Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

8 dec 2014

Yoga en meditatie als eerste hulp bij ongelukkig voelen

/
Geplaatst door
/
Comments0
*Dit is een gastblog van Sabine Mooijweer. In deze blog beschrijft ze hoe Yoga en Meditatie haar helpen op momenten dat het leven even niet mee zit.
Sabine, ga je gang!

Het leven gaat niet altijd over rozen. Zo ook bij mij niet.

Als je het objectief zou bekijken, kom je erachter dat niets minder waar is. Maar meestal blijf ik toch stralen.

Nu wil ik hier geen meelijwekkend verhaal vertellen, maar een kleine actuele samenvatting is wel op zijn plaats.

Mijn Situatie

Ik ben gescheiden, woon met mijn twee kinderen, waarvan een met autisme, ik heb bekkeninstabiliteit, mijn financiële niveau zit net boven bijstand, en ik probeer mijn praktijk nieuw leven in te blazen.

Dit alles resulteert vaak in het net op tijd twee kinderen wegbrengen, in de auto vlak voor een afspraak mijn nagels nog lakken en er dan achter te komen dat er een boterham met pindakaas op mijn jurk zit geplakt.

Maar ik weiger te vallen onder het kopje sneu!

Meestal gaat dit mij goed af, omdat ik gezegend ben met een positieve instelling en een dosis zelfspot, dus kan er altijd ook wel om lachen.

Maar er zijn van die dagen dat ook ik het gewoon even zwaar heb.

yoga en meditatie hulp

Hoe Yoga en Meditatie mij helpen

Juist op deze dagen ben ik blij dat ik dagelijks mediteer en yoga beoefen. Want dan ervaar ik dat als een echte lifesaver.

Meditatie helpt mij dingen van een afstand te bekijken en terug te keren naar mijn centrum, naar wie ik diep van binnen ben zonder al deze aardse beslommeringen. En het laat mij mijn kracht ervaren en relativeert zo heerlijk weg.

Bovendien komen er ook oplossingen naar boven borrelen, waar ik niet eerder aan dacht, juist omdat ik het van een afstand bekijk en daardoor vanuit diverse perspectieven kan zien.

Daarna volgt yoga, wat er bij mij voor zorgt dat ik weer geaard ben en in het hier en nu. Dit zorgt er ook weer voor dat ik ervaar wie ik in de kern, in de essentie ben en wat werkelijk belangrijk is voor mij.

Ik kan mij dan ook meer afstemmen op hoe ik wil handelen naar anderen toe in plaats van vanuit frustratie te reageren.

Dat is namelijk natuurlijk niet wie ik echt ben.

Yoga en meditatie werken voor mij als EHBO of anti-depressiva.

Dat zouden meer mensen moeten doen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter