with Yoga Academy

/
Geplaatst door
/
Comments0

“In your life’s defining moments there are two choices – you either step forward in faith and power or you step backward into fear.” – James Arthur Ray

Dit was beslist een ‘defining moment’. Onze eerste Yoga teacher training was enkele dagen onderweg. Onze lichamen nu al stijf van de spierpijn. Na een intense middag practice, bereidden we ons voor op een lange meditatie. Ik sloot mijn ogen en na enkele minuten was het daar…

Een gevoel wat moeilijk te beschrijven is in woorden. Alsof iemand een schakelaar overhaalde. Na een aantal jaren niet lekker in mijn vel te hebben gezeten, voelde ik alles verschuiven in dit moment. Alsof letterlijk alle spanning en stress uit mijn lichaam stroomde, in de aarde onder me. Ik voelde een geweldige energie door mijn lichaam stromen, en tegelijkertijd verroerde ik geen vin. Moeiteloze stilte. En mix van pure kracht, liefde, stilte, waarheid, kennis en gelukzaligheid. Iets wat ik nooit eerder had gevoeld.

Het was dat moment wat me getriggerd heeft. De rest van de training was een grote golf van prachtige technieken, diepgaande filosofische lezingen en ‘aha-momenten’. Mel en ik namen alles als een spons op. Na een aantal jaren van stress, spanningen en onzekerheid, groeide onze energie en vertrouwen met de dag. Na een week voelden we ons beter dan ooit te voren.

In die training en de trainingen die we daaropvolgend hebben gedaan, hebben we een breed scala aan oefeningen en technieken ontdekt die bedoeld zijn om een mooi, gezond, krachtig en gelukkig leven te leiden.

Mijn schoolboeken hebben me basisskills geleerd, die me helpen om op een normale manier in de wereld te functioneren. Maar de Yoga traditie heeft me geleerd om écht te leven en mijn volledige potentie te gaan benutten.

De eeuwenoude oefeningen en technieken die de Yoga traditie voor ons ontworpen en achtergelaten heeft, zijn van onschatbare waarde. Het heeft ons leven verrijkt op manieren die we niet hadden durven dromen.

Ons doel is om al dit moois met zoveel mogelijk andere mensen te delen, zodat we samen de wereld en alles wat er op leeft mooier kunnen maken.

Maar…

Toch is dit soms lastig.

Je gaat naar een Yogales en na afloop ben je voordat je het weet al weer druk aan het rondrennen. Boodschappenlijstjes, kinderen, werk, to-do lijstjes, schoonmaken…. noem het maar op. Het is lastig om de wijsheid van de Yoga traditie mee te nemen in het dagelijkse leven.

We zijn hier zelf ook meerdere malen tegenaan gelopen. En dit is de reden waarom we vanaf nu een nieuw gedeelte op onze website hebben:

De Happy with Yoga Academy

‘De traditionele kennis van Yoga in een modern jasje.’

Happy with Yoga Academy

Wat is de Happy with Yoga Academy?

De Happy with Yoga Academy is een online leeromgeving waar je op je eigen tempo en waar je maar wilt digitale cursussen kunt volgen die te maken hebben met Yoga, Mindfulness, Meditatie en alles daar omheen. Het is geen vervanging voor je normale Yogalessen, maar een aanvulling daarop. Het zijn cursussen met een ‘filosofisch tintje’ die stap voor stap helpen om Yoga meer in het dagelijkse leven te integreren.

Op de Happy with Yoga Academy maak je kennis met nieuwe oefeningen en technieken, of je leert hoe je je bestaande practice beter in je dagelijkse ritme kunt passen. Alles is ontworpen om de Yoga filosofie toegankelijk en praktisch toepasbaar te maken, zodat de oefeningen en technieken jou kunnen helpen bij een het leven van een gezond, krachtig en gelukkig leven.

Waarom de Happy with Yoga Academy?

We geloven in de kracht van Yoga, Mindfulness en meditatie en we denken dat iedereen hier ongelooflijk veel baat bij kan hebben. We zijn daarom een tijd op zoek geweest naar een manier om onze kennis en ervaringen op een betere en leukere manier te delen.

En hierdoor is de Happy with Yoga Academy geboren. Een digitaal Yoga platform met cursussen en programma’s gebaseerd op de Yoga filosofie die je ondersteunen op weg naar de beste versie van jezelf.

Wat kun je verwachten van de Happy with Yoga Academy?

Op het moment van het schrijven van deze blog, hebben we ons Yoga Nidra programma en onze Mindfulness cursus overgezet naar dit nieuwe platform.

Momenteel zijn we aan het werken aan twee nieuwe programma’s die de komende weken / maanden beschikbaar zullen komen op de Happy with Yoga Academy.

Verder zullen we de komende tijd het platform blijven uitbouwen met nieuwe programma’s en cursussen, die alles bevatten wat we zelf leren en alles wat ons helpt om het meeste uit het leven te halen .

Daarnaast komt er ruimte voor andere gezichten naast Mel en ikzelf om hun kennis en specialisaties op de Academy te delen in de vorm van prachtige cursussen.

Dit is de Happy with Yoga Academy in een notendop:

  • Een online leeromgeving met digitale cursussen gebaseerd op de Yoga traditie
  • Waar en wanneer je maar wilt cursussen en programma’s volgen
  • Professionele begeleiding van verschillende docenten
  • Een inspirerende en actieve community
  • Alles met liefde gemaakt, klaar om door jou ontdekt te worden
  • Ontdek, leer, groei!

Ready to explore? Your journey to happiness start now!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter