Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Peace & Power: Wim Hof Methode retreat

Peace & Power: Wim Hof Methode retreat – 16 t/m 19 Maart 2023 – Zweden

Door: Rolf van Baalen en Jan Hoetmer – Gecertificeerd Level II Wim Hof Methode instructeurs

Ben je klaar om de volgende stap te nemen in de richting van de meest krachtige, gezonde en gelukkige versie van jezelf?! It’s time to reclaim your innerfire!

Ga mee met ons 4-daagse ‘Peace & Power’ retreat naar de magische en ongerepte natuur van Zweden. Met technieken uit de Wim Hof Methode, Yoga, adem en meditatie verken je onder begeleiding van ervaren instructeurs op een veilige en bewuste manier de grenzen van je lichaam en geest.

Een onvergetelijk avontuur te midden van de elementen van de Zweedse natuur. Een reis naar de meest krachtige versie van jezelf.

Ga je mee op retreat naar Zweden?

*De reis is geschikt voor zowel ervaren als onervaren beoefenaars van Yoga en de Wim Hof Methode.

wim hof methode retreat

“Ontdek de kracht van de adem, de kou en je mind in het midden van de magische Zweedse natuur.”

Wat is de Wim Hof Methode?

De Wim Hof Methode is bedacht door de ‘Iceman’ Wim Hof en combineert de krachten van de kou, ademhaling en mindset/focus.

Door onze comfortabele levensstijl en de samenleving waarin we leven zijn we veel van de natuurlijke vermogens van ons lichaam verloren. Denk aan kracht, flexibiliteit, focus en soms zelfs het vermogen om je gelukkig te voelen.

Hierdoor voelen we ons vaak slap, kunnen we onszelf niet goed concentreren hebben we last van veel fysieke kwaaltjes en zijn we net even een beetje teveel gestresst.

De Wim hof Methode helpt je om deze natuurlijke vermogens van je lichaam weer te ontdekken.

Met ademhalingsoefeningen, blootstelling aan de kou, en het trainen van de geest zorgt de Wim Hof Methode dat je weer in je kracht komt te staan, balans kunt vinden en je zowel fysiek als mentaal sterker kunt voelen dan ooit!

We zeggen de oude comfort zone vaarwel en ontdekken de nieuwe grenzen van ons lichaam en geest. Voel jezelf tot leven komen tijdens deze avontuurlijke onderbreking van de winter.

“The sky is not the limit. The mind is the limit.”

– Wim Hof

wim hof methode retreat

De Peace & Power retreat ervaring:

Tijdens het ‘Peace & Power’ retreat ontdekken we de de grenzen van ons lichaam. Van nature is het lichaam in staat om geweldige dingen te kunnen doorstaan. En daarnaast hebben je lichaam en geest ook het vermogen om diepe ontspanning te ervaren. Dit kunnen we als mensen allemaal, zonder uitzondering. Maar de huidige samenleving met veel prikkels en vaak een niet-optimale levensstijl, heeft ervoor gezorgd dat we die vermogens verloren zijn en dat ons systeem uit balans is. Onze missie tijdens deze vier dagen is om jou deze vermogens weer terug te laten vinden.

Vanuit een staat van balans kan onze meest krachtige versie opbloeien. Door onszelf op een veilige manier uit te dagen, leren we weer controle te krijgen over de vaardigheden die ons van nature gegeven zijn. Je zal ontdekken dat je tot veel meer in staat bent dan je denkt. Daarnaast zoeken we diepe ontspanning en stilte op waardoor er ruimte komt voor balans, herstel van het lichaam, creativiteit, intuïtie, liefde en compassie.

🌬 Ontdek krachtige en transformerende ademhalingstechnieken.

🤸 Verken op een veilige manier de grenzen van je lichaam.

💪 Hack je zenuwstelsel en optimaliseer het voor balans en kracht.

❄️ Optimaliseer je mindset en focus en trotseer de kou.

🌲 Dompel jezelf onder in de rust, magie en schoonheid van de Zweedse natuur.

🧘‍♀️ Maak contact met je gevoel en vind diepe ontspanning en balans.

📚 Geniet van lezingen en wetenschappelijke onderbouwing van de technieken die je oefent gegeven door ervaren instructeurs.

☯️ Neem praktische tools mee naar huis die je de rest van je leven helpen om krachtiger en vanuit balans te leven.

Vier dagen gevuld met de elementen van de Wim Hof Methode, verdieping, Yoga en meditatie. Ervaring is niet vereist.

“Vier dagen gevuld met ongerepte natuur, transformerende ademhalingstechnieken, koudetraining, diepe connectie, stilte en avontuur.”

Wim Hof Methode reis

Jouw instructeurs tijdens het ‘Peace & Power’ retreat

wim hof methode instructeur rolf

Rolf van Baalen – Level II Wim Hof Methode instructeur

Rolf van Baalen – Yogadocent, oprichter van Happy with Yoga en ervaren level II Wim Hof Methode instructeur.

‘Het is mijn prioriteit om jou tijdens deze 4 dagen een geweldige en unieke ervaring te geven. Ik help je graag op een persoonlijke en veilige manier de geweldige kracht van je eigen lichaam en geest ontdekken met tools als de ademhaling, Yoga, meditatie en de koude. Vanuit balans naar kracht.’

Jan Hoetmer – Level I Wim Hof Methode instructeur

Jan Hoetmer – Ervaren Wim Hof Methode instructeur en persoonlijk leiderschap coach.

‘Ik ben een enthousiaste instructeur met een passie voor alles gerelateerd aan de Wim Hof Methode. Ik help cursisten graag verder op het gebied van de mindset. De kou is als een spiegel. Wat gebeurt er bij jou in je hoofd als je de kou instapt? Hoe stook je het vuurtje bij jezelf op? En hoe implementeer je nieuwe houdingen en gedrag in je leven?’

Omgeving en accommodatie

Het retreat centrum heeft een uitzonderlijk mooie ligging aan een meer en omgeven door bossen. Het is een parel van de natuur. Het natuurlijke landschap hier, samen met de diepgaande lessen van de Wim Hof Methode, adem, Yoga en meditatie, maakt het verblijf hier tot een unieke ervaring.

Er is een heerlijke plek om te zwemmen in de molenvijver. Verderop op de heuvel is een houten huis met een sauna gestookt met hout. Elektriciteit wordt gegenereerd door de waterval. Een nieuwe turbine bij de waterval voorziet meerdere huishoudens van groene stroom. Het retreat centrum wordt omringd door een mooi oud bos dat in 2004 werd veranderd in een natuurreservaat. Om dit ongerepte stukje natuur niet te belasten, gebruiken we alleen biologische producten.

wim hof methode zweden retreat

Zo ziet een dag tijdens het Peace & Power retreat er ongeveer uit:

 • 08.00 – Ademsessies / Yoga
 • 09.30 – Ontbijten
 • 10.30 – Verdieping in de Wim Hof Methode en/of Yoga
 • 13.00 – Lunch
 • 14.00 – Activiteit met kou
 • 16.00 – Ontspannen / sauna
 • 18.30 – Diner
 • 20.30 – Eventueel een Yoga of meditatie sessie of vrije tijd.

Activiteiten tijdens het Wim Hof Methode retreat

Naast volop genieten van de Zweedse wildernis staan de volgende activiteiten op het programma:

 • We duiken diep in de componenten van de Wim Hof Methode (WHM).
 • Krachtige ademsessies.
 • Ochtend Yoga.
 • We werken aan mindset, focus en meditatie.
 • Koudetraining zoals dippen in ijskoud water en hikes in slechts een zwembroek.
 • Lekker bijkomen in de sauna.

wim hof methode experience

Voor wie?

Dit lange weekend in Zweden is voor iedereen die zijn of haar practice van ademhaling, mindset, bewegen en koudetraining wil verbeteren. Of je nu veel of weinig ervaring hebt met de Wim Hof Methode, Yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen, dit weekend retreat in Zweden gaat een onvergetelijke ervaring worden.

