Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Workshop: Meditatie als Superpower

workshop meditatie als superpower

Het brein is ons meest waardevolle bezit. Met ons brein kunnen we denken, communiceren, liefhebben en ervaren we de wereld om ons heen. Psychologen kunnen je vertellen dat 90 procent van je geluk afhankelijk is van hoe je naar de wereld kijkt, je worldview. 

Hoewel Yoga vaak gezien wordt als het doen van fysieke houdingen, is het traditioneel gezien een practice voor de mind. Wanneer we niet voor onze mind zorgen, raakt onze perceptie van de wereld om ons heen vervuild. We raken gestresst en geweldige vaardigheden zoals creativiteit, intuïtie, focus en de helderheid van geest, raken verborgen onder een laag van slechte gewoontes, onproductieve gedachten, beperkende overtuigingen en beslissingen die worden genomen op de automatische piloot.

Het gevolg?

We zijn hierdoor eerder geneigd om keuzes te maken die ons niet verder helpen. De kwaliteit van ons leven verslechterd, we leven op de automatische piloot en ons leven is het resultaat van de som van alle slechte gewoontes, stressvolle gedachtepatronen en een sterk beperkte worldview. We leven in een staat van stress en angst in plaats van liefde, authenticiteit en verbinding. Met andere woorden, we zijn meer bezig met overleven dan dat we daadwerkelijk een krachtig leven leiden en een authentieke bijdrage leveren aan de wereld.

“Meditation brings wisdom. Lack of meditation leaves ignorance. Know well what leads you forward and what holds you back, and choose the path that leads to wisdom.” – Buddha

In een alsmaar complexer wordende wereld, met duizenden dingen op een dag die strijden om je aandacht is het een kunst om geen stress te ervaren, focus te vinden, creatief te zijn en dicht bij jezelf te blijven. Het is door middel van meditatie dat we onszelf kunnen trainen om deze vaardigheden ons weer eigen te maken en te gebruiken om een krachtig, gezond en authentiek leven te leiden.

Meditatie vindt zijn oorsprong in spirituele tradities, maar er zijn inmiddels stapels van onderzoek uit wetenschappelijke stromingen zoals de psychologie en neurologie die de krachtige voordelen van meditatie onmiskenbaar bewijzen.

Voor wie is deze meditatie workshop?

Deze workshop is voor iedereen die de voordelen van meditatie wil ontdekken, kennis wil maken met praktische tools en wil werken aan het creëren van een dagelijkse meditatie practice.

Je niveau van Yoga en meditatie is bij deze workshop niet belangrijk. Meditatie staat centraal en de workshop is toegankelijk voor zowel beginners als meer gevorderden. Ook als je nog niet eerder gemediteerd hebt.

Wat leer je tijdens de meditatie workshop?

  • Je leert wat meditatie is.
  • Je leert waarom meditatie zo belangrijk en effectief is.
  • Je ontdekt hoe je meditatie kunt toepassen in je dagelijkse leven.
  • Je leert welk effect meditatie heeft op je focus en energieniveau.
  • Je leert wat de wetenschap heeft ontdekt over meditatie.
  • Je leert waarom meditatie je kan helpen bij angsten, stress, slaapproblemen, hoge bloeddruk en andere klachten.
  • Je maakt kennis met verschillende meditatietechnieken.

Praktische info

Docent(en): Rolf van Baalen & Melanie Poldervaart

Taal: Nederlands

Investering: € 89

Eten en drinken: Thee en een gezonde snack zijn aanwezig. Neem een lunchpakket mee.

Wat moet je meenemen: Neem zelf een Yogamat mee. Een Yogablok of meditatiekussen is heel handig voor een goede zithouding. Neem ook 2 handdoeken mee, een drinkfles die je af kunt sluiten en schrijfgerei om aantekeningen te maken als je dit wilt.

Data en tijden voor deze workshop

Nieuwe data voor deze workshop maken we binnenkort bekend.