Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

20 mrt 2018

Yoga reis Bali: precies wat je nodig hebt, komt op je pad…

/
Geplaatst door
/
Comments1

Afgelopen januari (2018) was Marjolein Groen mee met ons op Yoga reis naar Bali. Op haar eigen website deelde ze een tijdje geleden al in een mooi blog haar ervaringen over de Yoga reis.

Iets wat voor Mel en mijzelf ontzettend mooi is om te lezen. Persoonlijk vind ik dit stukje erg mooi:

“De flow is weer terug en het innerlijke vuur is weer aangewakkerd. Het inzicht dat ik door weer meer in actie te komen, en bewust in te plannen, meer rust en energie heb. Van het donker naar het licht in mezelf. In plaats van onrustig en onzeker, voel ik weer ruimte en vrijheid doordat ik vanuit mijn pure, zuivere IK de dingen onderneem; ik leef weer volgens mijn levensmissie en dat is liefde.”

Hoe mooi is het als mensen zo krachtig en geïnspireerd uit een Yoga retreat komen? Ik heb Marjolein gevraagd om haar ervaringen ook in een blog op onze website te delen. Mocht je er ooit een keer over nadenken om met ons mee te gaan op Yoga reis naar een mooie bestemming, dan kun je je laten inspireren door Marjolein haar ervaringen.

Marjolein, ga je gang….

Ervaringen yoga reis Bali


In januari was ik in Bali voor een rondreis en een Yoga retreat. De locatie van het Yoga retreat op Bali was schitterend en het blijft een bijzondere ervaring om een week lang de mogelijkheid te krijgen om tot rust te komen en je lichaam en geest in balans te brengen. Maar ook weer te ervaren dat het innerlijke vuur, dat vorig jaar toen ik een burn-out had weg was, weer langzaam terugkomt.

De Yogaretreat werd verzorgd door Melanie en Rolf van Happy With Yoga. De Yoga was gebaseerd op de Tantra-filosofie waarbij de energie centraal staat. En die energie was voelbaar.

De Hatha-Vinyasa lessen voelde zwaar alsof alle “shit” van het afgelopen jaar eruit moest, en aan de ander kant kreeg ik een boost. Het innerlijke vuur in mezelf.

Precies wat je nodig heb, komt op je pad….

De balans tussen inspannen en ontspannen voor mind en lichaam was precies wat ik op dat moment nodig had. Heb je dat ook weleens, dat precies datgene wat je nodig hebt op je pad komt?

Ik vond het ontzettend fijn om me te laten leiden en inspireren door deze twee mooie mensen.

Alles werd geregeld. Drie keer per dag eten, heerlijk en gezond. Geen plannen, eigen grenzen verleggen en stellen, en meer energie krijgen door actief te doen, maar ook te ontspannen. De balans tussen inspannen en ontspannen.

Wat leverde deze Yogaweek mij op?

Ik voel me weer in de flow. Het inzicht dat ik door meer in actie te komen, en bewust te plannen, meer rust en energie heb.

Voorheen voelde ik me schuldig als ik niet dezelfde dagen als mijn vriend ging klussen aan ons Tiny House. Ik ging dan toch klussen en later voelde het toch niet lekker, omdat ik andere dingen niet had gedaan.

Nu is het duidelijk wanneer ik ga klussen of ‘thuis-dingen’ ga doen. Zoals mijn Yogalessen voorbereiden, administratieve dingen of ontspannende dingen. Ik manage mijn energie dus door te zeggen: “deze momenten plan ik voor mezelf in”.

De flow is weer terug en het innerlijke vuur is weer aangewakkerd. Van het donker naar het licht in mezelf. In plaats van onrustig en onzeker, voel ik weer ruimte en vrijheid doordat ik vanuit mijn pure, zuivere IK de dingen onderneem; ik leef weer volgens mijn levensmissie en dat is liefde. En deze liefde begeleidt mensen weer naar hun unieke zelf.

Namasté

Marjolein

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

1 Response

  1. willem

    Denk dezer winter richting Bali te gaan en behalve duiken ook yoga sessies mee te maken. Vraagje: waar zitten jullie op Bali?

Laat een reactie achter