Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Yoga workshop: The essence of Yoga practice

Yoga workshop The essence of Yoga practice

De meeste vormen van Yoga die we in de westerse wereld tegenkomen zijn bijna uitsluitend gericht op het fysieke aspect van de Yoga beoefening.

De Yoga traditie kent echter een veel holistischere benadering met oefeningen en technieken die ons helpen om een gezond, krachtig, authentiek en gelukkig leven te leiden.

Alleen een sterk en gezond lichaam is niet voldoende als we een streven naar een holistische benadering van gezondheid, kracht en geluk.

En benadering die niet alleen rekening houdt met het fysieke aspect, maar ook met het emotionele, mentale en spirituele aspect.

De tijdloze tradities van Yoga zijn een compleet systeem en omvatten het ontwikkelen van bewustzijn, controle over het fysieke lichaam, aspecten van de geest, werken met de adem, en cultiveren van gezondheid, geluk en creativiteit.

Een benadering die ons niet slechts helpt om te overleven op de wereld, maar ons op zowel materieel als spiritueel gebied helpt om tot volledige ontplooiing te komen.

Dit klinkt veelbelovend, maar hoe bereiken we dit? Wat is het systeem om tot optimale gezondheid, persoonlijke kracht en duurzaam geluk te komen? En nog belangrijker; hoe implementeren we de elementen deze tijdloze traditie in ons dagelijkse leven?

 

“In deze workshop leren we het idee omarmen dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de mate waarin we gezondheid, persoonlijke kracht en geluk in ons leven ervaren. Wanneer we duidelijk weten welke richting we op willen met ons leven, kunnen we de praktische oefeningen en technieken uit de Yoga traditie toepassen om te navigeren in de richting van onze dromen en doelen.” – Rolf van Baalen ~ Yogadocent bij Happy with Yoga

The essence of Yoga practice workshop

In deze Yoga workshop duiken we dieper in de Yoga traditie. Naast een lange en volledige Yoga practice zoomen we in op Yoga als een holistische practice die ons leidt naar een gezonder, krachtiger, authentieker en gelukkiger leven.

Naast de talloze fysieke voordelen die Yoga ons geeft kijken we welke rol Yoga voor ons kan betekenen als het gaat om het ervaren van geluk, het realiseren van onze dromen en doelen en het ervaren van al het moois wat het leven ons te bieden heeft.

Je leert en ontdekt:

  • Yoga zien als een holistische practice die je sterker maakt op alle vlakken van je leven.
  • Hoe we Yoga kunnen gebruiken om een mooi en krachtig leven te leven.
  • Hoe we vrijheid kunnen ervaren door Yoga.
  • De verschillende puzzelstukjes die moeten passen om een authentiek en betekenisvol leven te leven.
  • De verschillende lagen van bestaan en hoe we deze lagen in balans kunnen brengen.
  • Yoga als tool om schoonheid en geluk aan te trekken in je leven.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over Yoga als een holistische practice die ons kan ondersteunen in het leven van een gezond, krachtig, authentiek en gelukkig leven.

Mensen met weinig ervaring in Yoga zijn welkom, maar we zullen niet uitgebreid stilstaan bij de elementen die je als beginner op weg helpen.

Ben je beginner en wil je graag meedoen? Dan is onze online Yoga stap voor stap cursus een goede optie om te volgen voorafgaand aan deze workshop. De oefeningen en lessen uit deze cursus vormen een goede basis voor waar we tijdens ‘The essence of Yoga practice workshop’ mee aan de slag gaan.

Wat gaan we doen?

Een lange en complete Hatha Vinyasa Yoga practice waarin we aandacht hebben voor verschillende elementen zoals, asana, adem, meditatie en bandha staat tijdens deze workshop centraal. Yoga is 99% practice en 1% theorie. Het daadwerkelijk doen van de oefeningen en technieken geeft ons de meeste voordelen.

Daarnaast bestaat de workshop onder andere uit de volgende elementen:

  • Lezing: The alchemy of an awesome life
  • Lezing: Finding freedom
  • Lange Yoga Nidra sessie

Ervaringen van deelnemers over deze workshop

“Rolf en Melanie zijn zeer kundig, bevlogen en de passie voor yoga spat er van af. De workshop zoomt dieper in op hoe yoga de kwaliteit van je leven kan verbeteren. De eeuwenoude yoga filosofie werd helder en begrijpelijk uitgelegd. Ook heb ik erg genoten van de lekker lange yoga practice, inclusief ademhalingsoefeningen en meditatie. Heerlijk! Volledig opgeladen en geïnspireerd verliet ik de zaal. Ik wil deze workshop dan ook van harte aanbevelen!” – Marije

Praktische info

Docent(en): Rolf van Baalen & Melanie Poldervaart

Taal: Nederlands

Investering: € 89

Eten en drinken: Thee en een gezonde snack zijn aanwezig. Neem een lunchpakket mee.

Wat moet je meenemen: Neem zelf een Yogamat mee en eventuele hulpmiddelen die je gebruikt bij je practice. Neem ook 2 handdoeken mee, een drinkfles die je af kunt sluiten en schrijfgerei om aantekeningen te maken als je dit wilt.

Data en tijden voor deze workshop

The essence of Yoga practice workshop in Maassluis

Waar? Schuurhof 142, 3141 AT Maassluis

Wanneer? Zondag 17 November 2019 van 10.00 tot 16.30

Aanmelden voor deze workshop is niet meer mogelijk.