Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

24 apr 2015

Intuïtieve ontwikkeling

/
Geplaatst door
/
Comments0

*Dit is een gastblog van Sabine Mooijweer. 

Yoga beoefenen is een van de manieren om dichter bij je gevoel en ook bij je intuïtie te komen. Het is dus een vorm van intuïtieve ontwikkeling.

Als je vaker yoga beoefend, kom je makkelijker in contact met je innerlijke stem, wat je intuïtie is. Voor mij is het ook steeds belangrijk lichaam en geest te koppelen, en yoga doet dit uitstekend.

Wat is intuïtie?

Er is een oneindige universele bron van wijsheid, informatie, kennis en intelligentie, die zich in alles wat leeft, bevindt. Door middel van je intuïtie kun jij in contact komen met deze wijsheid.

Intuïtie is een vermogen wat je meekrijgt bij de geboorte, een innerlijk weten, een diep gevoel wat op ieder moment aangeeft wat echt en goed is. Vaak heb je het contact ermee verloren.

Als je aan je intuïtie wat tijd en aandacht besteedt, en leert hoe je deze kunt interpreteren en gebruiken, komt deze steeds sterker naar voren, dit is Intuïtieve ontwikkeling.

Wanneer je eenmaal weer in contact bent met je intuïtieve vermogens, biedt het goede adviezen voor de vraagstukken in je leven. Het is een praktisch hulpmiddel bij alle dagelijkse uitdagingen, beslissingen en problemen.

Je intuïtie gebruiken, betekent niet je verstand uitschakelen

Belangrijk is een goede balans te vinden tussen gevoel, verstand en intuïtie.

Intuïtie komt tot je als een ingeving of voorgevoel. Het is niet denken en niet voelen, geen instinct. Je ervaart je intuïtie als een stem, een gevoel of een energie, waarbij het soms lijkt of je ergens wordt tegengehouden en soms ergens naartoe geduwd.

De aanwijzingen van je intuïtie hebben nooit een autoritair, dwingend of kritisch karakter. Het bezorgt je geen schuldgevoel en pusht je nooit in een richting waar je nog niet aan toe bent, of iets wat slecht voor je is.

Intuïtie voelt aan als een ontdekking dat dit de juiste stap op dit moment is. Omdat je intuïtie verbonden is met het universum heeft zij altijd het beste voor met jou en alle betrokkenen.

Iedereen heeft regelmatig intuïtieve ingevingen

Onbewust verwerp je ze meestal. Je realiseert je niet dat het hier om intuïtie gaat en onderdrukt het zo snel, dat je soms later niet meer weet dat je een voorgevoel hebt gehad. Ook kan het voorkomen dat je een ingeving krijgt, maar er niet naar luistert, omdat je het nut er niet van inziet.

Soms heb je ook het gevoel dat je iets verzint, misschien is het dan wel handig even te kijken waarom en wat je verzint. Zolang het goed aanvoelt voor jou, zelfs al lijkt het een verzinsel, mag je hierop vertrouwen.

Je afvragen of je het wel of niet verzint, zal het intuïtieve proces belemmeren. Ook het afdwingen van een antwoord of willen forceren, of te goed je best doen, blokkeert het proces. Laat het gebeuren en vertrouw op je intuïtie!

Soms krijg je boodschappen die onduidelijk zijn of moeilijk te begrijpen

Het is ook niet altijd makkelijk om je intuïtie te interpreteren. Maak je hier niet druk om. Net zoals dromen, werken deze boodschappen op een diepere laag van bewustzijn. Soms wordt het later duidelijk. Af en toe zul je geen duidelijk antwoord krijgen.

Dit heeft er dan mee te maken dat het leven een ontwikkelend proces is en misschien ben je nu nog niet toe aan een beslissing of definitieve richting.

Bovendien geeft je intuïtie zelden informatie over langere termijn zaken. Meestal beperkt het zich tot het hier en nu. Informatie die je precies voor dit moment nodig hebt. Een energetisch duwtje om de juiste actie te ondernemen op dit moment. Als je meedrijft met de stroom, volgt er vanzelf weer een duwtje voor de volgende actie.

Als je je intuïtie volgt, weet je soms niet wat je doet en wat de reden daarvan is. Het voelt alsof je in het diepe springt. Meestal wordt de reden later wel helder. Als jouw intuïtie zich wat meer ontwikkeld heeft, kun je af en toe een stukje van de sluier optillen van het grotere plan van jouw leven en van de toekomst. Mensen die een ver ontwikkelde intuïtie hebben, zijn paranormaal begaafd.

intuïtieve ontwikkeling

Intuïtieve ontwikkeling – Leren vertrouwen op je intuïtie

Intuïtieve ontwikkeling komt er in het kort op neer dat je leert vertrouwen op je intuïtie. Hierbij is het belangrijk te oefenen met kleine stapjes. Als dit goed uitpakt, krijg je er steeds meer vertrouwen in en je leert onderscheid te maken tussen wat intuïtie is en wat niet.

Belangrijke beslissingen kun je in de beginfase maar beter niet nemen op basis van je intuïtie. Als je intuïtie wat verder ontwikkeld is, blijft het advies niet alleen te luisteren naar je intuïtie, maar ook naar je gevoel en ratio. Accepteer alleen advies als dit voor jou ook klopt.

Een van de belangrijkste voorwaarden om in contact te komen met je intuïtie, is lichaam en geest voldoende te ontspannen. Je kunt dan met je aandacht uit je denken blijven. En zo ben ik weer terug bij dat yoga een goed middel is bij je intuïtie te komen.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter