Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

22 mei 2016

Het vinden van de juiste cursus mindfulness in het Nederlands

/
Geplaatst door
/
Comments0

Een cursus mindfulness is een uitstekende keuze wanneer je serieus met mindfulness aan de slag wilt gaan.

Het aanbod cursussen mindfulness in het Nederlands is echter beperkt. Het is daarom belangrijk om een goed inzicht te hebben in de kwaliteit van de cursussen die worden aangeboden, zodat je de best passende cursus kunt kiezen.

Om de juiste cursus te kiezen zijn er veel zaken waar je op dient te letten. We hebben daarom een paar belangrijke punten op rij gezet om je keuze voor een cursus mindfulness in het Nederlands zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ook staan we stil bij de taal van het cursusaanbod in mindfulness.

Waarom is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor een cursus mindfulness in het Nederlands en niet in een andere taal zoals het Engels?

In het Engels is het aanbod mindfulness cursussen een stuk groter. Wij zijn echter van mening dat een cursus in het Nederlands verstandiger is wanneer je het optimale uit je mindfulness cursus wilt halen.

Cursus mindfulness

Waarom zou je een cursus mindfulness in het Nederlands volgen?

Een goede mindfulness cursus bestaat uit diepgaande lessen. Om deze lessen optimaal te begrijpen en te kunnen volgen, is het erg praktisch als deze worden onderwezen in je moedertaal.

Mindfulness vraagt om je optimale focus, en dit is nagenoeg onmogelijk wanneer je bij sommige woorden eerst goed moet nadenken wat ze ook alweer betekenen.

Met het volgen van een cursus mindfulness in het Nederland heb je dit probleem niet. Je kunt meteen aan de slag met de oefeningen zonder enig risico op taalproblemen.

Waaraan voldoet een perfecte cursus mindfulness in het Nederlands?

Een docent met een prettige en duidelijke stem

Een van de belangrijkste factoren van een prettige mindfulnesscursus is de kwaliteit van de docent. Naast inhoudelijke kwaliteit van dat wat de docent zegt, is de stem ook van zeer groot belang.

Het is belangrijk om een cursus aan te schaffen waarbij je je comfortabel voelt met de stem van de docent. Wanneer dit niet het geval is kun je je hieraan gaan storen waardoor je focus op de inhoud afneemt. Zorg er daarom voor dat je van tevoren zo goed mogelijk de docent leert kennen.

Een rustig tempo met nadruk op het trainen van de focus

Een goede mindfulness cursus kenmerkt zich door een rustig tempo, waarbij de tijd wordt genomen om iedere stap duidelijk uit te leggen. Daarnaast zijn goede mindfulness cursussen gericht op het ontwikkelen van je focus. De focus is namelijk een van de belangrijkste elementen van mindfulness cursussen.

Stapsgewijze opbouw en verschillende niveaus

Een ander kenmerk van goede mindfulness cursussen zijn de stapsgewijze opbouw in niveaus, zodat deze altijd aansluiting vinden bij alle cursisten. Kwalitatieve mindfulnesscursussen zijn daardoor toegankelijk voor iedereen.

Hoe groot is het aanbod van cursussen mindfulness in het Nederlands?

Nadat mindfulness in het westen geintroduceerd is, is het in de afgelopen jaren zeer sterk in populariteit gestegen.

Ook in Nederland is mindfulness populair. Omdat het aanbod in vergelijking met de internationale markt erg klein is, is het echter erg lastig om cursussen mindfulness in het Nederlands te vinden van goede kwaliteit.

Het is echter zeer raadzaam om goed onderzoek te doen voor je een mindfulness cursus kiest waar je je goed bij voelt.

Waarom is het belangrijk om een goede mindfulness cursus te vinden?

Het vinden van de juiste mindfulness cursus is belangrijk voor een goede aansluiting op je behoeften. Door de juiste mindfulness cursus te kiezen kun je namelijk het maximale profijt uit je oefeningen halen.

Daarnaast is een goede mindfulness cursus van belang om jezelf de oefeningen op de juiste manier eigen te maken. Wanneer je mindfulness oefeningen namelijk verkeerd aanleert is het erg lastig om hier weer vanaf te komen. Dit belemmert je ontwikkeling en maakt het tevens lastig om in de toekomst wel profijt uit mindfulness te kunnen halen.

Waar vind je een goede cursus mindfulness in het Nederlands?

Zoals eerder genoemd is het lastig om goede cursussen mindfulness in het Nederlands te vinden. De kwaliteit, opbouw en structuur van de cursus is daarnaast vooraf erg lastig te bepalen.

Hier op Happywithyoga.com bieden we een mindfulness cursus aan die gericht is op alle niveaus. We beginnen met mindfulness op een begrijpelijke en toegankelijke manier uit te leggen en gaan rustig aan de slag. De oefeningen worden duidelijk uitgelegd en we bieden de mogelijkheid om naderhand vragen te stellen over de cursussen. Hierdoor kan iedereen het maximale uit de cursus halen en zo doeltreffend mogelijk met mindfulness aan de slag gaan!

Via deze link vind je onze Mindfulness cursus waarmee je direct kunt beginnen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter