Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

4 jan 2018

Ervaringen: Nederlandstalig Online Yoga Nidra programma

/
Geplaatst door
/
Comments0

In een eerder blog lieten we al een aantal mensen aan het woord over onze online Mindfulness cursus. We vinden het belangrijk om ervaringen van anderen te delen, zodat je een goed beeld hebt van de voordelen, effecten en inhoud van onze online programma’s, mocht je daar interesse in hebben.

Zo hoor je niet alleen maar van ons wat de cursussen voor je kunnen betekenen, maar kun je je oordeel ook baseren op de ervaringen van anderen en de effecten die de cursussen op hun lichaam, geest en leven hebben gehad.

Daarom willen we hieronder een aantal mensen aan het woord laten over ons online Yoga Nidra programma.

Yoga Nidra is een minder bekende Yogavorm en daarom begrijpen we het ontzettend goed als je hier wat vragen over hebt.

 • Wat vinden andere mensen ervan?
 • Wat doet het met je?
 • Welke effecten heeft het dan precies?
 • Is het niet te zweverig?
 • Etc.

Yoga Nidra is iets wat we zelf pas wat later ontdekt hebben. We waren al een tijd met Yoga bezig voordat dit op ons pad kwam. Maar toen we zelf voor het eerst een Yoga Nidra sessie deden, waren we direct om.

Yoga Nidra is een techniek die je helpt om tot een hele diepe, maar bewuste ontspanning te komen. De ontspanning gaat zo diep dat het zowel je lichaam een geest een ontspanning ervaren die lijkt op wanneer je in een diepe slaap bent, maar toch ben je nog bewust.

Het aparte van Yoga Nidra is dat je geen fysieke houdingen hoeft te doen. Je hoeft eigenlijk alleen maar te liggen en te luisteren. Het is daarom een hele mooie aanvulling op je Yoga practice. Maar ook als je geen gewone Yoga doet, is Yoga Nidra heerlijk om te doen.

Wij zijn hier ontzettend enthousiast over, en delen dit enthousiasme graag met zoveel mogelijk mensen. Lees wat anderen te zeggen hebben over deze bijzondere techniek uit de traditionele Yoga.

Deelnemers:

 • Daphne Lie
 • Rick Maijer
 • Annemie Janssens
 • Melanie Verhagen
 • Isabelle Saeys
 • Marga Postma

online yoga nidra ervaringen

Ervaringen: Nederlandstalig online Yoga Nidra programma

Hoe ben je in aanraking gekomen met het online Yoga Nidra programma?

Daphne: Via mijn vriend die het Yoga Stap voor Stap programma van jullie heeft.

Rick: Nadat ik de yoga voor beginners en mindfulness cursus had gedaan kwam ik
deze cursus tegen. Het paste mooi in het rijtje thuis.

Annemie: Ik was net begonnen met Yin Yoga les en had last om volledig tot rust te
komen bij de savasana. Ik kon slecht mijn gedachten stil zetten, ik hoorde elk geluid, dacht 100.000 dingen, kon niet stil blijven liggen,… Ik voelde dat het beter moest kunnen. Mijn yogaleerkracht heeft me yoga nidra aangeraden. Maar als alleenstaande moeder kon ik geen extra avond vrij maken en ben ik op zoek gegaan naar online lessen. Ik kwam al gauw op jullie site terecht. Jullie aanpak en duidelijkheid sprak me heel erg aan en ik heb me onmiddellijk ingeschreven.

Melanie: Via de Happy with Yoga online beginnerscursus.

Isabelle: Via een workshop van Happy with Yoga in Antwerpen waar we voor het eerst Yoga Nidra beoefenden.

Marga: Via de website en mails van Rolf en Melanie.

Welke fysieke voordelen merk je na het doen van de online Yoga Nidra sessies?

Daphne: Het zittende werk dat ik doe, kan ik langer volhouden zonder last te
krijgen van mijn schouders en nek.

Rick: Ik voel me ontspannender en kan goed iedere centimeter van mijn lichaam
voelen.

Annemie: Ik slaap weer! Dat is meer dan 10 jaar geleden! Sinds de geboorte van mijn kinderen sliep ik niet meer. Ik waakte. Ik heb alles geprobeerd behalve medicatie: ik las boeken, tips online, ben een lezing over slapen gaan volgen, dronk thee, nam bachbloesem,… Niets hielp. Ik was bij het minste geluid wakker en lag dan uren wakker. Na de tweede yoga nidra les sliep ik mijn eerste nacht in 10 jaar door. Sinds ik yoga nidra doe kan ik ook veel beter tot rust komen in savasana maar ook gewoon in de zetel of in de auto. Het lijkt alsof mijn lichaam ineens wist hoe het moest ontspannen. Als mijn kids heel druk zijn na een drukke dag op school doen we samen yoga nidra voor ze gaan slapen. Ze komen dan helemaal tot rust en kunnen rustig gaan slapen.

Melanie: Helemaal tot rust komen en ontspanning ervaren.

Isabelle: Rust. Je voelt je als nieuw, uitgeslapen en krachtig.

Marga: Ik ben heel rustig in mijn lijf en in mijn hoofd na het doen van een yoga
Nidra sessie.

Welke effecten merk je op mentaal / emotioneel gebied door het doen van de online Yoga Nidra sessies?

