Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

1 jul 2014

Thuis Yoga voor beginners

/
Geplaatst door
/
Comments0

Thuis Yoga voor beginners is een manier om de eerste stappen in de Yoga wereld te zetten.

Wat voelt er nu vertrouwder dan lekker in je eigen huis de eerste Yoga oefeningen te proberen?!

thuis yoga voor beginners

Het grote voordeel van thuis Yoga voor beginners

Het voordeel van thuis Yoga voor beginners is het feit dat het een manier is om te testen of Yoga eigenlijk wel wat voor jou is. Wat houdt Yoga in en hoe voer je de basisoefeningen goed uit?

Er is veel informatie beschikbaar in boeken en op het internet. De absolute basis van de Yoga kun je voor een gedeelte jezelf aanleren. Door onderzoek te doen naar basis Yoga oefeningen kom je al een stukje verder.

Toch is het wel van belang, voor zowel een beginnende als gevorderde Yogi, een goede begeleiding te krijgen. Dit zorgt voor optimaal effect en zo min mogelijk kans op blessures.

Hoe kom je als beginner aan de juiste info voor thuis Yoga?

Als beginner is het enorm belangrijk om goede informatiebronnen op te speuren. De makkelijkste bronnen zijn natuurlijk boeken, video’s en het internet.

Op het internet en in boeken is veel informatie te vinden over Yoga, toch moet je niet alles klakkeloos aannemen. Sommige Yoga bronnen spreken elkaar tegen.

Maar, je hebt geluk! Bij ons staan alle middelen om je van informatie (en meer!) te voorzien om jouw “Yoga carrière” een kickstart te geven!

Je vindt hier Basis Yoga oefeningen en handige achtergrondinformatie die je een goed beeld over Yoga geven.

Welk materiaal heb ik nodig voor thuis Yoga voor beginners?

Qua materiaal is Yoga erg goedkoop. Het enige wat je nodig hebt is een matje, of in ieder geval een zachte ondergrond. Hulpmiddelen als een Yoga blok, comfortabel zittende kleding en een meditatiekussentje kunnen ook uitkomst bieden.

Daarnaast zul je een enkele keer een voorwerp zoals een stoel gebruiken, maar dit heeft bijna iedereen al in huis.

Wat te doen als ik thuis Yoga voor beginners wil uitbreiden?

Wanneer de thuis Yoga je wel bevalt, is de kans groot dat je steeds meer oefeningen zal willen doen en meer over Yoga wilt weten.

Omdat je bij thuis Yoga voor beginners steeds meer gevorderde oefeningen zal gaan uitvoeren, wordt het belangrijk om hierbij goede hulp te krijgen. Het is dan ook belangrijk dat je begeleiding gaat zoeken in deze fase, bijvoorbeeld in de vorm van Yoga lessen.

Door goede begeleiding voorkom je blessures, en verrijk je je kennis over de Yoga. Ook kun je veel leren van andere Yogi’s. Power Yoga oefeningen gaan je veel beter af als je door iemand gestimuleerd wordt. En misschien soms met een lekker muziekje eronder. Enzovoort.

Denk hierbij niet gelijk aan het volgen van groepslessen, maar vergeet ook de online cursussen niet.

Ben je helemaal nieuw met Yoga? Start dan bijvoorbeeld met onze online beginnerscursus waarin we jou alle basishoudingen binnen de Yoga Stap voor Stap aanleren.

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter