Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Yoga workshop: The essence of Yoga practice

Yoga workshop The essence of Yoga practice

De meeste vormen van Yoga die we in de westerse wereld tegen komen zijn bijna uitsluitend gericht op het fysieke aspect van de Yoga beoefening. De Yoga traditie kent echter een veel holistischere benadering met oefeningen en technieken die ons helpen om een gezond, krachtig, authentiek en gelukkig leven te leiden.

Hoewel fysieke gezondheid ontzettend belangrijk is, zit gezondheid, kracht en geluk niet alleen in het fysieke lichaam. We zijn meer dan ons fysieke lichaam. In Oosterse filosofieën en tradities weten ze dit al duizenden jaren. In onze westerse samenleving heeft het een tijdje geduurd voordat we door hadden dat we niet alleen ons fysieke lichaam sterk en gezond moesten houden, maar ook onze geest en spirit.

Alleen een sterk en gezond lichaam is niet voldoende als we een streven naar een holistische benadering van gezondheid, kracht en geluk. En benadering die niet alleen rekening houdt met het fysieke aspect, maar ook met het emotionele, mentale en spirituele aspect. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden van mensen die fysiek gezien in topconditie zijn, maar die emotioneel, mentaal en spiritueel niet lekker in hun vel zitten. Met name in onze snelle en drukke maatschappij wordt aandacht geven aan onze emotionele, mentale en spirituele gezondheid steeds essentiëler.

De tijdloze tradities van Yoga zijn een compleet systeem en omvatten het ontwikkelen van bewustzijn, controle over het fysieke lichaam, aspecten van de geest, werken met de adem, en cultiveren van gezondheid, geluk en creativiteit. Het helpt ons om op een harmonieuze manier contact te maken met, en bij te dragen aan de wereld om ons heen. Het is een wetenschap ongeëvenaard door elke andere filosofie of wetenschap die tegenwoordig bestaat. Een benadering die ons niet slechts helpt om te overleven op de wereld, maar ons op zowel materieel als spiritueel gebied helpt om tot volledige ontplooiing te komen.

Dit klinkt veelbelovend, maar hoe bereiken we dit? Wat is het systeem om tot optimale gezondheid, persoonlijke kracht en duurzaam geluk te komen? En nog belangrijker; hoe implementeren we de elementen deze tijdloze traditie in ons dagelijkse leven?

 

“In deze workshop leren we het idee omarmen dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de mate waarin we gezondheid, persoonlijke kracht en geluk in ons leven ervaren. Wanneer we duidelijk weten welke richting we op willen met ons leven, kunnen we de praktische oefeningen en technieken uit de Yoga traditie toepassen om te navigeren in de richting van onze dromen en doelen.” – Rolf van Baalen ~ Yogadocent bij Happy with Yoga

The essence of Yoga practice workshop

In deze Yoga workshop duiken we dieper in de Yoga traditie. Naast een lange en volledige Yoga practice zoomen we in op Yoga als een holistische practice die ons leidt naar een gezonder, krachtiger, authentieker en gelukkiger leven.

Naast de talloze fysieke voordelen die Yoga ons geeft kijken we welke rol Yoga voor ons kan betekenen als het gaat om het ervaren van geluk, het realiseren van onze dromen en doelen en het ervaren van al het moois wat het leven ons te bieden heeft.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is voor iedereen die meer wil weten over Yoga als een holistische practice die ons kan ondersteunen in het leven van een gezond, krachtig, authentiek en gelukkig leven.

Mensen met weinig ervaring in Yoga zijn welkom, maar we zullen niet uitgebreid stilstaan bij de elementen die je als beginner op weg helpen.

Ben je beginner en wil je graag meedoen? Dan is onze online Yoga stap voor stap cursus een goede optie om te volgen voorafgaand aan deze workshop. De oefeningen en lessen uit deze cursus vormen een goede basis voor waar we tijdens ‘The essence of Yoga practice workshop’ mee aan de slag gaan.

Wat gaan we doen?

Een lange en complete Hatha Vinyasa Yoga practice waarin we aandacht hebben voor verschillende elementen zoals, asana, adem, meditatie en bandha staat tijdens deze workshop centraal. Yoga is 99% practice en 1% theorie. Het daadwerkelijk doen van de oefeningen en technieken geeft ons de meeste voordelen.

Daarnaast bestaat de workshop onder andere uit de volgende elementen:

  • Lezing: The alchemy of an awesome life
  • Lezing: Finding freedom
  • Lange Yoga Nidra sessie

Ervaringen van deelnemers over deze workshop

“Rolf en Melanie zijn zeer kundig, bevlogen en de passie voor yoga spat er van af. De workshop zoomt dieper in op hoe yoga de kwaliteit van je leven kan verbeteren. De eeuwenoude yoga filosofie werd helder en begrijpelijk uitgelegd. Ook heb ik erg genoten van de lekker lange yoga practice, inclusief ademhalingsoefeningen en meditatie. Heerlijk! Volledig opgeladen en geïnspireerd verliet ik de zaal. Ik wil deze workshop dan ook van harte aanbevelen!” – Marije

Praktische info

Docent(en): Rolf van Baalen & Melanie Poldervaart

Taal: Nederlands

Investering: € 89

Eten en drinken: Thee en een gezonde snack zijn aanwezig. Neem een lunchpakket mee.

Wat moet je meenemen: Neem zelf een Yogamat mee en eventuele hulpmiddelen die je gebruikt bij je practice. Neem ook 2 handdoeken mee, een drinkfles die je af kunt sluiten en schrijfgerei om aantekeningen te maken als je dit wilt.

Data en tijden voor deze workshop

The essence of Yoga practice workshop in Maassluis

Waar? Schuurhof 142, 3141 AT Maassluis

Wanneer? Zondag 17 November 2019 van 10.00 tot 16.30

Vragen? Stel ze hier, we helpen je graag!

Wil je ook werken aan je Yoga fundamentals? Ga voor een combi-ticket!

Combiticket ‘The essence of Yoga practice workshop (zondag 17 november Maassluis) én ‘Fundamentals van Yoga workshop’ (zaterdag 16 november Maassluis).

Je investering: € 159