Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

12 dec 2017

Yogi’s delen hun ervaringen: Online Yoga cursus – Yoga Stap voor Stap

/
Geplaatst door
/
Comments2

Beginnen met Yoga kan best een beetje eng zijn. Er gaan verschillende gedachten door je hoofd:

 • Ben ik wel lenig genoeg?
 • Is dit wel iets voor mij?
 • Is dit niet te zweverig?
 • Wat zullen anderen wel niet van me denken?
 • Waarom lijkt het alsof iedereen de oefeningen al jaren lang doet en snap ik er niets van?
 • Is online lessen volgen wel zo praktisch?

Allemaal normale vragen die iedereen die aan het begin van zijn / haar Yoga-avontuur staat wel herkent.

Belangrijk is om je te beseffen dat het oké is om een beginner te zijn. Zelfs de Yogi’s met de meeste ervaringen zijn ooit als beginner gestart. En dat is prima. Niemand zal je vreemd aankijken als je net begint met het volgen van Yoga.

De obstakels die je tegenkomt als beginner, hebben wij zoveel mogelijk proberen weg te nemen in onze online Yoga cursus voor beginners. In 9 lessen leer je alle basishoudingen en oefeningen uit de Yoga.

Je kunt de lessen zo vaak volgen als je zelf wilt en wanneer je maar wilt. Niemand die je ziet oefenen, en een goede opbouw van alle basisoefeningen.

Als je op je eigen tempo wilt werken aan een gezond lichaam en een kalme rustige geest, dan is dit een ideale cursus voor je.

Maar….Wij kunnen dat wel zeggen, want we hebben de cursus zelf gemaakt. Makkelijk praten dus. Maar wat vinden deelnemers van de online Yoga cursus eigenlijk van het programma? Zijn ze er net zo over te spreken als wijzelf?

Inmiddels hebben meer dan 2000 mensen de online Yoga cursus bij ons gedaan en omdat we graag willen dan jij een zo goed mogelijke ervaring hebt met de cursus, hebben we een aantal van deze mensen gevraagd naar hun ervaringen met de online Yoga cursus.

De reacties lees je hieronder in een gecombineerd interview. Lees ze eens door en kijk of de ervaringen van anderen je kunnen motiveren om ook op de mat te stappen met behulp van onze online Yoga cursus – Yoga Stap voor Stap.

Deelnemers:

 • Isabelle Saeys
 • Carine Vanlerberghe
 • Olaf
 • Annemie Janssens
 • Marga Postma
 • Rick Maijer
 • Melanie Verhagen

online yoga cursus voor beginners

Ervaringen: Online Yoga cursus – Yoga Stap voor Stap

Hoe ben je in aanraking gekomen met de online cursus Yoga Stap voor Stap?

Isabelle: Via de site van Happy with Yoga.

Carine: Ik ben in aanraking gekomen met de online Yoga cursus yoga stap voor stap via jullie site Happy with yoga. Hiermee ben ik in aanraking gekomen via YouTube.

Olaf: Via jullie online Mindfulness cursus – Mindfulness voor het dagelijkse leven.

Annemie: Ik deed een aantal maanden een keer per week Yin Yoga en voelde dat ik meer yoga nodig had. Als alleenstaande moeder kan ik geen extra lessen volgen buitens huis. Ik deed jullie Yoga Nidra lessen al zodat de stap naar de beginnerscursus snel gezet was.

Marga: Via de website van Happy with Yoga.

Rick: Ik was online op zoek naar yoga lessen en kwam bij jullie terecht.

Melanie: Via Google gezocht naar online cursussen.

Welke fysieke voordelen merk je na het volgen van de lessen uit de online Yoga cursus voor beginners?

Isabelle: Meer energie, een boost om de dag te starten en later op de dag voel ik het de hele dag dat ik ermee gestart ben. Ook ben ik dan soepeler om mijn andere sporten te beoefenen.

Carine: Ik merk dat ik soepeler beweeg.

Olaf: Spanningen in spieren/lichaam worden zeker minder.