Daphne: Ik slaap dieper en langer. Hierdoor kan ik nog beter geconcentreerd mijn
werk doen en voel ik me relaxed.

Rick: Het geeft me rust in mijn hoofd en lichaam. Ik heb ook het gevoel dat ik iets
beter slaap.

Annemie: Ik ben veel kalmer en heb veel meer rust in mijn hoofd en in mijn lichaam. Ik ben net als mijn kinderen hooggevoelig en heb regelmatig nood aan een rustig moment weg van te veel prikkels en stimulansen. Yoga nidra bezorgt me dat moment. Ik heb een aantal zware jaren achter de rug met zeer grote veranderingen in mijn leven. Yoga nidra heeft me geholpen deze te verwerken en focus te vinden in mijn nieuwe leven.

Melanie: Ik kan mezelf opladen door yoga nidra. Mijn gedachten komen tot rust, en ik voel me compleet uitgerust. Ik slaap veel beter.

Isabelle: Het is het enige dat mij helpt om mijn gedachten stop te zetten en aan niets meer te denken.

Marga: Ook hier geldt dat ik over het algemeen rustiger ben geworden. Ik kan beter omgaan met moeilijke situaties omdat ik eerst tot mezelf kom en meer in het hier en nu leef.

Merk je dat je anders in het leven staat door het doen van de Yoga Nidra sessies?

Daphne: Yoga Nidra zorgt er niet voor dat ik ineens heel anders in het leven sta. Ik leef al bewust en dit is een mooie aanvulling op mijn levensstijl.

Rick: Doordat ik iets beter slaap ben ik meer gefocust gedurende de dag.

Annemie: Ik slaap weer waardoor alles een hele hoop makkelijker gaat. Ik heb weer energie om met mijn kids te spelen, om te gaan wandelen, om iets extra te doen in mijn huishouden,… Ik kijk uit naar mijn rustmoment in een drukke agenda zowel alleen als met mijn kinderen. Mijn kinderen vragen regelmatig of we nog een keertje yoga (nidra) doen. Het is ons rustig samenzijn-moment geworden.

Melanie: Jazeker, rustiger maar met meer positieve energie.

Isabelle: Ja hoor, maar dan wel op heel regelmatige basis van een keer per dag.

Marga: Ja absoluut, zoals ik hierboven al omschreef, het geeft ontzettend veel rust.

Wat zijn je beste tips voor andere mensen bij het doen van de online Yoga Nidra sessies?

Daphne: Als je in een wat koudere kamer ligt, kan het heel aangenaam zijn om op een elektrische onderdeken te liggen. Verder zorg dat je niet gestoord wordt en gun jezelf een aantal Yoga Nidra momenten per week.

Rick: Geef je over en laat alles los.

Annemie: Doe een keer een sessie met je kinderen. Het is een leuke familie-moment.

Melanie: Probeer op verschillende tijdstippen van de dag om het verschil te ervaren wat yoga nidra met je doet.

Isabelle: Ze raden het aan net voor het slapengaan, maar bij mij werkt het iets moeilijker omdat ik toch wel makkelijk in slaap val.

Marga: Begin bij sessie één van het online programma en doe die een paar dagen achter elkaar. Ook hier niet teveel en te snel willen.

Waarom zou je het online Yoga Nidra programma aan anderen aanraden?

Daphne: Het is niet moeilijk om te volgen. Je kunt de lessen gemakkelijk meenemen op je telefoon. Ideaal voor mensen die heel druk zijn in hun hoofd.

Rick: Dagelijks hebben we te maken met diverse prikkels. Deze prikkels geven spanningen en onrust. Yoga Nidra helpt je om deze spanningen los te laten en om het lichaam te resetten.

Annemie: Ik zou de lessen aanraden aan iedereen die op zoek is naar rust en aan iedereen met slaapproblemen. Ik had het graag een heel aantal jaar geleden aangeraden gekregen.

Melanie: Om de ontspanning te ervaren en aan de andere kant te ervaren hoe je jezelf kunt ‘resetten’ in mindset en energie.

Isabelle: Omdat er veel mensen rondlopen zoals ik, waarbij de molen nooit stopt met draaien. Ik zou iedereen aanraden om het één keer te proberen, dan gebeurt er zoiets ‘krachtig’ met je lichaam dat je dat gevoel zo snel mogelijk terug wil.

Marga: Omdat het absoluut de kwaliteit van leven verbetert.

Ook aan de slag met ons online Yoga Nidra programma?

Denk je na het lezen van bovenstaande ervaringen dat Yoga Nidra ook iets voor je is?

Dan hebben we een Nederlandstalig online Yoga Nidra programma wat je kunt proberen en waar je je voor kunt aanmelden.

Als je besluit om je aan te melden voor dit online Yoga Nidra programma krijg je onder andere:

 • 7 verschillende Yoga Nidra sessies (Nederlandstalig)
 • Een Ebook met uitleg over Yoga Nidra
 • 3 korte Yogalessen die je eventueel kunt doen voor een Yoga Nidra oefening

Lijkt dit je wat? Door op onderstaande afbeelding te klikken kan je meer info lezen over dit programma en kan je je er voor aanmelden.

Yoga Nidra

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter