Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

29 jun 2015

3 meditatie apps voor meer ontspanning

/
Geplaatst door
/
Comments1

Mediteren kan je in principe overal doen: thuis, in bed, in de yoga studio, in de trein etc. maar dat wil niet zeggen dat het in de openbare ruimtes ook gemakkelijk is, er zijn immers veel afleidingen.

Gelukkig zijn er apps met geleide meditaties waardoor je je met een koptelefoon goed kan afsluiten en focussen, maar welke apps zijn fijn? Hieronder mijn 3 favorieten.

Stop, breathe & Think

meditatie apps stop breathe think

Stop, Breathe & Think is een app waar je door middel van in te checken, aangeeft hoe je je voelt (lichamelijk en geestelijk).

Vervolgens berekend de app dan meditaties die op dat moment het beste bij je passen.

Je krijgt een paar voorbeelden en kan hieruit kiezen. De lengte van de meditaties varieert van 5 tot 15 minuten en gaan over verschillende onderwerpen.

In de gratis app zitten zo’n 15 meditaties en via packs kan je er 3 tot 5 bijkopen. Persoonlijk vind ik de stem van de meditaties niet heel erg fijn, het is een vrij nasale Amerikaanse stem en dat vraagt wat gewenning.

Een groot pluspunt vind ik dat er een soort tracker bij zit waarmee je je statistieken kan bijhouden. En ik ben gek op dingen verdienen, dus de stickers zijn zeker aan mij besteed (ik merk echt dat ik mijn best doe om er zoveel mogelijk bij elkaar te sprokkelen).

Deze app zou ik een 4 uit 5 geven. Stop, Breathe & Think is er zowel voor Apple als Android gebruikers en is gratis.

Insight Timer Meditation Timer

insight meditation meditatie app

Insight Timer is een zeer populaire app die je de kans geeft je aan te sluiten bij een community over de gehele wereld, of in jouw eigen woonplaats.

De app heeft zowel een timer voor ‘vrije’ meditatie en geleide meditaties door experts. Bij de timer kan je de lengte van de totale meditatie instellen, maar ook de meditatie in blokken verdelen als je bijvoorbeeld een 4 vuren meditatie doet.

Ook is er de mogelijkheid om een bel of gong te kiezen die de signalen aangeeft.

De aankopen binnen de app zijn dan ook voor de verschillende bellen. Ik vind vooral de gemeenschapszin bij deze app fijn: je kan je aansluiten bij groepen en je kan iemand een berichtje sturen om te bedanken voor het samen mediteren.

Ook kan je een reminder instellen zodat je telefoon een berichtje geeft dat het tijd is om te mediteren.

De layout vind ik minder, maar ik ben dan ook iemand die meer van een layout als Stop, Breathe & Think houd.

Ook deze app is voor Apple en Android en heeft alleen in app aankopen.

Buddhify

buddhify meditatie apps

Buddhify is geweldig!

Deze app heeft ruim 80 meditaties voor allerlei verschillende momenten op de dag. Per moment is vervolgens ook nog te kiezen uit verschillende onderwerpen waardoor je heel veel keus hebt.

De meditaties zijn kort zodat je ze overal kunt doen (de langste die ik ben tegengekomen is 15 minuten).

Ook wordt er niet telkens dezelfde stem gebruikt zodat je ook daar afwisseling in hebt.

Buddhify is een fijne app qua afwisseling, gebruik en design, en biedt verder ook de mogelijkheid om statistieken bij te houden en ook hoe je concentratie/gevoel/balans/mindfulness was die week of sessie.

Echter, de hoeveelheid aan situaties en meditaties zorgt dat ik een groot fan ben.

Deze app is helaas niet gratis en kost €2,89 en kan gedownload worden door zowel Apple als Android gebruikers (bij Apple ligt de prijs volgens mij rond €4,99).

Welke apps gebruik jij voor een snelle meditatie on the go?


Dit is een gastblog van Nathalie de Groot.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

1 Response

  1. ilse

    Ik gebruik zelf voor yoga de app Daily Yoga. Deze app heeft verschillende filmpjes van yoga en meditatie leraren. In die filmpjes vertellen ze precies wat je moet doen. Dit werkt heel goed voor ontspanning! Ik heb de app nog maar een paar keer gebruikt maar ga hem zeker vaker gebruiken.

Laat een reactie achter