Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Ademhaling workshop: The art of breathing

Yoga ademhaling workshop

We ademen de hele dag door, en toch besteden we zo weinig aandacht aan de kwaliteit van onze adem.

Er zijn weinig dingen die zo’n fundamentele rol spelen met betrekking tot ons geluk en onze gezondheid als de adem. De adem beïnvloedt direct het functioneren van elke cel in je lichaam. Zonder de adem kunnen we niet leven.

Je adem is een kompas en dit kompas leren lezen is een van de meest waardevolle lessen die we van de Yoga traditie kunnen leren.

De eeuwenoude Yoga filosofie biedt ons een schat aan informatie en technieken waarmee we kunnen werken met de adem en zo onze gezondheid en ons geluk te beïnvloeden. Dat lijkt te mooi om waar te zijn, kan het zo simpel zijn?

Ja. En wetenschappers zijn het met ons eens. Moderne wetenschap is aan het bewijzen wat Yogi’s al duizenden jaren weten; je ademhaling is een van de meest krachtige tools voor persoonlijke transformatie.

“De adem is de afstandsbediening van je zenuwstelsel.”

Voor wie is deze ademhaling workshop?

Deze ademhaling workshop is voor iedereen die de kracht van de ademhaling wil ontdekken. Voor iedereen die simpele, maar ontzettend effectieve technieken wil leren voor een gezonder, krachtiger en gelukkiger leven. Voor iedereen die meer wilt weten over de ademhaling, Yoga ademhalingstechnieken en pranayama.

Je niveau van Yoga is bij deze workshop niet belangrijk. De ademhaling staat centraal en de workshop is toegankelijk voor zowel beginners als meer gevorderden. Ervaring met speciale ademhalingstechnieken of Yoga is niet nodig.

Wat leer je tijdens de ademhaling workshop?

  • Je ontdekt hoe je de ademhaling kunt gebruiken als gereedschap om te relaxen en energie te krijgen.
  • Je ontdekt hoe je de ademhaling kunt gebruiken om je autonome zenuwstelsel te beïnvloeden.
  • Je leert de ademhaling gebruiken om stress te verminderen en je ‘staat van zijn’ te beïnvloeden.
  • Je leert de volledige Yoga ademhaling en de relatie tot beweging.
  • Je leert de ademhaling gebruiken als gereedschap tegen angsten, spijsverteringsklachten, slaapproblemen, hoge bloeddruk en andere klachten.
  • Je maakt kennis met verschillende ademhaling en pranayama technieken.

Waarom meedoen met de workshop?

Als we ergens last van hebben of ziek zijn, wordt ons vaak een pil of medicijn aangeraden. Maar de ademhaling wordt vaak over het hoofd gezien. Dat terwijl er een geweldige kracht schuilt in de ademhaling. Leer de ademhaling op de juiste manier gebruiken en je kunt je leven veranderen.

Praktische info

Docent(en): Rolf van Baalen & Melanie Poldervaart

Taal: Nederlands

Investering: € 89

Eten en drinken: Thee en een gezonde snack zijn aanwezig. Neem een lunchpakket mee.

Wat moet je meenemen: Neem zelf een Yogamat mee. Een Yogablok of meditatiekussen is heel handig voor een goede zithouding bij ademhalingsoefeningen. Neem ook 2 handdoeken mee, een drinkfles die je af kunt sluiten en schrijfgerei om aantekeningen te maken als je dit wilt.

Data en tijden voor deze workshop

Nieuwe data voor deze workshop maken we binnenkort bekend.