Annemie: Ik ben zeker sterker geworden en ik adem veel beter. Ik ademde heel oppervlakkig en heb best lang moeten oefenen voor ik de yoga ademhaling onder de knie kreeg. Maar sindsdien gaat het als vanzelf. Ik kan al mijn spieren ontspannen zowel tijdens de les als naast de mat. Maar het grootste voordeel merk ik aan mijn knie. Ik heb altijd al last gehad van mijn knie en heb de ene blessure na de andere gehad. Sinds ik yoga doe let ik veel beter op mijn houding als ik rechtop sta (ik overstrek mijn knieën niet meer) let ik erop hoe ik zit,… Die dingen heb ik geleerd tijdens de yogalessen en pas ik toe in het dagelijks leven. Sindsdien heb ik geen last meer van mijn knie!

Marga: Ik ben leniger, alerter, voel me over het algemeen beter en rustiger.

Rick: Meer gevoel in mijn lichaam, lenigheid en minder last van onderrug. De yoga ademhaling hebt me ook bij het stotteren wanner ik gespannen ben en tot rust moet komen.

Melanie: Ik ben sterker geworden, meer uithoudingsvermogen, meer energie in het dagelijks leven. Ook kan ik beter slapen.

Welke effecten merk je op mentaal / emotioneel gebied door het volgen van de online Yoga cursus voor beginners?

Isabelle: Ik kan dingen die minder leuk zijn, of nare dingen die in het leven gebeuren iets makkelijker van mij afzetten, omdat ik er mij dan volledig in verdiep en dan vind ik rust in mijn hoofd. Ik kan ook makkelijker (niet altijd) relativeren door naar Mel en Rolf te luisteren, en dan bedoel ik niet de oefeningen maar wel de wijze woorden.

Carine: Op mentaal/emotioneel gebied merk ik dat ik veel rustiger ben en dat ik meer de tijd neem om situaties te relativeren.

Olaf: Je kunt beter omgaan met spanningen en stress. De ademhaling oefeningen spelen hierbij een belangrijke rol.

Annemie: Ik ben kalmer en leef bewuster. Ik herken veel beter de manier waarop ik op stressvolle zaken reageer en kan sneller ingrijpen. Als ik een stressvolle dag heb weet ik dat ik ’s avonds op mijn mat kan gaan staan en lukt het beter om met de stress om te kunnen gaan. Yoga heeft heel veel losgemaakt bij mij dat al jaren vastzat waardoor ik mijn scheiding verwerkt heb op een (redelijk) aangename manier. Omdat ik rust kon vinden kon ik veel beter om met de gevolgen van de scheiding en konden mijn ex en ik op een goede manier uit elkaar gaan.

Marga: Mijn gemoedsrust is beter, sta steviger in mijn schoenen.

Rick: Het geeft een stukje voldoening en je leert je eigen lichaam beter kennen.

Melanie: Je wordt op de proef gesteld, dat kan zijn doordat je wordt uitgedaagd in bepaalde houdingen maar ook in doorzettingsvermogen wat betreft het dagelijks op de mat stappen, het vinden van een dagelijkse routine.

Merk je dat je anders in het leven staat door het beoefenen van Yoga?

Isabelle: Ja toch wel, maar ik voel zelf dat ik het echt moet onderhouden, en zeker anders in het leven, als ik dan eens vrij heb gaat mijn vrije tijd naar yoga, sport, lezen en de dingen zoals tv, Facebook, online shoppen enz. spreken mij niet zo meer aan (dat was sowieso al niet zo vaak, maar nu nog minder). Zoals Rolf het al zei…iedereen heeft diezelfde 24u in een dag.

Carine: Ik ga veel rustiger door het leven en ik merk ook dat mijn gemoedstoestand ’s morgens veel beter is dan voorheen.

Olaf: Ja, kunt de situatie veel beter relativeren en omgaan met stress is makkelijker dan voorheen.

Annemie: Yoga heeft alles veranderd. Ik ben niet meer de controle freak die ik was: vandaag geen tijd of geen zin om te strijken? Te mooi weer om binnen te zetten? De strijk kan ook morgen. De jongens gaan niet dood als ze niet elke avond in bad gaan en ook niet van een keertje pizza als we wat later thuis zijn. Ik ben veel meer ontspannen en kan genieten van de kleine dingen. Yoga heeft me door een heel moeilijke periode geholpen en blijft mijn me-time en rustmoment.

Marga: Jazeker, zoals mijn man aangeeft: Je bent sterker geworden!

Rick: Ja zeker. Door mijn ochtend routine is mijn lichaam ’s ochtends klaar voor de dag die komen gaat.

