Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

16 okt 2014

5 woorden die je leven veranderen

/
Geplaatst door
/
Comments0

Woorden zijn krachtig, We vergeten vaak dat de woorden die we zeggen onze werkelijkheid beïnvloeden.

Wat je tegen jezelf zegt (je gedachten) en wat je tegen anderen zegt beïnvloeden daarom hoe we de wereld zien en hoe anderen ons zien.

Simpel gezegd betekent dit dat wat we zeggen onze werkelijkheid is.

“We are what we think. All that we are arises with our thoughts. With our thoughts, we make the world.” – Buddha

In dit artikel daarom vijf woorden die je leven kunnen veranderen op een positieve manier.

je leven veranderen

5 woorden die je leven veranderen

1. Ja!

We zijn vaak geneigd om dingen af te slaan om dat we dan uit onze ‘comfort zone’ moeten komen. We willen altijd veilig binnen onze vertrouwde omgeving blijven omdat dat goed voelt.

Maar waarom niet meer ‘ja’ zeggen tegen mogelijkheden? ‘Ja’ zeggen tegen avonturen!

Mensen die vaker ‘ja’ zeggen hebben meer plezier, meer vrienden en een veel socialer leven.

Altijd maar uitnodigingen afwijzen zorgt ervoor dat mensen je op een gegeven moment niet meer zullen uitnodigen.

2. Bedankt

Simpelweg anderen bedanken als ze iets aardigs voor ons doen geeft je zoveel meer voldoening. Je waardeert de tijd en moeite die andere mensen voor je nemen.

In de huidige samenleving die in sneltreinvaart door gaat, kan ‘bedankt’ zeggen al een groot verschil maken.

3. Ik kan

Als een uitdaging te groot lijkt of als we iets tegenkomen wat we nooit eerder gedaan hebben, zijn we al snel geneigd om te denken en te zeggen dat we het niet kunnen.

Maar vaak als we even de tijd en moeite nemen is die uitdaging helemaal niet zo groot als we aanvankelijk dachten. Verander daarom ‘ik kan niet’ in ‘ik kan’.

4. Proberen

Deze kan vaak gebruikt worden met ‘ik kan’. Bijvoorbeeld ‘ik kan het proberen’. Proberen geeft aan dat je niet precies weet hoe je iets moet doen, maar dat je bereid bent om te leren.

Je wilt de uitdaging aan gaan en het is niet erg als het niet meteen lukt. Het woordje ‘proberen’ meer gebruiken zal je een heel eind verder brengen!

5. Nee (alleen als je overal al ja op zegt!)

Ik weet het, het is tegenstrijdig met het woordje ‘ja’. Maar sommige mensen vinden het lastig om ‘nee’ te zeggen.

Bijvoorbeeld tegen overwerken, of als ze gevraagd worden iets te doen wat ze eigenlijk niet willen. Daarom is het ook belangrijk dat je ‘nee’ kan en durft te zeggen.

Het is jouw taak om de balans te vinden tussen ‘nee’ en ‘ja’ zeggen. Zeg vooral ‘ja’ tegen uitdagingen en leuke dingen en ‘nee’ tegen dingen die je eigenlijk niet wilt. Durf voor jezelf op te komen. Je tijd is waardevol en kan je maar één keer benutten!

Gebruik deze woorden meer om je leven positief te veranderen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter