Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

5 jun 2015

Beperkende overtuigingen

/
Geplaatst door
/
Comments1

Dit is een gastblog van Sabine Mooijweer van Additieve therapie Mooijweer.

Heb je ooit gedacht dat Yoga niks is voor jou? Jezelf dingen wijs gemaakt waarom het jou niet zou lukken?

Je bent niet de enige. Iedereen heeft wel eens periodes waarbij de moed in je schoenen zakt door beperkende overtuigingen.

Klinkt bekend? Lees dan dit blog. Sabine ga je gang!

Toen ik vorig jaar weer dagelijks begon met yoga te beoefenen, werd ik geplaagd door mijn eigen beperkende overtuigingen.

Mijn eerdere ervaringen met yoga waren namelijk geweest toen ik een stuk slanker was.

In de loop der jaren ben ik door een schildklierziekte in combinatie met bekkeninstabiliteit en natuurlijk gewoon een ander leven met kinderen, behoorlijk aangekomen. Zeg maar gewoon twee keer mijn vorige formaat geworden.

Ik had altijd het idee dat yoga iets is wat alleen slanke mensen kunnen beoefenen.

Omdat ik ook niet zoveel zin had om met strakke, slanke dames in de yoga studio te staan en te kijken hoe zij zich in allerlei bochten konden wringen waar mij dat niet zou lukken, begon ik thuis achter de laptop met yoga.

Ik merkte al snel dat het beeld wat ik had over slank zijn en yoga een beperkende overtuiging van mij was. Ik kon sommige oefeningen zelfs makkelijker dan de slankere vrouwen.

En veel belangrijker: ik vond het heerlijk en weer aan yoga te doen.

En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait: hoe het van binnen voelt en wat het met je doet en niet hoe het er aan de buitenkant en met name voor anderen, uit ziet.

beperkende overtuigingen

Weg met beperkende overtuigingen

Ik besteed al jaren veel aandacht aan overtuigingen en vooral degenen die mij beperken. En ik heb er gelukkig nog maar weinig.

Met dit blog wil ik je eigenlijk aansporen hetzelfde te doen.

Vraag je eens af wat je doet of juist laat door bepaalde overtuigingen? Bijvoorbeeld de beperkende overtuiging dat je iets niet kunt en wat je dus afhoudt dit te proberen.

Doe hetgeen je wilt toch gewoon een keer, dan pas weet je of het waar is dat je het echt niet kunt, of dat dit alleen maar een beperkende overtuiging is.

Je zult zien: hoe meer overtuigingen je overboord gooit, hoe vrijer en blijer je wordt!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

1 Response

  1. Marilyn

    Hi Sabine,

    Het blijft altijd verrassend om te lezen dat je niet de enige bent die met exact dezelfde beperkingen in zijn of haar hoofd rondloopt.

    Het opend je ogen.

    De afgelopen tijd ben ik mijzelf steeds bewuster geworden van mijn beperkende gedachtes en hierdoor steeds meer gaan doen wat mij blij maakt en energie geeft. Niet zo veel stilstaan bij wat andere ervan zullen denken en ik kan je vertellen, het maakt je leven een stuk leuker!

Laat een reactie achter