Melanie: Jaaaa, heeeeeel anders, soms moeilijk te beschrijven, maar in elk geval positiever, gezonder (voorheen was ik regelmatig ziek, grieperig etc) mijn weerstand is verbeterd, voel me energieker.

Wat zijn je beste tips voor andere Yogi’s tijdens het volgen van de cursus?

Isabelle: Maar één tip=volhouden en nadien kan je niet meer zonder en kijk je ernaar uit.

Carine: Tips: gewoon doen en toegeven aan de ontspanning.

Olaf: Geloof in Yoga, maar blijf er wel dagelijks mee bezig, anders sluipen de spanningen weer in je lichaam.

Annemie: Ik heb deze quote omhoog hangen naast mijn yogamateriaal. Hij gaat over meditatie maar het gaat evengoed op voor yoga:

‘You should sit in meditation for twenty minutes everyday – unless you’re too busy; then you should sit for an hour.’ – Dr. Sukhraj Dhillon

Marga: Doe het rustig aan! Wil in het begin niet teveel. Doe het stap voor stap.

Rick: Zie het niet als een verplichting maar als ontspanning. Leer jezelf beter kennen.

Melanie: Stap elke dag je mat op, al is het maar een aantal zonnegroeten en een meditatie. Ook al is het maar 10 min. De stilte en rust in je hoofd en lichaam opzoeken. En herhaal de lessen zou ik zeggen, er is altijd ergens een uitdaging te vinden.

Waarom zou je de online Yoga cursus aan anderen aanraden?

Isabelle: Omdat het voor iedereen, jong en oud een immense meerwaarde is in deze drukke maatschappij waar we zonder dat we het beseffen, geleefd worden.

Carine: Ik zou de online Yoga cursus aanbevelen want de uitleg is voldoende en zeer duidelijk en de moeilijkheidsgraad van de oefeningen is langzaam opbouwend.

Olaf: Iedereen die last heeft van stress/spanningen/burnout etc ga hier mee aan de slag…!

Annemie: Eigenlijk zou iedereen een vorm van yoga moeten doen. Iedereen doet maar verder en vergeet om stil te staan en even wat tijd te nemen. Iedereen loopt zichzelf voorbij. Yoga brengt de rust. Jullie cursus is heel toegankelijk en duidelijk uitgelegd. Iedereen kan meedoen. Er worden veel tips gegeven om een oefening aan te passen zodat iedereen ze kan uitvoeren. Er wordt heel veel nadruk gelegd op de ademhaling die voor zeer veel mensen een groot probleem is.

Marga: Het geeft je een algeheel beter gevoel in lichaam en geest!

Rick: Het heeft mij enorm geholpen met mijn lage rugpijn en het beter leren kenen van mijn lichaam.

Melanie: Deze online Yoga cursus is een super duidelijke cursus om te beginnen in een perfect tempo. Met aandacht voor kleinste belangrijke details zoals het aanleren van een comfortabele zithouding en de volledige yoga ademhaling. Heel belangrijk om van begin af aan bekend mee te raken.

Ook starten met onze online Yoga cursus – Yoga Stap voor Stap?

Al meer dan 2000 mensen hebben onze online Yoga cursus voor beginners gevolgd. Velen met vergelijkbare ervaringen als de deelnemers hierboven. Wil je ook graag op een laagdrempelige manier kennis maken met Yoga en oefenen waar en wanneer je maar wilt?

Meld je dan hier aan voor onze online Yoga cursus voor beginners en start direct met de eerste les!

Online Yoga cursus voor beginners: Yoga Stap voor Stap.

online yoga cursus voor beginners

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

2 Responses

 1. Caroline

  Hallo Melanie en Rolf,

  Ik heb de stap voor stap cursus gedaan en ben er nog steeds heel blij mee. Deed elke les 3 x en toen ik ze allemaal gehad had deed ik ze weer opnieuw.
  Mijn vraag is of er nog een vervolg op komt. Dit zou ik heel fijn vinden.

  Met vriendelijke groet,
  Caroline van Montfort

  1. Rolf

   Hi Caroline! Super om te horen dat de cursus je zoveel gebracht heeft!

   Ja we zijn op dit moment bezig met een vervolg, en we verwachten dat dit in begin 2018 af is! 🙂 Je kunt hiervan op de hoogte blijven via onze Facebook pagina en onze mailtjes!

   Groetjes!

Laat een reactie achter