Prijzen Peace & Power retreat – 16 t/m 19 Maart 2022


Eenpersoonsbed op een tweepersoonskamer – € 825 p.p. 

Eenpersoonsbed op een drie- of vierpersoonskamer – € 750 p.p. 


Mocht je graag samen met een specifiek persoon je kamer willen delen, dan kun je dat aangeven bij je aanmelding en maken wij dit voor je in orde!

*Na ontvangst van de factuur, dient de aanbetaling van 300 euro uiterlijk binnen 2 weken voldaan te worden. Het restantbedrag dient drie maanden voor aanvang voldaan te worden. Als je later dan 3 maanden van tevoren boekt, wordt het volledige bedrag direct in rekening gebracht.

 

Heb je vragen? Stuur ons gerust een mailtje!

Ervaringen van anderen

“Een geweldige ervaring de Wim Hof Retreat in Zweden. Thuiskomen bij jezelf op een heerlijke plek en met fijne mensen. Mede dankzij de vertrouwelijke omgeving die Rolf en Jan creëerden kon ik mijn lichaam uitdagen de grens op te zoeken. Waar ik achter ben gekomen is dat ik die grens ook nu nog lang niet heb bereikt, dus er is nog veel meer te ontdekken. Mijn comfortzone is vergroot waardoor het voelt of ik de hele wereld aankan.” – Bernanda (Deelneemster Peace & Power retreat Zweden 2019)

wim hof methode

Wat is inbegrepen?

 • Accommodatie in het midden van de Zweedse natuur.
 • Alle adem en Yogasessies, koudetraining en meditatie.
 • Inspirerende lezingen met verdieping in Yoga, meditatie en de Wim Hof Methode.
 • 3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner en dagelijkse healthy snacks.
 • Onbeperkt thee, koffie en water.
 • WiFi.
 • Gebruik sauna.
 • Gebruik Yogamat
 • Begeleiding van twee ervaren instructeurs.
 • Transfers treinstation in Växjö bij aankomst en vertrek op vooraf aangegeven tijden.

Wat is niet inbegrepen?

 • Vluchten van en naar Kopenhagen, Gotenburg, Stockholm of Växjö.
 • Trein naar Växjö in Zweden.
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering.
 • Beddengoed (zelf meenemen of ter plekke huren voor € 20)

Transport en vluchten

Het meest makkelijke is om naar Kopenhagen te vliegen. De meeste deelnemers zullen op donderdagochtend 10 februari een vroege ochtendvlucht nemen vanaf Schiphol of Eindhoven. Zoek bijvoorbeeld via Skyscanner naar beschikbare vluchten.

Vanaf Kopenhagen airport neem je de trein richting Växjö in Zweden. Als er geen directe verbinding is, kan je overstappen op Malmö. Houdt er rekening mee dat we donderdag rond 15.00 beginnen, dus om met het groepstransport mee te kunnen vanaf het treinstation Växjö moet je een vroege ochtendvlucht hebben. Exacte tijden van de groepstransfer van Växjö naar het retreat centrum volgen nog.

Met mindere regelmaat gaan er ook directe vluchten naar Växjö. Dit zou een andere optie zijn.

Hoe bereid ik me voor op het retreat?

We raden je aan om thuis al te oefenen met koud afdouchen. Breng tijdens het douchen je aandacht naar je ademhaling en probeer deze onder controle te krijgen. Kijk of je ongeveer twee minuten koud kunt afdouchen. Heb je last van bepaalde aandoeningen, klachten of beperkingen? Of twijfel je er over of deelname wel verstandig is voor jou? Dan is het een goed idee om dit even bij ons aan te geven en je hierover advies kunnen geven.

We zullen je enkele weken voor het begin van het retreat een lijst sturen met de dingen die je mee moet nemen.

Aanmelden voor het ‘Peace & Power’ Wim Hof Methode retreat in Zweden – 16 t/m 19 Maart 2023

 

Heb je vragen? Stuur ons gerust een mailtje!

wim hof retreat